x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – CFR CLUJ ● Cu gândul la derby

STEAUA – CFR CLUJ ● Cu gândul la derby

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    23 Sep 2008   •   00:00
STEAUA – CFR CLUJ ● Cu gândul la derby

Victoria lejeră din partida de duminică, 4-0 în Ghencea cu Gaz Metan, nu a părut decât un antrenament cu public înaintea derby-ului campionatului, care va avea loc vineri seară, la Cluj, contra CFR-ului.



Victoria lejeră din partida de duminică, 4-0 în Ghencea cu Gaz Metan, nu a părut decât un antrenament cu public înaintea derby-ului campionatului, care va avea loc vineri seară, la Cluj, contra CFR-ului.

Portughezul Antonio Semedo a reuşit o “dublă” de senzaţie în partida cu ardelenii, demonstrând o formă de zile mari. Fostul jucător al celor de la CFR nu şi-a ascuns intenţiile războinice faţă de trupa din Gruia. “Mă bucur pentru că am marcat două goluri în acest meci, însă cel mai important lucru este că am învins. Despre CFR pot să spun că m-a bucurat faptul că au învins la Roma, dar sper să-i învingem în meciul direct. Acum sunt stelist şi vreau să îmi ajut echipa”, a declarat atacantul “roş-albaştrilor”. Şi el marcator al serii de duminică, Bănel Nicoliţă, a spus: “Mă bucur că am revenit cu gol. Am fost mai buni şi acum aşteptăm partida cu CFR Cluj. Va fi cu siguranţă un meci greu, dar trebuie să facem totul pentru a învinge”. Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, a declarat: “Meciul cu Gaz Metan a fost o bună repetiţie înainte de partida de la Cluj. În jocul de astăzi au fost odihniţi Arturo şi Toja, altădată vor fi alţii. Nu m-am bucurat de răul lui Bayern cu Werder. E un gust amar, că puteam obţine un rezultat pozitiv, dar adevărata faţă a lui Bayern nu a fost cea cu Werder. Cu CFR nu ne vom proteja pentru meciul cu Fiorentina, ei nu ştiu ce vor face. Noi vrem maximum”. Grecul Pantelis Kapetanos, care a fixat scorul final, 4-0, a ajuns la cel de-al treilea gol marcat pentru Steaua în acest început de sezon, deşi nu a bifat prea multe minute jucate. Duminică seară, la Steaua au revenit accidentaţii Ovidiu Petre şi Pawel Golanski.

Becali: “Nu putem pierde!”

Imediat după meciul cu Gaz Metan, patronul Stelei, Gigi Becali, deborda de optimism: “Vreau să batem CFR-ul, atunci vom demonstra că avem valoare. Să mergem la opt puncte distanţă de ei, să nu îi mai avem în coastă. Dacă îi batem i-am scos din lupta pentru titlu. Nu putem să îi batem la scor, au valoare, dar sper la o victorie. Nu putem pierde meciul cu CFR Cluj. Steaua nu poate fi învinsă. Cine ştie, printr-o întâmplare să se termine egal. Nici o echipă din România nu are cum să bată Steaua”. “La Florenţa vrem să obţinem mai mult decât cu Bayern, însă oricum obiectivul nostru a fost atins prin calificarea în grupe. M-am bucurat puţin pentru rezultatul lui Bayern, înseamnă că i-am obosit ceva. La Cluj mergem la victorie”, a declarat fundaşul Stelei Petre Marin.
 

Probleme cu Peralta şi cu Cadu

După victoria categorică împotriva Farului (3-0), a treia consecutivă a lui CFR Cluj, artizanul resuscitării grupării din Gruia, italianul Maurizio Trombetta, a spus că echipa sa traversează un moment foarte bun: “Sunt fericit pentru că băieţii au demonstrat că pot să aibă încredere în ei. E o victorie importantă pentru moralul echipei, fiindcă ne aşteaptă meciuri grele. Mai avem cinci zile până la partida cu Steaua, din etapa viitoare, şi avem timp suficient pentru a o pregăti aşa cum se cuvine. Oricum, am câştigat cu 3-0 şi putem spune că echipa este în formă, pentru că am jucat bine şi la Bistriţa, şi la Roma, şi acum, cu Farul”. În ceea ce priveşte derby-ul cu Steaua, de la sfârşitul acestei săptămâni, tehnicianul ardelenilor s-a arătat îngrijorat de problemele medicale cu care se confruntă căpitanul Cadu şi Sixto Peralta. “Sper să nu fie nimic grav la Cadu şi să-l recuperăm până la ora jocului cu Steaua, la fel şi pe Peralta, care acuză o contractură musculară”, a afirmat Trombetta.

“Vreau să-i felicit pe jucători pentru modul în care încearcă şi câteodată şi reuşesc. Au fost ratări multe, m-a deranjat că jucătorii nu aleg câteodată cele mai bune soluţii şi nu au acest altruism în faţa porţii”
Marius Lăcătuş

×
Subiecte în articol: sport steaua cluj