x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA / Destinşi şi glumeţi la München

STEAUA / Destinşi şi glumeţi la München

de Florin Gongu    |    26 Noi 2008   •   00:00
STEAUA / Destinşi şi glumeţi la München

Corespondenţă de la München
Roş-albaştrii s-au relaxat la cumpărături înaintea partidei de aseară cu Bayern München, singurul absent fiind antrenorul Dorinel Munteanu.



Deşi nu au mai obţinut o victorie de 12 partide, steliştii au fost foarte veseli în timpul plimbării de ieri-dimineaţă. Elevii lui Dorinel Munteanu au glumit între ei şi au făcut cumpărături în celebra piaţă Marienplatz, situată în centrul oraşului München. În acest timp, fotbaliştii grupării din Ghencea au fost solicitaţi pentru poze şi autografe de suporterii români care au făcut deplasarea la meci. După aproximativ 40 de minute de plimbare, steliştii s-au întors la Hotelul Hilton Park, unde au luat la scurt timp şi masa de prânz. În schimb, Munteanu a preferat să rămână în această perioadă la hotel, acolo unde a fost vizitat de mai mulţi cunoscuţi.

LICITAŢIE ÎN SCOPURI UMANITARE

Licitaţia pentru campania umanitară "Fotbal pentru viaţă", iniţiată de fundaşul stelist George Ogăraru, a început ieri pe site-ul www.fotbalpentruviata.ro. Campania, aflată la a doua ediţie, este sprijinită de jucători precum Rădoi, Lovin, Neşu, Dănciulescu, Lobonţ, Goian, Stăncioiu, Gabi Mureşan, Dănuţ Coman, Petre Marin, Adrian Cristea şi Costin Lazăr, care au oferit tricouri de joc, ghete de fotbal şi mănuşi de portar, banii obţinuţi la licitaţie urmând a fi donaţi Asociaţiei ProVita, din Valea Plopului.

Amintiri cu "Bumbi"
Antrenorul lui Bayern München, Jurgen Klinsmann, nu are amintiri prea plăcute când aude de Steaua. În iarna anului 1989, trupa din Ghencea a întâlnit într-un meci de pregătire pe VfB Stuttgart, unde evolua actualul tehnician al bavarezilor.

Acesta a ieşit destul de şifonat după un duel cu Bumbescu, recunoscut drept un apărător fără milă. "Îmi amintesc de acel meci. Terenul era îngheţat, iar în urma acelei accidentări am fost aproape să ratez turneul final al Campionatului Mondial din Italia. Din fericire, am revenit destul de repede pe gazon şi am putut să-mi ajut echipa naţională la Mondialul din Italia", a declarat fostul mare atacant.

3-0 pentru Klinsman
În cele opt sezoane pe care le-a petrecut ca jucător în prima ligă din Germania, Dorinel Munteanu s-a întâlnit de patru ori cu Jurgen Klinsmann, când cei doi evoluau la FC Köln, respectiv Bayern München. Tehnicianul nemţilor s-a impus detaşat, cu trei victorii, o partidă terminându-se la egalitate. De asemenea, în disputele cu trupa bavareză, fără Klinsmann, incluzând şi perioada în care a evoluat la Wolfsburg, tehnicianul Stelei are două victorii, trei remize şi nouă eşecuri, plus cinci cartonaşe galbene încasate.

×
Subiecte în articol: sport