x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - Dorinel ajunge luni. Obiectiv: Liga sau demisia

STEAUA - Dorinel ajunge luni. Obiectiv: Liga sau demisia

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    25 Oct 2008   •   00:00
STEAUA - Dorinel ajunge luni. Obiectiv: Liga sau demisia

Dilema s-a destrămat. Noul antrenor al Stelei va fi fostul internaţional Dorinel Munteanu, care va fi prezentat luni într-o conferinţă de presă. El va semna un contract pe o durată de doi ani.



Fostul mijlocaş de excepţie va prelua echipa la începutul săptămânii viitoare, după meciul pe care actuala echipă a lui Dorinel, Universitatea Cluj, îl va disputa astăzi la Lupeni. Înţelegerea cu Dorinel a fost confirmată ieri de patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali. "M-am înţeles cu Dorinel, va semna un contract pe două sezoane cu Steaua, iar luni va prelua echipa. La meciul cu Buzău antrenor va fi Pedrazzini", a anunţat Becali. Boss-ul din Ghencea i-a înştiinţat deja şi pe jucători în privinţa numelui noului tehnician. "A fost coleg cu voi, dar acum va fi altceva. Vreau să-l respectaţi, să nu faceţi nazuri. Altfel, vă veţi duce după Neaga la echipa a doua. Ordine şi disciplină vreau din partea voastră", le-a spus Gigi Becali jucătorilor. "Nea Gigi, suntem profesionişti, îl vom respecta!", au răspuns jucătorii. La ieşirea din baza de antrenamente, Becali a dat nas în nas cu Marius Lăcătuş. "I-ai anunţat cine e antrenor?", a fost prima replică a lui Lăcătuş. "Da, le-am spus că va fi Dorinel Munteanu", a replicat patronul Stelei. Omul căruia Gigi Becali i-a cerut sfatul în privinţa numirii noului antrenor, selecţionerul Victor Piţurcă, a comentat: "Un antrenor care vrea să reziste la Steaua atât cât am rezistat eu trebuie să aibă valoare şi personalitate. Cred că aceasta este reţeta care poate asigura continuitatea unui tehnician în Ghencea. Dorinel a demonstrat că toate echipele pe care le-a antrenat au jucat fotbal. Eu îl ştiu bine pe Dorinel Munteanu, nu cred că se va băga nimeni peste el la echipă. Este bine pentru Steaua că şi-a găsit antrenor repede".

EXCLUSIVITATE LA ALCĂTUIREA ECHIPEI
"Dorinel va avea o clauză în contract conform căreia, dacă acesta va fi desfăcut unilateral, Munteanu va primi 200.000 de euro. Va avea libertate în ceea ce priveşte sancţiunile şi lotul, el ştie mai bine ce înseamnă disciplina. La achiziţii i-am spus: «Poţi aduce doi jucători, tu răspunzi. Oricum, avem nevoie de un atacant!»", a spus Becali. Juristul Aurel Marinescu, cel care a încheiat un contract de impresariere cu Dorinel Munteanu, a declarat ieri: "Dorinel va semna un contract pe doi ani, cu drept de prelungire pe încă unul. Nu s-au pus presiuni în ceea ce priveşte obiectivele, dar Dorinel trebuie să câştige campionatul şi să califice echipa în grupele Ligii Campionilor. De asemenea, Dorinel va avea o clauză care-i va asigura exclusivitate în alcătuirea echipei. O altă clauză stipulată în contract este aceea că doar Dorinel Munteanu va coordona strategia de transferuri din iarnă". "Obiectivul îl vor reprezenta grupele Ligii Campionilor, adică locul 1 sau locul 2, cu condiţia calificării în Ligă. Dacă nu, poate să plece de la Steaua. A venit impresarul lui, mi-a spus ce vrea Dorinel. Nu a cerut mare lucru şi au fost lucruri normale. Dorinel nu trebuie să facă o schimbare radicală. Depinde de detalii şi trebuie să aibă puţin noroc. Cum să fie mai importante meciurile cu Dinamo şi Rapid decât acelea de Liga Campionilor? Este mai important să baţi pe Lyon decât pe Dinamo şi Rapid, că pe alea oricum le batem. Negocierile au fost uşoare, nu au fost probleme pentru că nu au avut cerinţe prea mari. Eu nu m-am amestecat niciodată în alcătuirea primului 11 sau a tacticii de joc, spre deosebire de cei de la Cluj", a declarat Gigi Becali. Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a comentat, la rândul său, iminenta numire a lui Dorinel Munteanu ca antrenor principal în Ghencea: "Dorinel are toate atuurile să devină antrenorul Stelei, atât din punct de vedere al afectivităţii legate de club, cât şi din punct de vedere al competitivităţii. Cred că orice antrenor şi-ar dori să vină la Steaua, inclusiv tehnicieni precum Mircea Lucescu. El chiar a spus mai de mult că ar fi dispus să preia echipa în viitor. De ce nu şi-ar dori cineva să vină aici? Suntem o echipă calificată an de an în Liga Campionilor! Acesta este brandul care ar putea avea cel mai bun antrenor din ţară", a spus Argăseală la GSP TV. La meciul cu Gloria Buzău, de mâine, pe banca tehnică a Stelei se vor afla secunzii Massimo Pedrazzini şi Mihai Teja.

VARIANTELE OLĂROIU ŞI PROTASOV
Dorinel Munteanu nu a fost primul nume de antrenor pe lista Stelei. Iniţial, după demisia lui Marius Lăcătuş, conducătorii trupei din Ghencea l-au contactat pe Cosmin Olăroiu, însă actualul tehnician al echipei saudite Al Hilal a declinat oferta prietenului său, Gigi Becali. "Pentru a antrena în Ghencea, trebuie să ştii cum să te porţi cu Gigi Becali. Este un tip foarte dificil, iar dacă nu eşti abil cu el ai probleme", a declarat tehnicianul care a dus Steaua în semifinalele Cupei UEFA, în urmă cu doi ani. Următorul pe listă a fost ucraineanul Oleg Protasov, dar acesta a semnat de zece zile cu Kuban Crasnodar.

Mititelu, martor?

Adrian Mititelu a fost ieri prezent la Bucureşti, fiind citat de DNA ca martor în dosarul "Valiza", acesta afirmând, la ieşire, că a avut o discuţie cu procurorii despre o interceptare telefonică între el şi Gigi Becali. După două ore, patronul Universităţii Craiova a ieşit de la DNA, acesta precizând că i-a fost prezentată o interceptare telefonică între el şi Gigi Becali, în care cei doi discutau despre fotbal. "Discuţia pe care mi-au prezentat-o procurorii nu mă incriminează cu nimic. N-am de ce să-mi fac griji, am venit doar să lămuresc lucrurile", a declarat Adrian Mititelu. La începutul acestei săptămâni, Gigi Becali a fost din nou la DNA, unde a depus o declaraţie prin care a anunţat că nu va mai face nici un comentariu legat de acest caz până ce dosarul va ajunge în instanţă.

"Singura salvare a lui Dinamo sunt Dorinel sau Sabău, antrenori, şi Mircea Lucescu director tehnic. Făceam trei penalty-uri ca să bată CFR şi rivalii să nu ajungă în Champions League"

Gheorghe Mihali după meciul Dinamo – CFR 1-0, din 8 mai 2007, în urma căruia Steaua a terminat pe locul 2, calificându-se apoi în grupele Ligii Campionilor.

"Aş vrea să văd Dinamo campioană, este destul de greu dar nu imposibil"

Gheorghe Mihali la 27.07.2008, înaintea începerii sezonului de Liga 1

Lăcătuş: "Gigi nu mi-a făcut echipa"

La puţin timp după ce a demisionat din postura de antrenor principal al Stelei, Marius Lăcătuş a ţinut să dezvăluie câteva dintre aspectele relaţiei profesionale pe care a avut-o cu patronul Gigi Becali. "Pe mine nu m-a sunat nimeni. Telefoanele cu care vorbesc înainte şi după meci, cu soţia, le ţin închise în timpul celor 90 de minute. Pe mine nu m-a sunat Gigi nici măcar o dată şi nu mi-a făcut echipa niciodată, aşa cum se spune. Poate a zis el, la televizor, că mi-a cerut să-l introduc pe unul sau pe altul, dar asta a fost după ce echipa pe care am alcătuit-o eu a câştigat. Nici vorbă să fiu supărat. Acesta este Gigi Becali! El îşi dă cu părerea, însă are în jurul lui oameni care îl influenţează. Pe mine nu m-a dat el afară. Eu eram în grafic pentru câştigarea titlului, însă mi-a fost teamă să nu fac un alt pas greşit şi să-i supăr pe suporterii care mi-au strigat numele meci de meci şi cărora le-am dedicat atâtea goluri. Eu am vorbit cu Piţi şi cu alţi foşti coechipieri de pe vremea când evoluam la Steaua. Nu m-a lucrat nici un fost jucător de la Steaua. Sigur, sunt alţii care nu au legătură cu fotbalul. Nu au jucat în viaţa lor, însă sunt implicaţi şi îşi dau mereu cu părerea pe la televizor pentru a-şi face imagine. Voi fi mereu alături de Steaua, nici nu s-ar putea altfel. M-am despărţit prieten cu Gigi şi, oricând îmi va cere un sfat, i-l voi da cu cea mai mare plăcere. "Deocamdată, stau liniştit cu familia. Aş vrea să-mi reiau activitatea de antrenor, pentru că doar asta vreau să fac în fotbal, cât mai repede posibil. Pauza prea mare nu este bună. Nu rezist mult departe de gazon", a mai completat Lăcătuş, care nu are voie să mai antreneze la Liga 1 în acest sezon.

Mărginean: "Dorinel riscă enorm"

Deşi joi nu a plecat împreună cu echipa, preferând să se deplaseze cu maşina sa personală, Dorinel Munteanu a ajuns până la urmă în cantonamentul lui "U", de la Petroşani, înaintea meciului de azi, de la Lupeni, cu Minerul. Acest lucru i-a mai liniştit pe oficialii Universităţii Cluj, dar numai pentru moment. Directorul executiv al lui "U" mai speră la o minune, dar zice că nu-i va face probleme lui Dorinel, dacă acesta va solicita rezilierea contractului. "Nu ştiu nici o noutate. Antrenorul nostru e în program cu echipa. Dacă vrea să plece, îi strângem mâna şi îi urăm success. Totuşi, cred că astea sunt simple speculaţii. Noi ne-am dori să continuăm. Vrem să-l ajutăm să-şi îndeplineacă proiectul. Dar dragoste cu forţa nu există. Nu merită să-i facem probleme, îl respectăm. Am crezut că-şi va duce la capăt contractul de doi ani. Ne gândeam chiar să i-l prelungim. Dacă îl ia şi pe Mihali, va fi şi mai greu pentru noi. Ar trebui ca Mihali să continue munca măcar până la iarnă. Pe Dorinel, când l-am adus, am dus muncă de lămurire vreo cinci săpătămâni. Mi l-am dorit foarte mult, i-am explicat unde suntem şi ce ne dorim să facem împreună, unde trebuie să ajungem. Dacă va da chix la Steaua, va ajunge la vorbele mele, că orice proiect, odată început, trebuie dus la capăt. Steaua e acum o bărcuţă de hârtie pe apă, care se poate oricând scufunda. E un risc enorm pe care şi l-ar asuma. Să aşteptăm meciul de la Lupeni, unde n-am nici o emoţie că Dorinel nu va sta pe bancă. După aceea pot apărea mai multe elemente", a comentat Mărginean.

×