x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA / Dorinel, patronul şi Germania

STEAUA / Dorinel, patronul şi Germania

de Florin Gongu    |    28 Oct 2008   •   00:00
STEAUA / Dorinel, patronul şi Germania

Dorinel Munteanu a semnat un contract de antrenor-jucător cu Steaua pentru doi ani. "Sper să rezişti măcar un an şi jumătate", l-a încurajat Gigi Becali la învestirea oficială, care a mai spus că nu el este cel care face echipa. Noul tehnician speră să impună la Steaua genul de relaţie antrenor-patron aşa cum a văzut în Bundesliga, campionat unde a evoluat timp de opt sezoane. Dorinel debutează sâmbătă, tocmai împotriva lui Dinamo. 



Dorinel Munteanu - "Împreună cu Becali, sper să facem treabă"

La prezentarea sa în calitate de nou antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu a vorbit puţin. A venit destul de emoţionat în faţa presei. Nu s-a putut exprima mai mult, deoarece Gigi Becali l-a acoperit. După conferinţa de presă, a răspuns Jurnalului Naţional.

Jurnalul Naţional: Ce fel de contract ai semnat? De antrenor sau de antrenor-jucător?

Dorinel Munteanu: De antrenor jucător. Dar acum mă gândesc doar la funcţia de antrenor. Steaua este o provocare pentru mine, vreau să demonstrez că merit să antrenez Steaua.

În anul 2005 ai câştigat campionatul cu Steaua, ca jucător, apoi ai plecat. Ce s-a întâmplat?

În ultimele etape am fost chiar antrenor secund, al lui Ţiţi Dumitriu. Mi se terminase contractul, aşa că am plecat. Nu mi s-a oferit varianta prelungirii, iar după două zile am primit oferta de la CFR Cluj, unde m-am şi dus.

Având în vedere situaţia actuală din clasament, mai poate fi atins obiectivul de calificare a Stelei în Liga Campionilor?


Asta presupune locul 1 sau locul 2. Aşa e, este o diferenţă consistentă de puncte între noi şi echipa de pe primul loc, dar eu am încredere în jucătorii pe care îi am la dispoziţie. Putem să ne atingem obiectivele.

Cornel Penescu şi Adrian Porumboiu au spus în trecut că mereu ai făcut jocurile Stelei.

Este o chestiune despre care nu vreau sa vorbesc. I-am dat în judecată, procesele sunt pe rol. Cel mai bine vă poate lămuri avocatul meu, Florin Kovacs.

Te aştepţi ca Gigi Becali să-ţi sugereze introducerea vreunui jucător?

Nu vreau să discut despre aşa ceva. Veţi vedea, în timp, că nu e vorba de aşa ceva. Mă voi folosi foarte mult de experienţa acumulată în Germania.

Acolo aşa se procedează?

Nu, dar acolo am învăţat cum trebuie să fie relaţia dintre patron şi antrenor. Aşa va fi şi la Steaua. Sper ca împreună cu domnul Becali să facem o treabă bună.

Foarte mulţi jucători au fost trimişi de Gigi Becali la echipa a doua.

Urmează să mă întâlnesc cu toţi, să văd care e situaţia în momentul de faţă, şi după aceea voi decide cine pleacă şi cine rămâne. Vreau ca toţi să aibă şanse egale.

Inclusiv Neaga, Arthuro,..

Pe toţi vreau să-i văd. Eu ştiu că am un lot de 29 de jucători.

Nu ţi-e teamă de programul infernal al Stelei? Nu e cam nepotrivit momentul acesta pentru a începe treaba la Steaua? Debutezi cu Dinamo.

Toate meciurile sunt grele, dar nu mă sperie nici un meci. La Steaua nu este criză, iar rezultatele viitoare vor demonstra acest lucru. Nu îmi fac griji, am jucători foarte buni. Sper ca până la jocul cu Dinamo, din punct de vedere psihic, echipa să îşi revină. Nu voi schimba prea multe, băieţii trebuie să aibă încredere în ei. Aştept o mare determinare la meciul cu Dinamo, astfel încât, printr-o victorie, să se facă uitate ultimele rezultate.

A început la CFR

Dorinel Munteanu este jucătorul român cu cele mai multe convocări la prima reprezentativă, 134 de meciuri şi 16 goluri. În Liga 1, Dorinel a evoluat în 225 de jocuri, reuşind să înscrie de 38 de ori. Ca antrenor, "Munti" şi-a început cariera în sezonul 2005-2005, la CFR Cluj, acolo unde a fost şi jucător. Chiar la debut a dus echipa ardeleană în finala Cupei Intertoto, pierdută în faţa celor de la Lens. În octombrie 2006, Dorinel a devenit antrenor la FC Argeş, încercând salvarea echipei de la retrogradare, însă a eşuat şi a renunţat la 26 aprilie 2007. Startul următorului sezon l-a găsit la FC Vaslui, unde a stat 26 de etape. La Steaua vine de pe banca celor de la "U" Cluj, pe care a pregătit-o din 27 august 2008.

×
Subiecte în articol: sport steaua antrenor dorinel