x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - FC Sevilla 0-2 / Fara drept la recurs

Steaua - FC Sevilla 0-2 / Fara drept la recurs

de Florin Gongu    |    17 Feb 2007   •   00:00
Steaua  -  FC Sevilla 0-2 / Fara drept la recurs

Diferenta de valoare din confruntarea cu detinatoarea Cupei UEFA a anulat sansele de calificare in optimi si a provocat o accentuata stare de resemnare in tabara campioanei Romaniei.

Antrenorul Cosmin Olaroiu si managerul general Mihai Stoica au recunoscut superioritatea andaluzilor, in vreme ce jucatorii au evitat sa spuna lucrurilor pe nume, marsand pe ideea ca sansele de calificare nu au fost complet spulberate. "Nu-mi trebuie nimic. La revedere. Nu jucam nimic, nu construim nimic. Asta a fost turca, nu fotbal", a declarat patronul Gigi Becali, care a parasit arena cu cinci minute inainte de final.

REACTII. "Nu am realizat prea multe lucruri din ce ne-am propus. In prima repriza am avut cateva momente bune, dar de fiecare data facem greseli si le platim. Sevilla este o echipa foarte buna, matura, echilibrata si, daca o lasi sa joace, te pune in dificultate. Nu am avut ritmul dorit. De multe ori am eliminat faza de constructie abuzand de mingi lungi, iar Thereau a ramas izolat. Stim ca nu am jucat ce ar fi trebuit", a spus antrenorul Cosmin Olaroiu dupa meci. Mijlocasul Banel Nicolita a declarat: "Mai este revansa la Sevilla si sper sa ne calificam acolo". Stoperul Dorin Goian a precizat ca "Steaua trebuie sa spere cat mai sunt sanse matematice". Iar Valentin Badea se asteapta ca Steaua sa faca "un meci in deplasare, asa cum a obisnuit pe toata lumea".

SINCERITATE. "Sevilla a demonstrat ca este mult superioara noua, si faptul ca am jucat ultimul meci oficial la inceputul lui decembrie a marit probabil distanta. Imi pare rau si regret enorm pentru suporterii care au plecat dezamagiti. Din pacate, am intalnit echipa care acum cateva luni a spulberat-o pe Barcelona. Mai mult nu am putut. Cateodata depinde si maniera in care pierzi si trebuie sa recunoastem ca noi am fost depasiti la toate capitolele", a spus managerul general Mihai Stoica. Sevilla a jucat miercuri seara fara 5 titulari.

DIFERENTA
"Echipele de un anumit nivel, precum Real Madrid, Lyon sau FC Sevilla, sunt cam departe de noi acum. Pentru a micsora distanta trebuie sa putem aduce jucatori ce pot ridica nivelul echipei. Nivelul Stelei este oricum ridicat fata de nivelul celorlalte competitoare din Romania. Insa nu este suficient pentru a face fata unor echipe atat de valoroase"
Mihai Stoica
manager general Steaua

SATISFACTIE
"Este un rezultat magnific, dar trebuie sa fim atenti pentru ca mai sunt 90 de minute. Am facut un joc extraordinar, jucatorii mei si-au indeplinit sarcinile, iar rezultatul a fost pe masura. Jucatorii care evoluasera mai putin au confirmat. Au convins si mi-au demonstrat ca in orice moment pot fi jucatori de baza. Steaua nu a prins o zi foarte buna, a jucat mai slab"
Juande Ramos
antrenor FC Sevilla
ANALIZA
"Au fost multe lucruri care m-au nemultumit, prea multe. Am cedat prea usor. Nu as vrea sa nominalizez acum, pentru ca nu este normal. Nu am jucat foarte multe meciuri pana acum, dar in meciul acesta a fost cea mai modesta evolutie. Nu trebuie sa luam ca punct de reper jocul contra Sevillei. Daca ar fi un jucator care m-a multumit, acesta ar fi Bostina"
Cosmin Olaroiu
antrenor Steaua

CERNEA, UCIGASUL SPERANTEI
Prima repriza si chiar rezultatul final au fost influentate clar de gafa portarului Stelei, Cernea (foto), care a facut cadou lovitura libera din care danezul Poulsen a deschis scorul in Ghencea. "A aparat bine in celelalte meciuri, acum a facut greseala de la primul gol, avusese o ezitare si mai inainte, asta este, nu trebuie sa fim radicali", a spus antrenorul Olaroiu. "Pana la greseala lui Cernea, Sevilla a avut trei-patru ocazii in care putea marca, deci scorul putea fi deschis inainte", a declarat tehnicianul andaluzilor, Juande Ramos. Managerul general, Mihai Stoica, a generalizat: "Daca n-ar fi greseli, toate meciurile s-ar termina 0-0".

AU PLECAT IERI
Delegatia spaniola a plecat abia ieri la pranz din Romania, antrenorul Juande Ramos preferand ca echipa sa sa efectueze, de dimineata, recuperarea in Bucuresti. "Tehnicianul nostru a decis ca este mai bine sa ne antrenam tot in tara in care s-a disputat meciul, pentru ca am fi ajuns in Spania spre dimineata si se schimba total programul zilei. Asa, am efectuat recuperarea tot la Bucuresti", a explicat decizia Jose Maria del Nido, presedintele Sevillei. Jucatorii andaluzi au efectuat un antrenament usor pe terenul 6 al Complexului Sportiv din Bulevardul Ghencea. Sevilla joaca maine seara, pe teren propriu, cu Atletico Madrid.

×
Subiecte în articol: sport steaua sevilla