x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – FIORENTINA / Meciul care poate salva tot sezonul

STEAUA – FIORENTINA / Meciul care poate salva tot sezonul

de Madalina Corbeanu    |    07 Dec 2008   •   00:00

După ce în ultimele două luni au obţinut o singură victorie, steliştii pot spăla ruşinea cu un succes în faţa echipei lui Adrian Mutu, care le-ar aduce ca­lificarea în primăvara europeană a Cupei UEFA.



O primă veste bună pentru antrenorul Dorinel Mun­tea­nu în vederea partidei decisive de miercuri este că îl va putea folosi pe atacantul grec Pantelis Ka­pe­ta­nos, care se accidentase în primele minute ale meciului amical cu se­lec­ţionata divizionară a României. "Nu se pune problema să nu joace Kapetanos cu Fiorentina. După ce m-am consultat cu medicii, el o să joace cu Fiorentina. Nu m-am decis deocamdată cine rămâne şi cine pleacă în pauza de iarnă. Important e meciul cu Fiorentina şi trebuie să îl câştigăm", a spus Dorinel Mun­teanu, care nu crede infor­ma­ţii­le lansate în presa italiană, po­tri­vit cărora Fiorentina va ceda me­ciul cu Steaua, deoarece nu îşi doreşte să evolueze în Cupa UEFA: "Sunt nişte minciuni. Pot fi şi cap­ca­ne, dar nu pentru noi. Ne dorim să ne calificăm şi suntem foarte mo­tivaţi pentru a reuşi acest lu­cru". Steaua şi Fiorentina nu mai au nici o şansă de a se califica în op­ti­mile Ligii Campionilor, urmând a se lupta în meci direct pentru ob­ţinerea locului trei, care duce în 16-imile Cupei UEFA. Steaua poa­te merge în UEFA doar cu o victorie în faţa Fiorentinei, echipei lui Mutu fiindu-i de ajuns şi o remiză.

AMENINŢARE. Şi portarul Fio­rentinei, Sebastian Frey, spune că meciul pe care gruparea toscană îl va disputa miercuri în Ghencea este cel mai important al finalului de sezon. "Acum, principalul nostru obiectiv este să ne asigurăm lo­cul în Cupa UEFA. Mai avem un sin­gur meci şi venim la Bucureşti pentru a obţine un rezultat bun. Chiar dacă ne aşteaptă un meci greu la Torino, ne gândim deja la par­tida cu Steaua", a spus Frey, care afirmă că echipa sa are va­loare pentru a juca în optimile Ligii Cam­pionilor, dar nu şi experienţa ne­cesară: "Într-o asemenea compe­tiţie, experienţa are un rol important. În momentele dificile trebuie să ştii cum să reacţionezi, iar la noi, din păcate, nu a fost cazul".

SCANDAL. Vicecampioana nu a avut noroc la lansarea celui de-al 13-lea fan-shop din ţară, inaugurat oficial ieri-dimineaţă la Galaţi. Apro­ximativ 50 de suporteri ai Oţe­lului s-au strâns în faţa magazinului şi au dat peste cap planurile organizatorilor, scandând lo­zinci împotriva grupării din Ghen­cea. De asemenea, singurul ste­list care a participat la inaugurare, fostul gălăţean Janos Szekely, a fost înjurat şi numit "dobitoc" sau "nesimţit" de fanii Oţelului. "Du­ceţi-vă la Craiova! Acolo vă dau foc ăia!", au mai scandat gă­lă­ţe­nii, care nu s-au înghesuit la lan­sarea Stelei, doar 15 persoane fiind prezente la întâlnirea cu Szekely. Steaua mai are deschise astfel de magazine la Bucureşti, Braşov, Slatina, Alexandria, Oradea, Satu Mare, Buzău, Bârlad, Bistriţa, Moreni şi Constanţa.

NERĂBDARE.
Portarul Ciprian Tătăruşanu, care a evoluat în re­priza secundă a partidei Steaua – România A, scor 1-4, speră ca acesta să fi fost ultimul meci jucat de el împotriva echipei din Ghencea. "A fost puţin ciudat să joc împotriva Stelei, însă sper ca acesta să fie ultimul meci jucat împotriva lor. Sunt nerăbdător să ajung aici. Steaua este un club puternic şi la orice echipă puternică este presiune", a declarat Tătăruşanu. Portarul Gloriei Bistriţa a fost cum­părat în vară de Steaua în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro, însă a rămas, sub formă de împrumut pentru un sezon, la gruparea ardeleană. Roş-albaştrii vor încerca aducerea lui Tătăruşanu încă din această iarnă, în locul său urmând să fie cedat Cosmin Vâtcă.

×
Subiecte în articol: sport steaua fiorentina