x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Hagi si Zenga l-au refuzat pe Gigi Becali

Steaua - Hagi si Zenga l-au refuzat pe Gigi Becali

de Sorin Anghel    |    15 Iun 2005   •   00:00
Steaua - Hagi si Zenga l-au refuzat pe Gigi Becali

Negocierile dintre Gigi Becali si Gica Hagi au esuat luni noapte. Patronul Stelei nu l-a convins nici pe italianul Walter Zenga.

Refuzul lui Gheorghe Hagi de a antrena in Ghencea l-a determinat pe patronul Stelei, Gigi Becali, sa incerce sa il readuca pe banca tehnica pe italianul Walter Zenga, insa fara succes.

Tratativele dintre Gigi Becali si nasul sau, Gheorghe Hagi, purtate luni noapte in Pipera, au esuat. "Regele" nu a acceptat sa preia functia de antrenor principal al Stelei, neintelegerile aparand in momentul in care s-a luat in discutie bugetul de transferuri. Un mare rol in decizia lui Gheorghe Hagi de a refuza pe Steaua l-a avut impresarul Ioan Becali. Hagi nu si-a permis sa-i devina rival fostului sau impresar.

ALTERNATIVA. In aceste conditii, patronul gruparii din Ghencea a luat in calcul revenirea lui Walter Zenga. Ghinion. Gigi Becali, a declarat ieri seara ca a reusit sa vorbeasca la telefon cu fostul antrenor al echipei, Walter Zenga, dar ca acesta a refuzat propunerea de a prelua din nou conducerea tehnica a formatiei din Bulevardul Ghencea.

Becali a precizat ca, in urma refuzului lui Zenga, a decis sa intocmeasca programul echipei. "Am vorbit cu Zenga, dar nu vrea sa vina. Ma gandesc la variante de antrenor. Am facut programul echipei si acum sa vad cine va veni antrenor", a mai spus Gigi Becali.

Zenga a preluat conducerea tehnica a echipei Steaua la inceputul acestui campionat, inlocuindu-l pe Victor Piturca. Walter Zenga a mai pregatit in Romania echipa FC National.

SCHIMBARE OPORTUNA
Walter Zenga s-a despartit de Steaua la 19 mai, la o zi dupa ce Steaua a fost invinsa in deplasare de FC National, scor 1-0. In urma acestui rezultat, Dinamo s-a apropiat in clasament la un singur punct de rivalii din Ghencea. Patronul Gigi Becali a decis ca echipa are nevoie de un soc pentru a se putea mobiliza in lupta pentru titlu. In locul italianului, a fost numit Dumitru Dumitriu, care a reusit sa castige titlul, pastrand avansul de un punct in clasament fata de Dinamo. "Zenga a lasat Steaua pe primul loc, cu un avantaj de un punct, iar in clasamentul returului eram pe 5! In nici nu caz evolutia de pana la plecarea lui Walter nu certifica luarea campionatului. Consider ca schimbarea antrenorului a venit la momentul oportun", a declarat Dumitriu.

VARIANTE
Daca Gigi Becali nu reuseste sa-l convinga pe Walter Zenga sa revina la Steaua, mai exista si o varianta de rezerva. Latifundiarul din Pipera a luat in calcul si o eventuala numire a lui Dorinel Munteanu, considerat cel mai bun jucator stelist in sezonul incheiat sambata, in functia de antrenor principal, care tocmai si-a luat licenta. Dumitriu ar deveni sfatuitorul lui Dorinel, urmand sa ocupe postul de director tehnic. Zilele urmatoare, Gigi Becali va porni campania de achizitii care sa intareasca echipa in vederea accederii in Liga Campionilor. Primul vizat este pitesteanul Andrei Prepelita. Pentru international de tineret, FC Arges cere un milion de dolari, dar este posibil ca partile sa ajunga la un acord si pentru o suma mai mica.
×