x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA / Iacov, bruscat de Gigi

STEAUA / Iacov, bruscat de Gigi

de Marius Mihalcea    |    10 Mar 2009   •   00:00
STEAUA / Iacov, bruscat de Gigi

Prezent la meciul “roş-albaştrilor” de la Braşov, fostul patron al Progresului, Constantin Iacov, a fost la un pas să fie linşat de finanţatorul grupării din Ghencea şi de bodyguarzii acestuia.



Potrivit spuselor lui Iacov, incidentul la care ar fi asistat circa 20 de persoane s-ar fi petrecut în pauza întâlnirii la salonul VIP amenajat sub tribuna oficială a stadionului, de faţă fiind şi patronul lui FC Braşov, Ioan Niculaie.

“Constituire de grup criminal”
“Eram acolo cu prietenii mei, când a intrat Gigi Becali cu trei haidamaci şi a început să-mi adreseze tot felul de injurii. Asta n-ar fi o problemă, pentru că m-am obişnuit deja cu aşa ceva, grav a fost însă că au încercat să mă lovească. Norocul meu a fost că au intervenit domnul Ioan Niculaie şi oamenii de pază de la stadion. La un moment dat se băgase şi preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, dar el a fost un ţânţar pe-acolo, în cinci minute s-a potolit”, ne-a relatat Iacov. “N-am fost lovit, dar nu o să las lucrurile aşa. La medicul legist nu o să ajung, fiindcă n-am de ce, dar o să-l reclam pe Gigi Becali la procurorul general al României, pentru că aici este vorba despre constituirea unui grup criminal”, a mai precizat fostul patron al Progresului.

De la el a plecat nebunia cu DNA
Ce i-a căşunat însă lui Gigi Becali pe Iacov? Explică tot Iacov: “Gigi Becali mi-a spus că de la mine a plecat toată această nebunie cu DNA-ul şi că, dacă nu l-aş fi reclamat pe Dumitru Dragomir, nu se mai deschidea nici un dosar al transferurilor dubioase din fotbal şi nimeni nu mai ajungea să fie cercetat”. Iacov l-a reclamat pe Dragomir la DNA în 2006 pe motiv că acesta, în calitate de persoană fizică, ar fi prejudiciat LPF cu o sumă importantă de bani vânzându-i la un preţ supraevaluat terenul pe care s-a construit ulterior sediul Ligii.

Incidentul de la Braşov dintre Gigi Becali şi Iacov nu este singular, numai în acest an aceştia având alte două dispute, însă numai verbale. Prima s-a consumat la Antena 1, în cadrul emisiunii “Un show păcătos”, când Iacov i-a transmis lui Becali: “Drumul tău e la Jilava”. “Mă duc la Jilava, dar pe tine tot te bat!”, a replicat finanţatorul Stelei. La “Contraatac”, pe GSP TV, după ce a fost ironizat de Iacov – “Nu ţi-ai luat pastilele de seară”, Becali a ameninţat din nou: “O să iei tu pastile, dacă îmi pui răbdarea la încercare!”.

Becali cere agresivitate

Finanţatorul Stelei a pus rezultatele modeste ale “roş-albaştrilor” din ultima vreme pe seama atitudinii elevilor lui Marius Lăcătuş. “Situaţia nu este una roz acum. La meciul cu FC Braşov, jucătorii au avut o atitudine înainte să primească gol şi alta după ce erau în dezavantaj pe tabela de marcaj. După gol am văzut din partea jucătorilor dăruire, agresivitate. Acum trei-patru ani erau doi jucători care dădeau tonul la agresivitate, la luptă pentru Steaua: Paraschiv şi Rădoi. Acum, noi nu avem acel jucător. Poţi să spui că este Ghionea, dar el este fundaş, e în ultima linie. Tonul trebuie să vină de la mijlocaşi sau chiar de la atacanţi. Cred că acest ton poate să-l dea Lovin. El este mai ambiţios, dar nu ştiu dacă intră în vederile lui Lăcătuş. Tiago nu va mai fi de la vară. Szekely se va duce la echipa a doua. Olăroiu este un antrenor mai bun decât Lăcătuş şi a demonstrat acest lucru prin rezultatele pe care le-a avut. La cât de băiat bun e Lăcătuş, chiar mă întreb cum de nu are el noroc deloc”, a declarat Gigi Becali.

“De Gigi Becali şi de bodyguarzii lui ar trebui să se ocupe cei de la DIICOT, pentru că s-a ajuns prea departe. Ce ar trebui să fac acum, să-mi iau şi eu vreo trei-patru bodyguarzi ca să mă simt în siguranţă?”
Constantin Iacov

×
Subiecte în articol: sport gigi becali gigi becali iacov