x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - Lăcătuş, împins să renunţe

STEAUA - Lăcătuş, împins să renunţe

de Ionut Paduraru    |    23 Oct 2008   •   00:00
STEAUA - Lăcătuş, împins să renunţe

Marius Lăcătuş a anunţat ieri că demisionează de la conducerea tehnică a echipei din Ghencea, după ce marţi seară, la finalul meciului pierdut cu Lyon, fusese criticat dur de patronul Gigi Becali.



Finanţatorul a părăsit arena înainte de sfârşitul meciului, imediat după ce Benzema a înscris golul de 4-3, lansând o pleiadă de acuzaţii la adresa lui Lăcătuş: "Când ai 2-0 şi apoi 3-2 la pauză şi pierzi, numai antrenorul e de vină. Trebuia să-i schimbe la pauză şi pe Arthuro, şi pe Semedo. Un antrenor valoros n-ar fi pierdut acest meci. Hagi n-ar fi pierdut niciodată de la 2-0. Nici eu n-aş fi pierdut acest meci. Eu n-am şcoala de antrenori, dar eu, Gigi Becali, dacă am 2-0 şi apoi 3-2 la pauză, nu mă mai bate nimeni! De ce să mai atac la 2-0? Să le dau 5-0? Cum e posibil ca la 2-0 să am doar patru jucători în apărare? La 2-0 trebuia să fim zece în apărare". Becali a precizat totuşi că nu-l va demite pe Lăcătuş, dar a lăsat să se înţeleagă că doreşte ca tehnicianul să renunţe singur: "Am zis că nu-l dau afară, nu-l dau! Marius să facă orice vrea el, până când se va îneca". Declaraţiile finanţatorului şi-au atins ţinta, Lăcătuş spunând la aflarea acestora că se gândeşte la demisie.

"M-au afectat acuzele domnului Becali şi intenţionez să îmi dau demisia, dar înainte vreau să am o discuţie cu dumnealui." Discuţia a avut loc ieri-dimineaţă, şi la finele ei "Fiara" a anunţat că renunţă la Steaua.

Şi Ioan Becali i-a criticat pe jucători
Seria reproşurilor a fost continuată de vărul finanţatorului stelist, Ioan Becali. "La Steaua sunt jucători care nu au valoare şi, pe lângă asta, mulţi care nu sunt în formă! Toja, când a intrat, a ajutat-o pe Lyon să înscrie golul de 3-3. Petre Marin e depăşit de vârstă şi de orice. Rădoi, Ovidiu Petre şi Nicoliţă nu sunt în formă. Singurii care se mai salvează sunt Goian, Zapata şi Ogăraru. Când l-a luat Gigi pe Semedo i-am spus că, la 28 de ani, poate
fi bun doar în campionatul intern, cu echipe mediocre. Arthuro nu a făcut nimic, a fugit de joc, şi tot ce a făcut bun a fost golul, dar nici pe ăla nu l-a dat cum trebuie. Steaua a avut cinci-şase mâini moarte în echipă şi nu ai cum să câştigi aşa", a spus fostul impresar la GSP TV.

Conferinţă comună Lăcătuş s-a dus acasă la Gigi Becali

ieri-dimineaţă, pentru a-l anunţa că îşi dă demisia, cei doi susţinând apoi o conferinţă de presă comună. "Marius Lăcătuş a demisionat. Rămânem prieteni. Dintre toţi antrenorii care au plecat de la Steaua, de el îmi pare cel mai rău, pentru că omul Marius Lăcătuş are un caracter deosebit", a început Becali. Apoi a venit rândul tehnicianului să prezinte motivele demisiei: "În urma declaraţiilor lui Gigi puteau exista interpretări şi se crea o atmosferă nu foarte prielnică. Am crezut de cuviinţă că e mai bine să mă retrag şi echipa să continue cu alt antrenor. A fost un an destul de bun, se putea şi mai bine, puteam obţine performanţe mai mari. Din păcate n-am reuşit. Am zis că mai bine mă opresc acum decât să apară tot felul de speculaţii. Voi fi alături de Steaua în continuare, voi veni la meciuri, le urez baftă. Dacă mă voi întoarce cândva la Steaua? Numai Dumnezeu ştie!". Gigi Becali a recunoscut că se aştepta ca declaraţiile sale să provoace demisia antrenorului: "E un orgolios, cu demnitate. Nu e omul care să ţină de scaun. A preferat să se sacrifice pentru echipă".

"La supărare, fiecare îşi spune părerea, dar în urma acestor declaraţii nu putea apărea un lucru pozitiv pentru echipă"

Marius Lăcătuş - ex-antrenor Steaua

"Lăcătuş a greşit, că nu l-a ascultat pe Becali când a zis să-l scoată pe Arthuro la pauză. Nu a vrut să facă acea schimbare, aşa şi-a asumat toată răspunderea"


Dumitru Dragomir - preşedinte LPF

Cu Gloria Buzău stă Gigi Becali pe bancă?

Finanţatorul Stelei a declarat că nu ştie deocamdată cine va fi succesorul lui Lăcătuş, dar a promis că echipa va avea un nou antrenor până la meciul cu Gloria Buzău de duminică. "M-am consultat şi cu Marius pe cine să iau antrenor, vom vedea în zilele următoare. Voi contacta doi-trei antrenori şi îl voi alege pe cel mai bun. Am nişte gânduri, dar nu vi le pot spune până nu e nimic stabilit. În două-trei zile vom vedea cine va fi antrenor", a spus Becali. Până la următoarea partidă din campionat mai sunt decât patru zile, iar Gigi Becali a spus clar că pe bancă nu va sta "secundul" Massimo Pedrazzini. În aceste condiţii, este de aşteptat ca Gigi Becali să "se implice la echipă" şi să dicteze formula de start şi schimbările de la partida cu Gloria Buzău, nefiind exclus chiar să ia loc în premieră pe banca tehnică a "roş-albaştrilor"! Conform sondajelor efectuate în rândul suporterilor stelişti, tehnicienii cei mai doriţi pentru preluarea echipei sunt Dan Petrescu, actualmente pe locul secund în Liga I cu Unirea Urziceni, şi Oleg Protasov, în prezent fără contract după ce a fost demis de la conducerea lui Dnepr Dnepopetrovsk. Se pare că prima opţiune a lui Gigi Becali o reprezintă Dorinel Munteanu, aflat sub contract cu "U" Cluj, după ce pista Olăroiu a căzut, acesta neputând pleca de la Al Hilal.

PRECEDENT - Demisie după modelul Hagi. Vine Dorinel?

Felul în care Lăcătuş a ales să renunţe la banca Stelei nu este o premieră. Jignit anul trecut de Gigi Becali după înfrângerea de la Praga, Gică Hagi n-a ezitat să se retragă imediat din funcţia de antrenor.

Banca tehnică a Stelei riscă să devină o adevărată sperietoare pentru tehnicieni. Făcut praf de Gigi Becali după înfrângerea cu Lyon, Marius Lăcătuş trece acum prin coşmarul în care s-a găsit anul trecut fostul său coechipier de la Steaua şi de la naţională, Gică Hagi. Considerat drept principalul responsabil pentru eşecul de la Praga (1-2 cu Slavia), Hagi a fost făcut în fel şi chip de Becali, patronul forţându-l practic pe tehnician să demisioneze. Similitudinile între situaţiile celor doi nu se opresc aici. Atât Hagi, cât şi Lăcătuş au fost tentaţi să renunţe la Steaua înainte ca Becali să-i facă albie de porci, însă ambii au continuat pentru a conduce echipa în grupele Ligii Campionilor. Lăcătuş a fost pe punctul să demisioneze de sâmbătă, după ce Steaua a pierdut la Galaţi. Tactica lui Becali a fost identică în ambele cazuri. În momentul în care patronului nu i-au mai convenit rezultatele şi deciziile tehnicienilor, acesta a ridicat public mai multe semne de întrebare cu privire la profesionalismul celor doi, încercând să-i determine să demisioneze. Acum, a fost contactat Dorinel Munteanu, de la "U". Pentru a lăsa Clujul, el trebuie să plătească o despăgubire, pe care, se pare, o va achita Gigi Becali, aflat în criză de soluţii.

REACŢIE - Piţurcă: "Lăcă a greşit"

Victor Piţurcă a comentat demisia fostului său coechipier Marius Lăcătuş.

Plecat de la Steaua în momentul în care Gigi Becali s-a implicat la echipă, selecţionerul Victor Piţurcă spune acum că Lăcătuş a greşit demisionând: "Probabil că eşecurile din ultimul timp şi reacţiile suporterilor l-au făcut să ia această decizie. Părerea mea este că s-a grăbit. Îl ştiam un luptător, trebuia să-şi ducă treaba până la capăt. Dacă voi veni eu ca antrenor la Steaua? 95 la sută nu. Las o marjă de eroare, pentru că nu poţi şti niciodată ce schimbări mai pot apărea", a spus Piţurcă la GSP TV.

×