x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua le-a dat lectii

Steaua le-a dat lectii

25 Feb 2005   •   00:00

Multe dintre ziarele iberice au laudat evolutia elevilor lui Zenga si au apreciat ca Valencia a fost la Bucuresti "o echipa lamentabila", incapabila sa reactioneze in fata unei formatii care a oferit "o lectie de umilinta si profesionalism".

DELIA GOMOESCU

EL DANDY. Cotidianul AS considera ca Oprita "si-a demonstrat clasa la fiecare actiune a Stelei"

Recunostinta - "Dorinel a fost langa mine"

Presa spaniola considera la unison ca Valencia a fost la Bucuresti o echipa demna de toata mila. "Imaginea jucatorilor a fost lamentabila. Ei se tarau pur si simplu pe gazonul din Ghencea. Spaniolii au hoinarit pe teren asemenea unui boxer beat pe punctul de a cadea in corzi", scrie AS.

APRECIERI. Cotidianul madrilen crede ca Valencia a fost avertizata de ce urma sa se intample inca din prima parte a jocului. "Prima repriza a fost un avertisment pentru ceea ce Steaua era dispusa sa faca. Un sut in bara si doua ocazii clare de gol. In repriza secunda, amenintarile s-au transformat in fapte. Cristea a marcat, iar Ranieri privea si nu putea sa creada. Capacitatea de reactie a fost inexistenta. Jucatorii se uitau unul la altul si incercau sa faca o schimbare, dar nu reuseau. Romanii mergeau ca avioanele", noteaza AS, care precizeaza totodata ca pentru prima oara Valencia a pierdut o calificare, dupa ce in tur castigase cu 2-0. La calificativele date de publicatia spaniola, Andrei Cristea a fost considerat omul meciului, "el crack": "A marcat cele doua goluri ale Stelei si a pus tot timpul in pericol poarta lui Palop". In schimb, Daniel Oprita a fost "el dandy" (lordul): "Si-a demonstrat clasa la fiecare actiune. A fost o permanenta durere de cap pentru apararea Valenciei". "Durul meciului" a fost tot un roman: Petre Marin. "In repriza secunda a avut o intrare, care nu era necesara, la Rufete, pentru care a primit un cartonas galben". Valencia a avut si ea un jucator "premiat": David Navarro - "Trompeta meciului".

ELOGII. La randul sau, cotidianul Las Provincias scrie ca Steaua a dat o lectie de umilinta si de profesionalism. "Valencia, fara reactie, s-a facut de ras la Bucuresti si a fost eliminata la penalty-uri. Imaginea, in general, a fost lamentabila, iar rezultatul la fel. Steaua, ai carei fotbalisti au jucat foarte bine pe un teren greu, a dat o lectie de umilinta si profesionalism", scrie ziarul spaniol. Majoritatea publicatiilor iberice apreciaza ca pentru antrenoul Claudio Ranieri meciul de la Bucuresti a fost ultimul pe banca Valenciei. "Steaua ii arata usa lui Ranieri", "Ranieri si-a sapat mormantul in noroiul din Ghencea" sau "Ranieri se sinucide la Bucuresti" au fost doar cateva din titlurile aparute in presa spaniola.

"II SPULBERAM PE SPANIOLI"
Patronul Stelei, Gigi Becali, vrea ca echipa sa sa spulbere pe Villarreal in optimile de finala ale Cupei UEFA. "Nu vreau sa mai am mari emotii. Vreau sa-i eliminam fara drept de apel. Valencia este cea mai buna echipa din lume a anului trecut, cum sa fie Villarreal mai buna? Eu ma gandesc ca vom ajunge sa jucam finala", a spus Becali. Acesta a afirmat ca la 10 martie, data primei manse a optimilor Cupei UEFA, terenul ar trebui sa fie mai bun. "Se mai usuca, mai creste iarba... Terenul nu a fost bun, insa nu se poate spune ca a fost impracticabil. Cu ce ne-a avantajat terenul pe noi? Le dadeam cinci goluri celor de la Valencia daca era terenul mai bun. Nu le-am dat nici o sansa. La dineul oficial am stat cu conducatorii Valenciei. Mi-au zis: «Domnule Becali, si echipa are spiritul dumneavoastra? Daca este asa, ne e frica»", a mentionat Becali, care se bucura ca a imprimat un spirit razboinic si jucatorilor.

Recunostinta - "Dorinel a fost langa mine"

Andrei Cristea a trait o saptamana grea, aflandu-se la mijloc in scandalul dintre Gigi Becali si presa, mai mult fiind impus in echipa de catre Gigi Becali. Joi seara, a fost primul stelist care a iesit sa simta atmosfera din Ghencea si gazonul moale. In repriza secunda a explodat.

PARIU CASTIGAT. Andrei Cristea (centru) a salvat Steaua

Jurnalul National: E cea mai fericita zi din viata ta?
Andrei Cristea: Da, desi inca nu realizez cu adevarat ce am reusit in aceasta seara superba.

Cui ii dedici golurile?
I le dedic domnului Gigi Becali, caruia ii multumesc pentru ca a fost alaturi de mine. De asemenea, ii multumesc lui Walter Zenga, pentru ca mi-a acordat incredere si ne-a mobilizat exemplar.

Cum te-ai simtit in aceasta saptamana?
A fost o perioada grea pentru mine, dar intotdeauna la Steaua este o presiune mare, intotdeauna se cer trofee sau calificari in cupele europene. Ii sunt recunoscator lui Dorinel Munteanu, care a fost alaturi de mine si m-a incurajat. Are o experienta vasta si m-a ajutat enorm.

Ce ai simtit cand a ratat Dorinel penalty-ul?
M-am rugat la Dumnezeu.

Ce inseamna aceasta performanta?
Suntem cu totii bucurosi. Este o performanta enorma pentru fotbalul romanesc si ne-am dori ca si in meciul cu Villarreal sa jucam cu aceeasi ambitie. Am aratat ca o echipa si am avut inima. Walter mereu ne spune ca, daca nu jucam cu inima, nu vom castiga.

Patronul Gigi Becali a spus ca acum valorezi 75 de milioane de dolari.
Pe mine ma depasesc aceste lucruri, dar sa stiti ca raman cu picioarele pe pamant.

Ce s-a intamplat la schimbare? Ai avut probleme?
Imi pare rau ca am iesit inainte de prelungiri, dar am primit prea multe lovituri si am avut o durere puternica pe inghinali.

Visezi la castigarea Cupei UEFA?
Se poate, de ce nu? Desi este dificil pentru o echipa din sud-estul Europei sa castige un trofeu atat de important. Ne bucuram acum, insa trebuie sa ramanem realisti. Urmeaza meciurile cu Villarreal si vor fi extrem de importante.

LUPTATOR

"Era normal sa luptam asa. Cu exceptia lui Dorinel Munteanu, am evoluat poate in cel mai important meci al carierei noastre. Sunt extrem de fericit si nu mai simt oboseala. Terenul a fost foarte greu, dar nu cred ca ne-a avantajat in mod deosebit" - Daniel Oprita

OPTIMIST

"Cu siguranta, e cea mai fericita zi din viata mea de fotbalist, dar sper sa spun asta si dupa returul cu Villarreal. Walter Zenga a dovedit ca este un mare antrenor si a stiut sa ne mobilizeze la maximum. Publicul a fost fantastic si ne-a dat aripi" - Petre Marin

REGRETE

"Imi pare rau pentru rezultatul slab pe care l-a facut. Terenul greu ne-a impiedicat sa ne facem jocul obisnuit, dar ii felicitam pe adversarii nostri pentru efortul depus. In ceea ce priveste eventuala schimbare a domnului Ranieri, eu cred ca antrenorul trebuie sa fie cu noi si la bine, si la rau" - Xisco, Valencia

SALVAT DE COLEGI

"A fost un rezultat foarte greu de remontat, am jucat prudent si am castigat. A fost un moment foarte greu, dar s-a dovedit ca suntem un grup unit si baietii, cu ajutorul lui Dumnezeu, m-au salvat. M-a afectat foarte mult ca am ratat penalty-ul, dar ma bucura jocul si calificarea echipei. Speram sa avem un parcurs cat mai lung" - Dorinel Munteanu
×
Subiecte în articol: sport steaua becali gigi becali echipa valencia