x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Liga Campionilor, principala tinta

Steaua - Liga Campionilor, principala tinta

de Mihai Igirosanu    |    09 Ian 2007   •   00:00
Steaua  -  Liga Campionilor, principala tinta

Dupa scurta vacanta prilejuita de Sarbatorile de iarna, fotbalistii campioanei en-titre si-au inceput ieri pregatirile pentru noul sezon prin efectuarea vizitei medicale si a unui prim antrenament.

Campioana en-titre si-a inceput pregatirile. Dupa scurta vacanta prilejuita de Sarbatorile de iarna, fotbalistii campioanei en-titre si-au inceput ieri pregatirile pentru noul sezon prin efectuarea vizitei medicale si a unui prim antrenament.

La examenul medical au fost prezente si cele doua achizitii ale ros-albastrilor, mijlocasul Marius Croitoru si portarul brazilian Andrey Nazario Afonso, acesta din urma sosind duminica seara in Romania. Absentii au fost Sorin Paraschiv, invoit deoarece duminica si-a botezat baietelul, portarul portughez Carlos Fernandes, al carui contract va fi reziliat, Mihai Nesu si Daniel Oprita, aflati in recuperare dupa operatiile suferite la genunchi in Italia.

OBIECTIVE. Antrenorul Cosmin Olaroiu nu si-a insotit jucatorii la vizita medicala, fiind prezent la sediul FRF pentru Cursul PRO. La pranz, Oli a anuntat obiectivele pentru noul sezon: "Vom avea mult mai mult de muncit decat anul trecut. Am ridicat stacheta foarte sus si trebuie sa ne mentinem la acest nivel. Primul obiectiv este participarea din nou in Liga Campionilor, care pentru noi este ceva fundamental. Avem experienta de anul trecut, gratie careia vom putea aborda altfel meciurile cu echipele mari. Al doilea obiectiv este parcursul din Cupa UEFA, unde avem cel mai greu adversar posibil, dar ne vom juca sansa, care exista. Daca trecem de Sevilla, putem vorbi chiar de cucerirea trofeului. Al treilea obiectiv este Cupa Romaniei, unde ne dorim sa mergem pana la capat".

DICA. Desi patronul Gigi Becali a declarat ca vrea sa-l vanda pe Dica in ideea de a schimba stilul de joc, Olaroiu a avut alta parere: "Au fost multe speculatii, sunt multi oameni care isi leaga numele de Steaua. Nu exista decat o singura oferta pentru Dica, care n-are legatura cu vreun impresar roman. Steaua e dependenta de el, de realizarile sale. Este normal, cand ai un jucator de talia lui Dica, sa-i exploatezi calitatile. Daca va pleca, atunci clar ca vom folosi al doilea varf, vom fi mai agresivi, mai dinamici si mai putin concentrati pe un jucator de asemenea profil. Cand n-a fost intr-o zi buna, echipa a avut de suferit. Se cauta in Europa jucatori ca Dica". In privinta transferurilor, Olaroiu a spus: "Mai avem doi jucatori brazilieni pentru care discutam, dar e foarte greu, pentru ca sunt urmariti si de cluburi mai mari. Ramanem si pe pista francezului Camus, care ne intereseaza. In privinta postului de portar, Cernea este la ora actuala titularul".

OPTIMISM
"Sevilla este o echipa pe val, dar dupa cum vedeti au pierdut si ei. Spaniolii sunt buni ca echipa. Sa speram ca Spania ne va purta noroc. La Steaua m-au impresionat mentalitatea, organizarea din cadrul clubului si forta de echipa. Daca vor pleca jucatori, vin altii in loc si se face iar o echipa. Pana nu mai sunt deloc sanse matematice la titlu, noi speram"
  • Stelian Stancu, Steaua

    SPERANTE
    "Sper sa nu mai dezamagesc ca anul trecut. Vreau sa fac tot ceea ce depinde de mine pentru asta. Am avut o evolutie mai slaba in tur, in ultimele sase luni. Regret si ca nu am jucat finala Cupei UEFA si gafa facuta pe Santiago Bernabeu. Le multumesc colegilor, suporterilor si antrenorilor ca au fost alaturi de mine, pentru ca a fost un moment foarte greu din viata mea"
  • Banel Nicolita, Steaua
  • Lotul
    Lotul pe care medicul Radu Paligora si antrenorul secund, Dumitru Bolborea, l-au insotit la vizita medicala a Stelei a fost urmatorul: Cornel Cernea, Andrey Nazario Afonso, Cezar Lungu - portari; Stelian Stancu, Dorin Goian, Sorin Ghionea, Petre Marin, Eugen Baciu, Klemi Saban - fundasi; Mirel Radoi, Ovidiu Petre, Florin Lovin, Gabriel Bostina, Vasilica Cristocea, Marius Croitoru, Banel Nicolita, Razvan Ochirosii, Gigel Coman - mijlocasi; Nicolae Dica, Cyril Thereau, Valentin Badea, Victoras Iacob - atacanti.
    Si Salzburg?
    Patronul Stelei, Gigi Becali, a dezvaluit ieri ca a refuzat o oferta de 5,5 milioane de euro din Austria pentru Nicolae Dica. "Am avut o oferta de la o echipa austriaca, in valoare de 5,5 milioane de euro, insa am refuzat-o, pentru ca mi-au oferit un milion acum si restul de bani in rate. Eu am orgoliu si nu accept sa fiu umilit. Daca imi dadeau toti banii in trei luni, eram de acord." Se pare ca echipa despre care vorbeste Becali este Austria Salzburg, cea mai valoroasa si potenta financiar echipa din campionatul Austriei.
    ×
    Subiecte în articol: sport steaua dică echipa