x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – LYON 3-5 • Diferenţă făcută de valoare

STEAUA – LYON 3-5 • Diferenţă făcută de valoare

de Mihai Igirosanu    |    23 Oct 2008   •   00:00
STEAUA – LYON 3-5  •  Diferenţă făcută de valoare

După ce a condus cu 2-0 în minutul 11 şi cu 3-2 la pauză, Steaua a fost efectiv călcată în picioare în repriza secundă de o campioană a Franţei net superioară. Şansele Stelei se leagă acum doar de ocuparea locului 3 în grupă.



La fel ca şi în partida România – Franţa, trupa din Ghencea s-a desprins rapid la 2-0, numai că Olympique Lyon a fost mai eficientă şi mai norocoasă decât naţionala lui Domenech. Benzema şi Fred au fructificat ca nişte killeri perfecţi ocaziile create, spre deosebire de Henry sau de Ribery, care au ratat incredibil la Constanţa, lăsând un punct şi naţionalei lui Piţurcă.

JUCĂTORII, ŞOCAŢI
După meci, cei mai mulţi dintre jucătorii Stelei aveau atitudinea unor războinici care resimt din plin şocul loviturilor primite de la Lyon. La ieşirea de la vestiare, mijlocaşul Florin Lovin a spus scurt: "Ce să vă mai spun, suntem vai mama noastră!", iar fundaşul Petre Marin a evitat şi el elegant întrebările jurnaliştilor: "Vă pup domnilor, noapte bună!", au fost singurele sale cuvinte. "Totul depinde de noi în continuare, sperăm. Nu ne mai aşteptam la 2-0 să se întâmple ce s-a întâmplat. A fost o evidentă diferenţă de valoare. Nu se poate spune că Steaua este în criză după un meci cu Lyon. La 3-5 nu mai avem ce să mai spunem. Sperăm ca la meciul următor să se găsească o soluţie şi să arătăm altfel", a spus mijlocaşul Ovidiu Petre. "Sunt mâhnit, puteam obţine victoria. Din păcate, nu am reuşit acest lucru şi din cauza lipsei de încredere în forţele proprii şi din cauza unor greşeli ce le-au permis adversarilor să ajungă în preajma careului şi să înscrie. La acest nivel, mai ales când întâlneşti o echipă puternică, precum Olympique Lyon, dacă faci şi cadouri, nu poţi să speri. Pe contraatac şi prin forţa de pătrundere individuală ne-au fost superiori", a declarat şi antrenorul Marius Lăcătuş.

PUEL: "MULTE ECHIPE AR FI CĂZUT"
"Multe echipe ar fi căzut după ce erau conduse cu 2-0, dar noi am ştiut să reacţionăm. Mereu se întâmplă ceva cu noi. Chiar dacă am discuta din nou de aspectul defensiv, trebuie să discutăm şi de caracter şi convingerea echipei mele, capabilă să întoarcă situaţia. Am făcut faţă problemelor şi acest lucru ne-a permis să răspundem prezent, însă nimic nu este definitiv. Nu am obţinut încă nimic pentru calificare", a spus, la rândul său, tehnicianul lui Lyon, Claude Puel. Autor al unei "duble", atacantul Benzema a declarat: "Am început prost, am luat două goluri rapid, la fel ca echipa Franţei cu România. De data aceasta însă am învins. Mă bucur că am marcat de două ori, mă bucur şi pentru Fred. Am dovedit tărie de caracter, deşi am fost conduşi. E greu să revii de la 0-2, devii nervos".

"Ce ţară frumoasă, România!"

Presa franceză de ieri elogiază puterea de revenire a lui Olympique Lyon. L’Equipe a scris că Lyon a obţinut o victorie superbă. "Scenariul a fost acelaşi ca la meciul România – Franţa, 2-0 pentru gazde, apoi s-a făcut 2-2. OL a arătat o enormă capacitate de revenire, presând şi căutând victoria, dominând fizic şi psihic, dar a primit din nou gol. Lyon a continuat forcingul şi după pauză, ratând alte ocazii. Steaua a ţinut însă balonul. Fred şi Benzema au readus Lyon în vantaj. Victorie superbă după un început catastrofal". Le Point a scris: "Lyon reînvie după un meci incredibil", în vreme ce sport.fr a titrat
"Ce ţară frumoasă, România!".

Arthuro, retrogradat

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, ieri, că a fost total nemulţumit de prestaţia atacantului brazilian Henrique Arthuro Bernhardt şi a anunţat că acesta va fi trimis la echipa a doua. "Arthuro? O să meargă la echipa a doua", a spus Becali. Cu Steaua II se mai pregătesc şi alţi jucători intraţi în dizgraţia patronului stelist, precum Vasilică Cristocea, Marius Croitoru, Abel Moreno sau Adrian Neaga.

Bayern München s-a distrat cu Fiorentina

În celălalt meci din grupa Stelei, pe Allianz Arena din München, Bayern a învins categoric, 3-0, pe Fiorentina, prin golurile marcate de Klose (’4), Schweinsteiger (’25) şi Ze Roberto (’90). Cu Mutu pe teren în toate cele 90 de minute, echipa italiană nu a contat în joc. Antrenorul lui Bayern, Jürgen Klinsmann, a mizat pe Rensing – Oddo, Lucio, Demichelis, Lahm (’56 Lell) – Schweinsteiger (’65 Borowski), Van Bommel, Ze Roberto, Ribery – Klose, Toni (’57 Podolski). De partea cealaltă, Cesare Prandelli a jucat în următoarea formulă: Frey – Zauri, Gamberini, Dainelli, Vargas (’74 Gobi) – Kuzmanovici, Felipe Mello, Montolivo, Santana (’64 Jovetici) – Gilardino, Mutu. Site-ul calciotoscano.it a notat: "Mutu a fost cel mai periculos jucător al Fiorentinei. A trecut pe lângă gol în trei situaţii, dar a pus tot timpul presiune pe apărarea germanilor".

×
Subiecte în articol: sport lyon