x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Mihai Stoica a fost demis de Gigi Becali

Steaua - Mihai Stoica a fost demis de Gigi Becali

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    01 Mai 2007   •   00:00
Steaua  -  Mihai Stoica a fost demis de Gigi Becali

In ciuda succesului de la Cluj, care a readus campioana in lupta pentru Liga Campionilor, week-end-ul a fost unul agitat la Steaua. Managerul general al roş-albaştrilor, Mihai Stoica, a fost demis de patronul Gigi Becali.

Vid de putere

In ciuda succesului de la Cluj, care a readus campioana in lupta pentru Liga Campionilor, week-end-ul a fost unul agitat la Steaua. Managerul general al roş-albaştrilor, Mihai Stoica, a fost demis de patronul Gigi Becali.

Ruptura dintre Mihai Stoica şi clubul din Ghencea s-a produs incă de vineri seară, atunci cand managerul general a avut o intalnire cu Gigi Becali. Demiterea lui Stoica a fost oficializată ieri. "A fost Mihai Stoica aici şi vă pot spune că nu mai este manager general. Am renunţat şi eu la funcţia de preşedinte", a declarat Becali. Conform unor surse demne de incredere, din vară, Steaua ar putea fi condusă de cuplul Gino Iorgulescu - Cristian Bivolaru.

MOTIVE. "Nici nepoţii mei nu mai sunt in Consiliul de Administraţie. Eu conduc Steaua pană la moarte, dar nu mai sunt preşedinte. Inseamnă că nu am fost bun preşedinte, dacă Steaua a ajuns in situaţia care este. Am lăsat hăţurile prea multă vreme. Mi-am dat seama că nu mai merit şi mi-am dat mie singur demisia. Preşedintele nu va mai fi ca Becali pană acum, să stea la Palat şi să semneze actele. Cine este preşedinte trebuie să muncească. Singur m-am dat afară. Steaua a ajuns la momentul cand am tras o linie. Păi ce să fac? Am pus totul cap la cap şi am dat pe toată lumea afară. Mihai a fost şi el demis, deşi spune că şi-a dat demisia. Păi, dacă Dinamo, care se laudă că are nu ştiu caţi investitori, este la 15 puncte diferenţă, deşi am băgat de cinci ori mai mulţi bani in transferuri, nu trebuia să-mi dau singur demisia? I, a mai explicat Becali. Mihai Stoica făcea parte din conducerea administrativă a Stelei de la 1 iulie 2002. Iniţial, el a ocupat funcţia de director executiv al roş-albaştrilor, din care a demisionat in martie 2003, pentru a ocupa postul de preşedinte executiv. Postul de manager general il ocupă din anul 2005.
Mihai Stoica, speach-ul de final
Mihai Stoica a confirmat ieri despărţirea de Steaua, intr-o conferinţă de presă susţinută in faţa Mănăstirii Caşin, peste drum de casa in care locuieşte: "E o zi tristă pentru mine. Stabilisem cu Gigi Becali să facem acest anunţ după meciul cu Oţelul, dar el s-a grăbit. O altă variantă era să facem publică plecarea mea la finalul campionatului, insă n-aş fi putut trăi in minciună atata timp". Managerul demisionar al Stelei s-a referit apoi la directorul executiv Valeriu Argăseală (foto): "Sunt puţin dezamăgit, deoarece nu m-a anunţat că a preluat funcţia mea, deşi eu l-am adus la Steaua atunci cand s-a retras din arbitraj şi cand nu i se prevedea un viitor strălucit in fotbal". In final, a vorbit despre viitor: "Urez succes Stelei şi chiar dacă am crezut că voi imbătrani aici, este exclusă o revenire a mea. Este foarte posibil să incerc să obţin licenţa de impresar FIFA".

×
Subiecte în articol: sport steaua mihai stoica becali