x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Moldovenii cer daune

Steaua - Moldovenii cer daune

de Ionut Paduraru    |    03 Feb 2007   •   00:00
Steaua - Moldovenii cer daune

Federatia Moldoveneasca de Fotbal va cere daune Stelei pentru anularea amicalului care trebuia sa se dispute la 7 februarie. Moldovenii sunt suparati si ca "ros-albastrii" nu au confirmat oficial ca nu mai vin la Tiraspol

.

Intr-un comunicat, forul de la Chisinau a anuntat ieri ca gruparea din Ghencea are obligatia de a acoperi prejudiciile aparute ca urmare a nedisputarii meciului. "FMF a contractat diferiti agenti economici din Republica Moldova si Romania, iar nedisputarea meciului din vina FC Steaua va crea pentru acest club obligatia de a repara prejudiciile", se arata pe site-ul oficial al FMF.

SCHIMBARI. Initial, partida dintre nationala Moldovei si echipa antrenata de Cosmin Olaroiu trebuia sa se dispute la Chisinau, pe stadionul Zimbru. Deoarece patronul Zimbrului, aflat in conflict cu seful federatiei, a cerut o chirie prea mare pentru inchirierea arenei, FMF a venit cu propunerea ca meciul sa se joace la Tiraspol, acceptata in prima faza de conducerea Stelei. Totusi, in urma reactiilor suporterilor de peste Prut, oficialii campioanei s-au razgandit si au anuntat la 30 ianuarie ca sunt de acord cu disputarea partidei doar la Chisinau. Amicalul s-a anulat dupa ce Zimbru Chisinau a comunicat a doua zi ca nu poate gazdui acest meci din motive tehnice.

ACUZE. Sefii Federatiei de la Chisinau acuza Steaua ca a refuzat disputarea meciului la Tiraspol din motive politice. "Decizia pe care au luat-o nu a fost lipsita de elemente de intentii politice, deoarece s-a accentuat dorinta FC Steaua de a juca in fata spectatorilor romani din Chisinau, de parca cei de peste Nistru nu sunt si ei cetateni ai Republicii Moldova, iar unii chiar si cetateni romani", mai scrie in comunicatul FMF. Oficialii moldoveni mai acuza Steaua si ca nu a anuntat oficial ca nu mai vine la Tiraspol: "Adresa noastra a ramas fara raspuns si astfel putem sa concluzionam definitiv ca temerile noastre referitoare la pericolul ca acest meci sa nu aiba loc s-au adeverit".

FORMULA
"In nici un caz nu voi folosi formatia din amicalul cu Legia Varsovia in meciul cu Sevilla. Nu e bine ca jucam primul meci oficial chiar in Cupa UEFA, dar nu avem ce face. E important sa avem cat mai multe partide pana la intalnirea cu Sevilla, pentru a putea fi cat mai in forma la 15 februarie"
Cosmin Olaroiu
antrenor Steaua

AZI E ULTIMUL AMICAL
Steaua a pierdut joi seara, pentru prima data in meciurile de pregatire disputate in acest an, 0-1 in fata campioanei Poloniei, Legia Varsovia. Stelistii au avut numeroase ocazii, ratate in special de Thereau (foto), polonezii inscriind golul vitoriei in minutul 69, dupa o greseala a lui Baciu. "S-a acumulat ceva oboseala pe parcursul acestui cantonament, si asta s-a vazut in ultima parte a meciului, insa am fost multumit de prestatia baietilor", a spus dupa meci antrenorul Cosmin Olaroiu. Acesta a folosit urmatorii jucatori: Cernea - S. Stancu (‘65 M. Croitoru), D. Goian (‘59 E. Baciu), Ghionea, P. Marin - Radoi, Ov. Petre (‘59 Paraschiv), Cristocea (‘75 Ochirosii) - Nicolita, Thereau (‘59 V. Badea), G. Coman (‘46 Bostina). In minutul 65, Stelian Stancu si-a spart capul dupa ce a fost lovit cu crampoanele de un adversar, fiind nevoie de o vizita la spital pentru oprirea sangerarii. In ultimul meci al turneului din Cipru, Steaua va intalni astazi o alta echipa poloneza, Korona Kielce, locul trei in prima liga la finalul turului. Cum amicalul cu Moldova a fost anulat, "ros-albastrii" vor reveni in tara marti.

ADVERSAR
FC Sevilla, adversara Stelei in 16-imile Cupei UEFA, a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul de pe teren propriu cu Betis Sevilla, in prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei Spaniei. Antrenorul detinatoarei Cupei UEFA, Juande Ramos, a introdus pe teren urmatorii jucatori: Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Escude, Dragutinovic - Jesus Navas (‘61 Alfaro), Renato (‘72 Marti), Poulsen, Adriano - Kanoute, Luis Fabiano (‘61 Kerzhakov).
×
Subiecte în articol: sport steaua