x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Olympique Lyon, relatat de media franceză

Steaua - Olympique Lyon, relatat de media franceză

22 Oct 2008   •   00:00

L'Equipe: Victorie superbă după un început catastrofal
Publicaţia L'Equipe a scris că echipa Olympique Lyon a obţinut o victorie superbă în partida cu Steaua, scor 5-3, din etapa a III-a a grupei F a Ligii Campionilor, după ce a avut un început de meci catastrofal.



"Scenariul a fost acelaşi ca la meciul România - Franţa, 2-0 pentru gazde, apoi s-a făcut 2-2. OL a arătat o enormă capacitate de revenire, presând şi căutând victoria, dominând fizic şi psihic, dar a primit din nou gol. Lyon a continuat forcingul şi după pauză, ratând alte ocazii. Steaua a ţinut însă balonul. Fred şi Benzema au readus Lyon în avantaj. Victorie superbă după un început catastrofal", a notat L'Equipe.

Site-ul grupării OL: "Arthuro îl crucifică pe Lloris în minutul 8, apoi înscrie Goian. OL are câteva ocazii monstruoase, chiar şi un penalti neacordat la Benzema, apoi egalează. Ce meci! Petre readuce Steaua în avantaj. Ocazii uriaşe ratate apoi de Lyon, însă românii au rămas periculoşi. Gol do Brasil prin Fred şi egalitate. Enorm! Benzema întoarce un meci nebun".

Site-ul grupării franceze a titrat: "Uluitor acest Lyon!". "OL a obţinut poate cea mai frumoasă victorie din acest sezon, cu siguranţă însă cea mai spectaculoasă. A fost un meci complet nebun. OL şi-a asigurat cel puţin un loc de Cupa UEFA, dacă nu mai mult. OL s-a temut, dar a arătat caracter. Lyon a ratat startul meciului, începând cursa de urmărie şi forţându-l pe Zapata să facă parade spectaculoase. Steaua nu a părut capabilă să menţină avantajul", a scris sursa citată.

Le Parisien scrie că după 15 minute, foarte puţini mai sperau într-o victorie a francezilor.
 "Lyon se joacă cu nervii noştri", a notat Radio RMC. "OL s-a înscris în cursa calificării cu preţul unui meci nebunesc. Steaua era virtual câştigătoare la 2-0, dar Benzema a ţinut echipa pe linia de plutire. Greşelile individuale erau să o coste pe Lyon. Incredibil, deşi a condus, Steaua s-a prăbuşit, împiedicată de Lyon. Puel ar dori un rezultat similar şi în retur, dar fără un asemenea scenariu fantastic", a subliniat RMC.

Le Point a scris: "Lyon reînvie după un meci incredibil".
"Ce ţară frumoasă, România!", a titrat sport.fr. "Condusă de trei ori, OL a revenit şi a învins. Meci istoric!", a notat sursa citată.

Le Journal du Dimanche a văzut "un OL eroic", după o răsturnare spectaculoasă de situaţie.

Football.fr a scris: "Lloris-Boumsong, clovni după 11 minute".

France Football a scris că OL a întors un meci aproape pierdut după ce defensiva s-a scufundat la începutul partidei, dar ofensiva a găsit resurse să revină. "Steaua trece printr-o perioadă foarte proastă, adâncită de această înfrângere. OL s-a specializat în curse de urmărire, iar meciul a devenit complet nebun. La pauză, părea atât de uşor pentru elevii lui Lăcătuş că era deja de râs. OL a obţinut trei puncte preţioase", a scris sursa amintită.

"Uluitorul Lyon", a titrat Metro France: "Conduşi, pirotehniştii de la Lyon au detonat bomba la Bucureşti".

Le Monde a scris că Fred şi Benzema au salvat pe OL de pe marginea prăpastiei, după un meci incredibil. "Steaua a intrat cu un singur gând, să profite de orice. Românii nu au reuşit să egaleze după ce au condus, mai rău, au primit şi golul 5. Un meci aproape de fotbalul total", a notat Le Monde.

"Meci nebun, realmente nebun", a notat postul francez RTL. "Steaua a clacat complet în repriza a doua", a scris RTL.
Mediafax

×
Subiecte în articol: sport steaua meci scris lyon