x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA / Rădoi pleacă la arabi

STEAUA / Rădoi pleacă la arabi

de Ionut Paduraru    |    15 Ian 2009   •   00:00
STEAUA / Rădoi pleacă la arabi

După numeroase încercări ratate de transfer în străinătate, Mirel Rădoi va părăsi în această iarnă Steaua, pentru care a jucat în ultimii opt ani şi jumătate. Gruparea din Ghencea a primit pentru căpitanul ei o ofertă de 6 milioane de euro de la echipa saudită Al Hilal, antrenată de Cosmin Olăroiu.



Fostul antrenor al Stelei îl vrea pe Rădoi pentru a-l înlocui pe cel mai important jucător din lotul lui Al Hilal, mijlocaşul central Khaled Aziz, care s-a accidentat la un meci al naţionalei Arabiei Saudite. Olăroiu l-a cerut în schimb pe Rădoi, iar şefii lui Al Hilal au acceptat imediat, făcând grupării din Ghencea o ofertă concretă de 6 milioane de euro, plus TVA. Propunerea a fost acceptată rapid de oficialii Stelei, mai ales după insistenţele lui Rădoi, care ar urma să primească la noua echipă un salariu de un milion de euro pentru fiecare din cei patru ani de contract.

SIMPLĂ FORMALITATE
Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a confirmat finalizarea tratativelor, căpitanul Stelei urmând a reveni astăzi din Spania pentru a semna contractul cu Al Hilal. “Aşteptăm ca Al-Hilal să ne trimită actele şi să parafăm transferul. Urmează să le scrie la calculator şi să le trimită. S-a discutat cu Gigi Becali: e de acord, a zis că arabii să facă oferta. Am discutat şi eu cu responsabilii din club şi urmează ca ei să facă actele. Oli chiar glumea, i-a spus lui Mirel: «Ai grijă cum te antrenezi, că la 23 ianuarie am meci şi vreau să te folosesc»“, a spus Argăseală ieri la GSP TV.

PIERDE NAŢIONALA?

Mai mulţi oameni din fotbal sunt de părere că transferul în Arabia Saudită este un pas înapoi pentru Rădoi, care ar avea şi şanse reduse să mai fie convocat la echipa naţională. “Chiar dacă Al Hilal este o echipă cu o mare potenţă financiară, cred că totuşi Rădoi merita mai mult. Dacă aş fi fost eu la naţională, nu l-aş mai fi convocat”, a declarat fostul selecţioner Anghel Iordănescu. Alte voci se tem că Rădoi nu se va adapta în Golf. “Transferul lui Rădoi e o afacere bună doar din punct de vedere financiar. Cred că îi va fi greu să se adapteze şi va trebui să reziste şi fără echipa naţională. Arabia Saudită e foarte diferită de România din punct de vedere fotbalistic. Nu ştiu ce perspective are acolo”, a spus fostul căpitan al Stelei, Tudorel Stoica, în timp ce Emerich Ienei crede că “Rădoi nu va putea face faţă în Arabia din cauza climei”. În replică, Valeriu Argăseală spune că Rădoi nu va pierde naţionala: “Oli nu se complace în mediocritate, are doar jucători de naţională. Dacă Rădoi va juca bine şi o va face constant, de ce să nu fie chemat la echipa naţională? Dacă va câştiga un trofeu acolo, va putea să meargă într-un alt campionat mai puternic”.

Afacerea lui Cosmin Olăroiu

Prin transferul lui Rădoi se poate spune că antrenorul lui Al Hilal a împuşcat trei iepuri dintr-un foc. În primul rând, milioanele de euro care vor ajunge în Ghencea cu acest prilej îl vor scoate pe bunul său prieten, Gigi Becali, din impasul financiar provocat de criza de pe piaţa imobiliară. Mai mult, aproape jumătate din suma de transfer se va întoarce în buzunarele tehnicianului, în contul împrumuturilor personale acordate finanţatorului Stelei în ultima perioadă. De asemenea, Olăroiu l-a ajutat pe unul dintre elevii săi favoriţi să prindă un contract foarte bun în momentul în care echipele din Vest interesate de Rădoi se temeau să-l cumpere din cauza accidentărilor dese suferite în ultimii ani. În plus, Olăroiu s-a ales cu un jucător valoros, cu multă experienţă şi care îl poate ajuta la îndeplinirea obiectivelor propuse cu Al Hilal. “Marele câştig la acest transfer va fi la Olăroiu, care ia un fotbalist extraordinar. Se joacă fotbal şi în Asia! Dacă Rădoi pleacă la Al Hilal, nu înseamnă că iese din circuit, sunt fotbalişti foarte buni acolo”, crede un alt fost antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă. Fostul selecţioner, Emeric Jenei crede că şansele lui Rădoi de a mai fi chemat la naţională sunt reduse.

×
Subiecte în articol: sport rădoi stelei hilal