x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Real / Real a venit la Bucuresti sifonata de un esec in campionat

Steaua - Real / Real a venit la Bucuresti sifonata de un esec in campionat

de Ionut Paduraru    |    16 Oct 2006   •   00:00
Steaua  -  Real / Real a venit la Bucuresti sifonata de un esec in campionat

Real Madrid a pierdut sambata seara, pe terenul lui Getafe, 0-1, ultimul meci din Primera Division inaintea confruntarii cu Steaua, din Ghencea, de marti seara, in grupa E a Ligii Campionilor. Esecul si jocul extrem de modest prestat de echipa madrilena au starnit critici dure in presa spaniola.

Delegatia celei mai titrate echipe care a sosit vreodata in Romania, Real Madrid, a sosit pe Aeroportul Henri Coanda la ora 20:50, cu doar cinci minute intarziere fata de ora comunicata oficial. Fanii si presa au fost tinuti la distanta, iar masurile de securitate au fost fara precedent.

Primii coborati din aeronava care a tras la circa 50 de metri de salonul prezidential au fost cei aproximativ 50 de ziaristi care au insotit echipa la Bucuresti, iar ultimul, surprinzator, a fost chiar presedintele Ramon Calderon. Imbracat lejer, fara cravata, omul care se numara printre cei mai importanti din Spania, s-a aratat foarte relaxat, iesind ultimul din sala de protocol.

FULGER. Primii jucatori ai Realului care si-au facut aparitia in salon au fost brazilienii Ronaldo si Robinho. La cateva secunde si-au facut aparitia si ceilalti jucatori de milioane de dolari ai madrilenilor. Antrenorul Fabio Capello a trecut rapid prin zona, refugiindu-se in autocarul care astepta echipa afara. Cel mai volubil fotbalist al Realului a fost englezul David Beckham, care nu a refuzat trei solicitari de poze venite din partea a trei angajati ai aeroportului. Conform protocolului comunicat initial, ziaristii romani au fost tinuti la distanta, niciun membru al delegatiei spaniole neavand voie sa acorde declaratii. Dupa ce au zabovit putin peste cinci minute pe fotoliile salonului prezidential, "galacticii" s-au imbarcat in autocarele care i-au transportat la hotelul Marriott.

PROGRAM. Conducatorii Stelei au respectat solicitarile omologilor de la Real Madrid in privinta securitatii, Realul fiind cea mai bine pazita echipa de club care a sosit in Romania. Zece masini ale jandarmeriei au fost mobilizate la Otopeni, in vreme ce pe toata durata sejurului din Bucuresti madrilenii vor fi paziti indeaproape de 60 de jandarmi. Din partea Stelei, delegatia a fost intampinata de catre directorul de imagine, Paul Andone si organizatorul de competitii, Marius Ianuli. Astazi, la ora 14:30, antrenorul Fabio Capello va sustine o conferinta de presa la hotelul Marriott, iar de la ora 19:00, tehnicianul italian va conduce antrenamentul oficial pe Stadionul Steaua.

CRIZA. Real Madrid a pierdut sambata seara, pe terenul lui Getafe, 0-1, ultimul meci din Primera Division inaintea confruntarii cu Steaua, din Ghencea, de marti seara, in grupa E a Ligii Campionilor. Esecul si jocul extrem de modest prestat de echipa madrilena au starnit critici dure in presa spaniola. La meci a asistat si antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, alaturi de jucatorul roman al lui Getafe, Cosmin Contra. "In sapte ani, de cand sunt eu in Spania, Real Madrid n-a jucat asa de slab niciodata. In tot meciul n-a avut un sut pe poarta. In toate compartimentele sunt fragili. Este o criza de joc si de incredere", a declarat Contra.

AVERTISMENT
"Trebuie sa uitam de Getafe si sa ne gandim la ziua de marti, cand avem un meci important cu Steaua, in Liga Campionilor. Trebuie sa ne revenim, mai ales ca sunt doua competitii diferite si care trebuiesc abordate complet diferit" - Fabio Capello antrenor Real Madrid

OPTIMISM
"Eu sunt optimist, pentru ca Lyon este mult peste Real in momentul de fata si raman la parerea ca Steaua este peste Real ca joc, ca atitudine, ca incredere. Totul e ca baietii sa inteleaga ca nu sunt cu nimic mai prejos decat Real" - Cosmin Contra Getafe
CAPELLO ESTE DEZAMAGIT
Dupa meciul de la Getafe, antrenorul Realului, Fabio Capello, s-a aratat profund nemultumit de rezultat si de atitudinea aratata pe teren de vedetele care compun echipa pe care o pregateste. "Nu avem scuze pentru infrangerea cu Getafe. Gazdele au jucat cu mai multa dorinta si viteza si au castigat pe merit. Imaginea echipei mele a fost de groaza. Am evoluat prost, jucatorilor le-a lipsit agresivitatea", a subliniat antrenorul formatiei madrilene, citat de cotidianul Marca. In jocul de la Getafe, Capello a folosit urmatoarea formula: Casillas - Mejia, Helguera, Raul Bravo, Roberto Carlos - Beckham (’68 Robinho), Emerson, Diarra (’46 Raul) - Guti, Cassano (’46 Ronaldo), Van Nistelrooy. Altfel, postul de televiziune spaniol Antena 3, a carui echipa a asistat la meciul Steaua - CFR Cluj (4-2), a realizat un reportaj in care a confundat capitala Romaniei cu cea a Ungariei. "Ungurii respecta foarte mult echipa lui Capello, asteptand ziua de marti pentru a-si implini visul de a infrunta Real Madrid", a anuntat postul spaniol.
×
Subiecte în articol: sport steaua capello real madrid echipa getafe real