x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Real / Soc galactic

Steaua - Real / Soc galactic

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    17 Oct 2006   •   00:00
Steaua  -  Real / Soc galactic

Arena din Ghencea va gaz-dui in aceasta seara mult asteptata confruntare intre campioana Romaniei si clubul secolului al XX-lea, asa cum a fost denu-mit Real Madrid de FIFA. De la ora 21:45, antrenorul Olaroiu si jucatorii sai vor disputa meciul vietii.

  • Real - Urmariti de momentul Getafe
  • Roberto Carlos, mare amator de ceasuri

    Un meci ce face cat o viata de fotbalist

    Arena din Ghencea va gazdui in aceasta seara mult asteptata confruntare intre campioana Romaniei si clubul secolului al XX-lea, asa cum a fost denumit Real Madrid de FIFA. De la ora 21:45, antrenorul Olaroiu si jucatorii sai vor disputa meciul vietii.

    Dupa confruntarea dura cu masinaria numita Olympique Lyon, Steaua se pregateste sa dea piept astazi cu cel mai galonat si bogat club al planetei, Real Madrid. Neavand nimic de pierdut, ros-albastrii sunt decisi sa obtina un succes care ar face inconjurul lumii.

    RECORDURI. Cu un buget de aproximativ 600 de milioane de euro, Real Madrid nu mai este de mult doar un club de fotbal. Steaua are un buget de aproape 60 de ori mai mic, comparabil doar cu salariul anual al vedetei madrilenilor, David Beckham, care castiga 6,4 milioane. Real este cea mai galonata echipa din lume, cucerind pana in prezent noua Cupe ale Campionilor Europeni.

    AMBITIE. "Este un moment important si o sansa mare pentru noi. Vom face totul pentru a castiga acest meci. Cred ca pentru tot fotbalul romanesc este o sansa foarte mare si suntem pregatiti sa facem un joc in care sa ne autodepasim", a sintetizat antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, atmosfera din lotul campioanei. "Meciul cu Lyon ar trebui sa ne arate modul in care trebuie sa abordam astfel de meciuri. Sper ca am invatat ceva si vom juca asa cum trebuie sa o facem de fiecare data. Este foarte important sa reusim sa-i blocam. Am reusit acest lucru si cu Lyon, dar atunci nu am pus probleme la poarta lor", a mai spus antrenorul Stelei.

    REALISM. "De la tragerea la sorti, Realul si Lyonul au fost favorite. Mai sunt partide de jucat, cred ca totul depinde de forma de moment si de inspiratia din ziua respectiva a fiecarei echipe. Nu-i va fi usor lui Real Madrid nici cu noi si nici la Kiev", a mai zis Olaroiu. "Este un meci foarte important pentru toti jucatorii de la Steaua. Pentru mine, este cel mai important. Sper sa obtinem un rezultat bun", a spus Dica.
    ANALIZA REGELUI
    Fost jucator la Real Madrid, Gica Hagi a facut ieri o analiza a Stelei pentru site-ul oficial al gruparii din capitala Spaniei. "In ultimii trei sau patru ani a avut evolutii bune in Romania. Anul trecut a jucat foarte bine in Cupe UEFA, atat acasa, cat si in deplasare. Este capabila sa castige in fata oricarei echipe. Punctul forte este echipa si are mari jucatori in atac. Iubesc mult ambele echipe, dar pentru ca suntem in Romania, atunci sa castige Steaua", a spus Hagi.
    INCANTATI
    Cotidianul madrilen ABC a publicat ieri ca "Salonul Prezidential al Aeroportului romanesc «Henri Coanda» a fost deschis pentru a-i primi pe jucatorii de la Real Madrid. Salonul a mai fost deschis de doua ori, pentru Suveranul Pontif si pentru Jacques Chirac". Intreaga presa spaniola de ieri a alocat spatii generoase modului in care "galacticii" au fost primiti in capitala Romaniei si avanseaza ipoteza titularizarii lui Robinho, "care ar aduce un plus de viteza".
    CRISTOCEA S-A ANTRENAT SEPARAT
    Cosmin Olaroiu a condus aseara, pe terenul cu numarul 6, incepand cu ora 17:25, antrenamentul oficial al Stelei inaintea meciului cu Real Madrid. Primii jucatori iesiti pe gazon, in jurul orei 17:00, au fost cei patru accidentati, Mirel Radoi, Victoras Iacob, Vasilica Cristocea si Mihaita Nesu. Coechipierii lor au aparut dupa circa jumatate de ora, fiind impartiti de catre antrenorul Olaroiu in doua echipe. Tehnicianul trupei din Ghencea a pus accent pe circulatia rapida a balonului, obligandu-si elevii sa exerseze pasele dintr-o singura atingere. La antrenament a fost prezent si fostul fundas stanga Stefan Nanu. "Inainte am trecut pe la Marriott, acolo unde am vorbit cu fostul meu coleg de la Vitesse Arnhem, Mahamadou Diarra."

  • ×
    Subiecte în articol: sport madrid real madrid real