x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Scandal in Ghencea

Steaua - Scandal in Ghencea

21 Mar 2005   •   00:00

Presedintele executiv, Mihai Stoica, si antrenorul Walter Zenga sunt foarte aproape de a pleca din Ghencea dupa ce duminica seara, pe aeroportul din Valencia, au avut dispute dure cu patronul Stelei, Gigi Becali. Discutia foarte aprinsa s-a purtat dupa meciul Villarreal - Steaua, 2-0.

  • de MIHAI IGIROSANU
  • SPORT
  • Ruptura in Ghencea

    Dupa meciul de pe "El Madrigal", patronul Gigi Becali l-a criticat direct pe antrenorul Walter Zenga, pe motivul neutilizarii lui Florentin Dumitru. In Ghencea sunt doua tabere: Gigi Becali, pe de o parte, Walter Zenga si Mihai Stoica, in cealalta, ultimii doi fiind la un pas sa demisioneze.
    TRIPLETA IN DESCOMPUNERE. Desi pareau indestructibili, Gigi Becali, Walter Zenga si Mihai Stoica par a forma acum un trio foarte aproape de destramare. Decizia se va lua maine, cand se intoarce Zenga in Romania
    Un episod similar a avut loc la incheierea confruntarii de la Valencia, din turul precedent, cand patronul i-a reprosat antrenorului italian ca l-a folosit pe Cristian Ciocoiu, impunandu-l pe Andrei Cristea pentru meciul retur.

    CEARTA. Conflictul dintre Becali si Zenga s-a petrecut pe aeroportul din Valencia, in momentul in care Walter si secundul sau Pedrazzini se pregateau sa plece spre Milano, unde isi vor petrece cateva zile. "De ce nu l-ai bagat? Ca doar ti-am zis sa-l folosesti!", i-a strigat Becali lui Zenga, care a preferat sa nu riposteze, dar s-a despartit de grup fara a-i strange mana patronului. Presedintele executiv al ros-albastrilor, Mihai Stoica, i-a luat apararea tehnicianului italian, intrand si el in conflict cu Gigi Becali pe aeroportul din Valencia. "Sa fie folosit Florentin Dumitru! Omul asta si-a dat viata pentru Steaua. De acum inainte nu o sa mai faca fiecare ce vrea. Mai bine pierdeam pe mana mea", a tunat Becali in dialogul cu Mihai Stoica, patronul Stelei nefiind potolit nici macar de interventia lui Viorel Hrebenciuc.

    TABERE. Daca scandalul iscat dupa intalnirea de pe "Mestalla" din Valencia a fost domolit relativ repede, se pare ca de aceasta data Walter Zenga nu mai pare dispus sa treaca peste excesele patronului. Surse apropiate Stelei sustin ca, in cazul in care italianul va demisiona, el va fi urmat de catre Mihai Stoica, aliatul sau numarul unu si omul care l-a sustinut in permanenta.

    REACTII. Dupa meci, Walter Zenga a parut resemnat cu ideea eliminarii: "Oricum, aventura Stelei din Cupa UEFA a fost una fabuloasa. Suporterii au fost incredibili. Imi pare rau pentru ei. Ca si la Valencia, au fost langa echipa, au fost exceptionali. Aveam un mare regret daca ieseam in turul intai sau inainte de grupe. Am jucat 12 meciuri in Cupa UEFA, nu doua. Nu ma mai intereseaza daca Villarreal poate castiga sau nu Cupa UEFA. Daca o va face, atunci inseamna ca am fost eliminati de castigatoarea Cupei UEFA", a declarat Zenga.

    CAZORLA E IN DOLIU
    Bunica mijlocasului dreapta al lui Villarreal, Santi Cazorla, a decedat duminica seara, cu putin timp inaintea intalnirii cu Steaua, in urma unui infarct miocardic. Prezenta pe El Madrigal, ea s-a simtit rau cu o jumatate de ora inainte de inceperea meciului si a fost transportata cu o Ambulanta la spital, unde a incetat din viata. Cazorla a jucat din minutul 53 si a provocat penalty-ul in urma caruia Riquelme a inscris golul 2.

    HAMUTOVSKI EXPLICA
    Neinspirat la faza primului gol, portarul Vasili Hamutovski a expicat: "Riquelme a centrat langa bara, iar Jose Mari a atins mingea si m-a pacalit. Am gresit ca n-am asteptat, dar nici nu am avut prea mult timp sa reactionez". Cel mai experimentat jucator al Stelei, internationalul Dorinel Munteanu, a opinat: "Puteam obtine mai mult. Villarreal a speculat greselile noastre. In principiu, echipa care s-a calificat a fost mai buna".
    ×
    Subiecte în articol: sport becali zenga walter zenga