x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA / Se despart şi de Goian?

STEAUA / Se despart şi de Goian?

de Mihai Igirosanu    |    22 Ian 2009   •   00:00
STEAUA / Se despart şi de Goian?

Echipa lui Marius Lăcătuş a încheiat la egalitate, 2-2, cel de-al doilea meci amical al stagiului din Spania, împotriva liderului la zi al campionatului elveţian, FC Zürich. Astăzi, de la ora 17:00, Steaua va întâlni echipa spaniolă din Segunda Division, Hercules Alicante.



Antrenorul roş-albaştrilor a început întâlnirea de marţi, de la Oliva Nova, într-o formulă în care şi-au făcut loc mai multe rezerve: Cernea – Ogăraru, Ghionea, Tudose, Filip – Lovin – Nicoliţă, Dayro Moreno, Bicfalvi, Seme do – Liţu. Experimentele lui Lăcătuş s-au resimţit, elveţienii controlând disputa în primele 45 de minute. Stahel a deschis scorul, Liţu a egalat, însă Djurici a stabilit scorul primei părţi, 2-1 pentru liderul din Ţara Cantoanelor. După pauză, echipa Stelei a arătat astfel: Vâtcă – Golanski, Baciu, Rada, Marin – Ov. Petre – Szekely, Toja, B. Stancu, Ochiroşii – Kapetanos. Grecul a egalat rapid, în minutul 50, după o centrare perfectă a columbianului Juan Carlos Toja, iar rezultatul a rămas neschimbat până la final. Astăzi, începând cu ora 17:00, în direct pe GspTV, Steaua va disputa ultimul meci de verificare al stagiului spaniol de la Oliva Nova. Adversara trupei din Ghencea va fi echipa spaniolă de ligă secundă, Hercules Alicante.

STRATEGIE SAU NEVOIE
În meciul cu FC Zürich, antrenorul Marius Lăcătuş nu i-a folosit pe portarul columbian Robinson Zapata, pe mijlocaşul Andrei Ionescu şi pe stoperul Dorin Goian. Dacă primii doi au probleme medicale, ultimul pare să fie următorul nume pe care conducerea clubului doreşte să-l ofere pentru un transfer în străinătate, după căpitanul Mirel Rădoi.

Din câte se pare, conducerea Stelei negociază în paralel cu ruşii de la Spartak Moscova şi cu englezii de la Wigan, suma în schimbul căreia Goian ar putea fi lăsat să plece fiind în jurul a 3,5 – 4 milioane de euro. Cele mai avansate discuţii sunt cu echipa moscovită, al cărei director sportiv, fostul internaţional Valeri Karpin a intrat deja în câteva contacte cu oficialii stelişti.

Olăroiu, despre Rădoi

Într-un interviu acordat agenţiei Newsin, antrenorul noii echipe a lui Mirel Rădoi, Al Hilal, Cosmin Olăroiu a vorbit despre posibilitatea ca internaţionalul român să prindă un contract avantajos în vest de la echipa saudită: “Rădoi are aceeaşi valoare ca jucător şi aici, se va pregăti la fel, va juca la fel. A avut două zile de antrenament încărcate, trebuie să grăbim puţin procesul de pregătire fizică, mai ales că el este în urmă. S-a reacomodat cu mine, şi-a reamintit ce pregătire făceam eu la Steaua. Sunt două pieţe diferite de jucători, cea asiatică şi cea europeană.

Normal că e mai greu de plecat de aici, însă cred că dacă există interes se poate face mutarea”, a spus tehnicianul echipei care ocupă acum locul 2 în Arabia Saudită.

Marius Lăcătuş: “Mergem înainte!”

Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş a comentat despre eventualele transferuri şi despre visul de a câştiga primul titlu pe banca roş-albaştrilor: “Nu mă gândesc decât la lotul de jucători pe care-l am. Dacă se vor găsi jucători care să accepte condiţiile impuse de clubul nostru, foarte bine. Dacă nu, mergem înainte cu ce avem. Trebuie să-i fac pe jucătorii mei să înţeleagă faptul că ei vor duce greul şi că trebuie să se lupte foarte bine. Nu aş renunţa la nici un titlu de campion ca jucător pentru unul de campion ca antrenor. Dimpotrivă, mi-aş dori să mai adaug unul, trei, cinci sau nouă în calitate de antrenor. Titlurile de campion ca jucător nu-mi aparţin doar mie”.

×
Subiecte în articol: sport