x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua – St. Patrick’s 3-0: Ca şi calificaţi

Steaua – St. Patrick’s 3-0: Ca şi calificaţi

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    21 Aug 2009   •   00:00
Steaua – St. Patrick’s 3-0: Ca şi calificaţi
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

În proporţie de 99,99%, trupa lui Bergodi va juca în grupele Europa League, după ce aseară s-a impus cu un scor de neprezentare în faţa unei echipe irlandeze de teapa lui Ujpest şi Motherwell, precedentele victime ale "roş-albaştrilor".



Succesul reconfortant al Stelei s-a conturat însă neaşteptat de târziu, după aproape o oră de joc, când Nicoliţă ('56) şi Bogdan Stancu ('65, '80) au pus la punct o echipă, St. Patrick's, destul de îndrăzneaţă. Până atunci, "roş-albaştrii", evident incomodaţi de calmul din tribune, meciul desfăşurându-se tot cu porţile închise, ca şi cel din campionat cu Unirea Urziceni, 1-0 pentru ialomiţeni, au măcinat în gol, nereuşind să găsească decât rareori soluţii.

Astfel, în prima repriză, cu excepţia ocaziei monumentale din debutul partidei, când Kapetanos a luftat din faţa porţii lui Rogers, şi a celei irosite de Baciu ('36), apărut surprinzător la finalizare, elevii lui Cristiano Bergodi n-au punctat decât la capitolul posesie. Mai mult decât atât, la una dintre puţinele lor incursiuni în jumătatea de teren a Stelei, irlandezii au fost foarte aproape să deschidă scorul, mingea plecată din bocancul lui Partridge trecând la o palmă de bară.

INSPIRAŢIA LUI BERGODI
După odihnă şi-a intrat în rol Bergodi, care a mutat iarăşi inspirat, la fel cum o mai făcuse şi cu alte ocazii. Iar "Motanul", introdus în locul lui Ochiroşii, şi-a făcut datoria, după golul lui Nicoliţă aducând liniştea în casele fanilor stelişti, printr-o "doppietta" de manual.

"Am riscat prin introducerea lui Stancu, dar mi-a ieşit. Am dat trei goluri, dar am ratat multe alte ocazii mari. Am încercat să jucăm în viteză, dar nu este uşor pe un gazon prost.
a sfârşit sunt mulţumit şi văd că anul acesta jucăm mai bine în repriza secundă", a spus antrenorul Stelei după meci.


"Se văd grupele!"
Integralist aseară, Romeo Surdu a spus că Steaua nu mai poate rata calificarea în grupele Europa League şi a dezvăluit ce le-a transmis Bergodi la pauză jucătorilor când scorul era încă alb: "Am spus că vrem să ne calificăm de la Bucureşti şi se pare că am reuşit. Se văd grupele Europa League! În prima repriză am fost puţin timoraţi şi am fost certaţi la vestiare de domnul Bergodi. Mister ne-a zis la pauză că trebuie să fim concentraţi, să nu ne facem de râs".

Mulţumit de rezultat, finanţatorul "roş-albaştrilor", Gigi Becali, nu a mai comentat în nici un fel prestaţia elevilor lui Bergodi şi şi-a îndreptat toată atenţia către evenimentele petrecute în Ştefan cel Mare. "Huliganii de la Dinamo. Pentru că ăia nu sunt suporteri, trebuie bătuţi, tocaţi şi apoi duşi la puşcărie", a spus Gigi Becali.

×
Subiecte în articol: sport steaua - st patrick's