x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - Un miel de la Gigi pentru Karl-Heinz

STEAUA - Un miel de la Gigi pentru Karl-Heinz

de Ionut Paduraru    |    18 Sep 2008   •   00:00
STEAUA - Un miel de la Gigi pentru Karl-Heinz
Sursa foto: Cristi Preda/

Steaua şi Bayern au făcut pace înainte de meciul de aseară: Gigi Becali şi Karl-Heinz Rummenigge au declarat că îşi doresc ca ambele echipe să meargă împreună în optimile Ligii Campionilor.



Steaua şi Bayern au făcut pace înainte de meciul de aseară: Gigi Becali şi Karl-Heinz Rummenigge au declarat că îşi doresc ca ambele echipe să meargă împreună în optimile Ligii Campionilor.

Deşi site-ul oficial al grupării din Ghencea a anunţat luni că dineul dinaintea partidei va avea loc la un restaurant din Bucureşti, Gigi Becali a ţinut morţiş să-i primească la reşedinţa lui din Aleea Alexandru pe şefii campioanei Germaniei. "Beckenbauer şi Rummenige vor veni la mine la palat, o să-i aştept cu bunătăţi. O să tai un miel, l-am şi cumpărat deja, şi o să i-l pregătesc lui Beckenbauer. O fac în memoria tatălui meu, căruia nu prea îi plăcea fotbalul, dar la CM se uita şi avea doi jucători pe care îi iubea: Eusebio şi Beckenbauer", a spus Becali ieri-dimineaţă.

Schimb de amabilităţi

Pînă la urmă, la dineu a ajuns doar Rummenige, întîlnirea durînd aproximativ o jumătate de oră. "Vă urez bun venit în casa mea şi în familia Stelei. Ne bucurăm că avem ocazia să îi primim în casa noastră pe reprezentanţii celui mai mare club din Germania. Sper să învingă cine e cel mai bun sau cine este mai norocos, iar după meciul de la München să rămînem prieteni şi să ne calificăm împreună", le-a spus Becali oaspeţilor germani. "Vă mulţumesc pentru ospitalitatea cu care m-aţi primit. Împărtăşesc aceeaşi dorinţă ca şi domnul Becali, aceea ca ambele echipe să se califice mai departe", a răspuns preşedintele lui Bayern. Gigi Becali a devenit un personaj cunoscut şi în Germania. În avancronica meciului, postul de televiziune ARD i-a făcut un portret finanţatorului stelist, amintind de cazul valiza şi de episodul Hagi, "care a plecat, deoarece nu mai suporta ca Becali să dicteze echipa". ARD a precizat că Bayern caută să îmbunătăţească palmaresul negativ din ultimul timp al formaţiilor germane în meciurile cu echipele româneşti. Tot în presa germană, managerul lui Bayern, Uli Hoeness, s-a plîns de starea gazonului din Ghencea: "Este dezamăgitor că nu avem parte de cel mai bun gazon".

Nemţii, la hotel

Ca de obicei înaintea unui meci important, jucătorii stelişti s-au relaxat ieri-dimineaţă la biliard şi la bowling într-un complex din zona Regie. În schimb, programul campioanei Germaniei a fost perturbat de ploaie. Jucătorii lui Klinsmann şi-au anulat plimbarea programată prin Bucureşti şi au rămas la Hotelul Marriott, unde au făcut masaj, saună şi au înotat la piscină.

RIVALITATE - Încredere de la CFR

Gigi Becali a recunoscut că s-a bucurat pentru succesul obţinut de CFR Cluj în meciul cu AS Roma.
"La 2-1 am început să ţin cu CFR. Au jucat atît de mult peste Roma, încît am ţinut cu CFR, au fost clar mult mai buni decît Roma. Eu, care nu eram de partea CFR-ului, datorită fotbalului prestat, am început să ţin cu ei. CFR a jucat extraordinar, au fost cu o clasă peste Roma, la ei acasă. Deşi nu credeam, în fotbal e posibil orice", a spus finanţatorul Stelei la GSP TV.
Becali este de părere că rezultatul campioanei nu ar trebui să facă presiune asupra celorlalte echipe româneşti, ci să le dea curaj: "Pe lîngă faptul că CFR a jucat bine, am văzut o Romă drogată, adormită. Singurul care a demonstrat că e fotbalist de valoare a fost Vucinici, în rest nu am văzut nimic. Părerea mea e că ne dă încredere că putem şi noi, românii".

"Bayern, peste Roma"
Selecţionerul Victor Piţurcă este de părere că, în acest moment, Bayern München este mai valoroasă decît AS Roma, adversara clujenilor din prima etapă. "Va fi un cu totul alt meci, pentru că forma lui Bayern este mult mai bună decît cea a Romei", a spus Piţurcă, al cărui gînd a zburat apoi şi către echipa naţională: "Aş fi vrut să poată juca Rădoi, Ovidiu Petre şi Bănel Nicoliţă, pentru a-i avea în cea mai bună formă la jocul cu Franţa".

×
Subiecte în articol: sport becali bayern