x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA / Vânzarea, balon de săpun

STEAUA / Vânzarea, balon de săpun

de Mihai Igirosanu    |    02 Mar 2009   •   00:00
STEAUA / Vânzarea, balon de săpun
Sursa foto: Raed Krishan/

Patronul Stelei, Gigi Becali s-a întâlnit sâmbătă seară, la reşedinţa sa din Pipera, cu magnatul israelian Shon Mekyten, pentru o primă rundă de negocieri referitoare la o posibilă vânzare a clubului din Ghencea.



Imediat după întâlnirea cu omul de afaceri din Ţara Sfântă, Becali a dezvăluit că se gândeşte la o posibilă asociere. "Am negociat cu Mekyten, el a oferit 50 de milioane de euro pentru tot clubul, eu am cerut 80 de milioane. Discuţiile sunt deschise pentru 50% din club. Îmi oferă 30 de milioane de euro. Totul va rămâne la fel, tot eu voi conduce clubul, dar el vrea să stea lângă mine în lojă", a spus patronul roş-albaştrilor. "I-am oferit lui Gigi Becali 30 de milioane de euro ca să-i fiu asociat. Mi-a plăcut în Ghencea", s-a limitat să comenteze şi investitorul israelian.

"GOGOAŞA" ROBBIE KEANE
Seara, târziu, la OTV, omul de afaceri Nati Meir, cel care l-a însoţit pe Shon Mekyten la discuţiile cu Gigi Becali, a făcut câteva precizări, dar a şi lansat o serie de ipoteze fanteziste. "Victor Becali m-a acuzat că totul e doar o făcătură, că am făcut la fel şi în cazul Rapidului. Eu am fost serios şi atunci, dar Copos m-a păcălit. De aceea Mekyten nici nu a vrut să audă de Rapid. Becali e altfel decât Copos, pe care îl interesează doar banii. În cazul în care se va realiza tranzacţia, vom face investiţii foarte importante la Steaua. Avem banii, nu mai trebuie decât să se concretizeze negocierile. Nu ştiu dacă Benayoun ar veni în România, având în vedere nivelul la care joacă, dar pot să vă dau un alt nume: Robbie Keane. Deja s-a vorbit cu el, iar răspunsul pe care l-a dat a fost unul pozitiv. Avem planuri mari dacă luăm clubul!", a spus Meir. Tot în cadrul emisiunii Fanatik Show a intervenit şi antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, intrând în dialog cu patronul Gigi Becali: "Gigi, nu mi se părea normal să aflu de la televizor că vrei să vinzi Steaua", a spus Lăcătuş, primind imediat replica lui Becali: "Marius, a fost un circ până acum cinci ore. Şi apoi le-am zis, bine, să treacă pe la mine pe acasă. Eu te-am şi sunat, uită-te pe telefon. Am zis: Steaua nu e de vânzare, dar dacă dau bani mulţi, o dau".     

VARIANTA URZICENI
În cazul în care va vinde, totuşi, clubul, Gigi Becali susţine că are deja o variantă de rezervă, să cumpere Unirea Urziceni. Ialomiţenii pregătiţi de Dan Petrescu au remizat sâmbătă seară, 0-0, pe teren propriu, cu FC Braşov, în urma unui meci extrem de închis: "Dacă vând Steaua, cumpăr altă echipă şi iau campionatul. Dacă iau Urziceniul, îl iau şi pe Argăseală. O să fie şeful lui MM. L-am şi întrebat: «Vali, vii cu mine la Urziceni? Şi el a răspuns: Da, vin imediat!»". Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş s-a arătat îngrijorat de ipoteza vânzării clubului: "Stau şi mă minunez la ce aud. Sunt jucători care mă sună disperaţi şi care mă întreabă ce se va întâmpla cu Steaua. Sunt sigur că, indiferent ceea ce se discută, au fost foarte multe rezultate bune şi performanţe. Faptul că Gigi spune acum că e dispus să vândă Steaua, nu e un semnal mai bun. Dacă are acest gând, ar trebui să spună şi să o cunoaştem cu toţii. Până acum am înţeles că erau glume, dar acum mă îngrijorează acest fapt".

"Măi, Marius, nu mă despart eu de Steaua aşa uşor. Stai liniştit! Dar vine israelianul ăsta şi aduce jucători de mi­lioane. Nu mai fi aşa afectat, te sun eu după ce se termină emisiunea"
Gigi Becali

×
Subiecte în articol: sport steaua gigi becali gigi becali