x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Stejarii" înfruntă Spania cu gândul la Cupa Mondială

"Stejarii" înfruntă Spania cu gândul la Cupa Mondială

de Vlad Ionescu    |    26 Mar 2010   •   00:00

Echipa naţională de rugby a României întâlneşte sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul "Arcul de Triumf", reprezentativa Spaniei, în ultimul meci din cadrul Cupei Europene de Naţiunilor.

Partida contează numai pentru palmares, pentru că lucrurile în această competiţie sunt clare. Georgia şi Rusia, ocupantele primelor două locuri, au obţinut calificarea directă la Cupa Mondială care va avea loc anul viitor, în Noua Zeelandă, în timp ce România nu mai are cum să piardă locul al treilea, care îi dă dreptul să participe în recalificări. Palmaresul întâlnirilor România - Spania ne este net favorabil, "stejarii" obţinând victoria în 25 din cele 26 de meciuri disputate.

Pentru a ajunge la turneul final al Cupei Mondiale, echipa României va trebui să dispute trei tururi de baraj. Într-o primă fază, va juca împotriva câştigătoarei dintre Ucraina şi Lituania, la 22 mai, în deplasare, şi la 6 iunie, acasă. Va urma jocul cu Tunisia, la 17 iulie, la Bucureşti, iar apoi dubla manşă cu învingătoarea dintre Uruguay şi a doua calificată din Asia, prima fiind favorită. Meciul tur se va disputa la 6 noiembrie, în deplasare, iar returul la 22 noiembrie, pe teren propriu.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, este convins că echipa noastră va fi prezentă la turneul final. "Avem de parcurs un drum greu, aşa cum am spus şi înaintea meciurilor disputate în Cupa Europeană a Naţiunilor. Am trecut un hop mare, cel cu Portugalia, unde s-a arătat clar că această echipă îşi doreşte să meargă la Cupa Mondială. Chiar şi jucătorii care sunt pe final de carieră au arătat asta, pentru că una este să îţi închei cariera la o echipă de club, în străinătate, şi alta este să ţi-o închei în Noua Zeelandă, la Cupa Mondială", a spus Petrache.

Căpitanul echipei naţionale, Sorin Socol, se află pe aceeaşi lungime de undă: "În subconştientul nostru ne gândim deja la meciurile cu Uruguay şi ştim că ceea ce am realizat până acum reprezintă doar jumătate din acest «drum al oaselor». Sunt sigur că România va fi la Cupa Mondială. Nu prea mă pricep la pariuri, dar aş paria pe noi. Încrederea pe care federaţia a arătat-o faţă de actualii componenţi ai echipei naţionale a dat roade, iar jocul nostru a crescut de la meci la meci".

×
Subiecte în articol: redactie