x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stelistii, scosi de la nationala

Stelistii, scosi de la nationala

17 Mar 2004   •   00:00

Comitetul Executiv al FRF a decis suspendarea de la echipa nationala a stelistilor care nu s-au prezentat pentru turneul din Cipru.

Comitetului Executiv al FRF i-a suspendat ieri de la echipa nationala, pe timp nelimitat, pe jucatorii Stelei, Dorinel Munteanu, Nicolae Dica, Florentin Dumitru si Mirel Radoi, pentru neprezentarea pe 10 februarie la actiunea din Cipru.
PAUL ANDONE
MIHAI IGIROSANU

Sedinta de ieri a Comitetului Executiv a detonat o noua bomba. Dupa ce Comisia de Disciplina a LPF hotarase ca jucatorii Stelei nu au nici o vina, raspunzatori fiind oficialii clubului, ieri s-a ajuns la alta concluzie. S-a decis astfel, suspendarea pe timp nelimitat de la echipa nationala a celor 4 stelisti. Hotararea nu afecteaza atat de mult Liga sau pe Steaua, cat echipa nationala.

DESFASURARE. Completat cu marele invingator al sedintei de luni, presedintele Rapidului, Ioan Becali, dar si cu administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, Comitetul Executiv a debutat cu prezentarea de catre selectionerul Anghel Iordanescu a raportului referitor la turneul de pregatire, sustinut de echipa nationala in Cipru. De la sedinta a lipsit tocmai Dragomir, care este si vicepresedintele Federatiei.

DECIZIE. Dupa ce Generalul si-a incheiat pledoaria, una care a durat mai putin de o ora, Comitetul Executiv a trecut la fapte. Dupa ce selectionerul a parasit Casa Fotbalului, fara a sufla vreun cuvant, Mircea Sandu si compania au hotarat suspendarea stelistilor. Nici unul dintre participantii la sedinta nu a facut vreun comentariu pe marginea acestui subiect, cel trimis in fata mass-media fiind purtatorul de cuvant federal, Sorin Satmari. Mai mult, Ioan Becali si Cornel Dinu au parasit Casa Fotbalului impreuna, plecand amandoi in masina "Procurorului".

Filipescu revine la lot

Comitetul Executiv al FRF a validat lista cu cei 15 stranieri convocati de selectionerul echipei nationale a Romaniei, Anghel Iordanescu, pentru partida amicala cu reprezentativa Scotiei, care va avea loc, pe 31 martie, la Glasgow. Cei 15 jucatori sunt: Stelea (Salamanca), Lobont, Mitea (ambii Ajax), Stoican, Rat (ambii Sahtior Donetk), Filipescu (FC Zurich), Iencsi, Soava (ambii Spartak Moscova), Chivu (Roma), Ovidiu Petre, Bratu (ambii Galatasaray), Pancu (Besiktas),Cernat (Dinamo Kiev), Ganea (Wolverhampton), Mutu (Chelsea). Stranierii se vor alatura lotului direct in Scotia.


"O sa ma gandesc daca voi mai veni la echipa nationala. Decizia a fost luata special pentru a lovi in Steaua inaintea meciului cu Rapid. Hotararea nu ne afecteaza in privinta meciului cu Rapid, ba chiar ne monteaza si mai tare. Giovanni Becali este unul dintre cei mai mari dusmani ai Stelei"
Mirel Radoi

"E o decizie impotriva echipei nationale, impotriva intereselor celor care conduc fotbalul rom‰nesc. Cred ca este o hotarare grava, mai ales ca patru dintre cei mai importanti jucatori ai Stelei sunt privati de dreptul de a fi selectionati la nationala. Cei care au luat decizia isi vor frange gatul"
Victor Piturca

"Iordanescu e nevinovat, pentru ca nu si-a asumat responsabilitatea. Tot ceea ce se intampla este pentru ca Giovanni are rautate impotriva mea. El nu face asta contra Stelei, ci contra mea. De atata rautate nici nu mai gandeste. Nu pot sa spun ca nu ma voi impaca niciodata cu el"
Gigi Becali


"Vor ca Steaua sa nu ia titlul!"

Presedintele executiv al ros-albastrilor, Mihai Stoica, spune ca hotararile luate in Adunarea Generala a FRF sunt ilegale si nestatutare.

  • Jurnalul National: Domnule Stoica, ce parere aveti despre sedinta Adunarii Generale a FRF?

    Mihai Stoica: Una dintre deciziile Adunarii Generale, aceea de a modifica tutela comisiilor, este ilegala si nestatutara. Acest punct nu figura pe ordinea de zi si trebuia anuntat cu 30 de zile inaintea sedintei, conform articolului 28 din ROAF. E foarte clar. Presedintele Mircea Sandu a apelat la o actiune in forta si a incalcat statutul.

  • Cum comentati cooptarea lui Ioan Becali si a lui Cornel Dinu in Comitetul Executiv?

    Desi s-a spus ca aceasta patrundere in Comitetul Executiv are caracter lucrativ, cele doua persoane alese nu cred ca intrunesc conditiile necesare si nu au experienta suficienta. Dintre cei patru presedinti nominalizati, singurul care intrunea aceste calitati era Gheorghe Chivorchian. Ma surprinde lipsa de unitate a cluburilor din provincie care nu sunt reprezentate in acest for, desi alcatuiesc marea majoritate a campionatului.

  • Insinuati ca s-a votat la comanda?

    Nu mi se pare ca FRF sa fie condusa in mod discretionar. Nu e in regula sa ne urcam la prezidiu si sa ne aratam muschii! Unii din membrii Adunarii Generale se odihnesc in sala de sedinte. Se voteaza din rutina, impotriva bunului mers al fotbalului romanesc.

  • Se mai poate schimba ceva?

    Bineinteles! Liga trebuie sa conteste hotararea federatiei.

  • S-a spus ca Liga este de partea Stelei.

    Nu exista club care sa nu fi fost favorizat de Liga! Nu cred ca e asa de grav ca Mirel Radoi nu a fost suspendat dupa meciul de la Bacau, pe langa faptul dinamovistul Alexa a jucat linistit, in timp ce jucatorul pe care l-a accidentat grav nu si-a revenit nici acum.

  • Cum se vede lupta pentru titlu dupa prima etapa?

    Ramane deschisa si, incercand sa las la o parte subiectivismul, eu cred ca Steaua a demonstrat in prima etapa ca are o echipa net superioara in comparatie cu celelalte contracandidate. Numai ca nu pot sa nu observ ca cineva are interes ca Steaua sa nu ia campionatul! Cate piedici vor sa ne puna? (Paul Andone)

"Craciunescu sa nu vanda gogosi!"

MM l-a luat in vizor si pe presedintele CCA, Ion Craciunescu. "Nu pot sa nu observ ca se inmultesc greselile de arbitraj impotriva Stelei, lucru care s-a intamplat si la Brasov, in timp ce contracandidatele la titlu chiar beneficiaza de avantaje din partea arbitrilor. Ion Craciunescu are un merit prin eliminarea arbitrajelor tendentioase, dar el trebuie sa ne dea explicatii pentru unele greseli de arbitraj neintentionate, umane, pentru ca este un angajat al nostru. Eu spun ca Ion Craciunescu e obligat sa ia masuri impotriva arbitrilor care gresesc, nu sa procedeze cum a facut cu Balaj pe care l-a "pedepsit" sa conduca derby-ul Diviziei B. Sa nu vanda gogosi ca nu tine!", a spus MM.

×