x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stelistii vor fi suspendati de FRF

Stelistii vor fi suspendati de FRF

13 Feb 2004   •   00:00

Radoi, Dica, Dumitru si Munteanu vor fi suspendati si nu vor mai fi convocati la Nationala

Iordanescu: "E sabotaj!"

Dupa ce stelistii Radoi, Florentin Dumitru, Dica si Dorinel Munteanu au refuzat sa mearga in cantonamentul tricolorilor de la Limassol, ieri, conducerea FRF a criticat dur demersul elevilor lui Piturca.
PAUL ANDONE


Selectionerul Anghel Iordanescu considera ca actiunea jucatorilor nu este intamplatoare.

PREMEDITARE. "Este un sabotaj la adresa nationalei. Toti cei patru au trimis hartii identice la federatie, ceea ce arata ca sunt influentati de conducerea administrativa a Stelei. Eu nu fortez mana nici unui jucator, insa nu pot sa nu observ ca aceasta este o actiune premeditata. In aceste conditii nu am altceva de facut decat sa renunt la serviciile lor", a spus Generalul.

DEFINITIV. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a continuat pe aceeasi linie, amintind ca au fost convocati Alexa (Dinamo), Maldarasanu (Rapid), Marius Constantin (FC Brasov) si Caramarin (FC National). "S-a renuntat la stelisti, poate chiar definitiv. Se vor aplica legile interne atunci cand va fi judecat cazul lor. Cred ca au nevoie de o perioada ca sa-si spele creierul."

AMBITII. Capitanul Stelei, Mirel Radoi, ramane ferm pe pozitie. "Nu e vorba de ambitiile Stelei, ci de ambitiile echipei nationale si vad ca se cam joaca cu noi. Ma pregatesc si cu Steaua! Daca ma suspenda, ma voi retrage de la echipa nationala! Ce sa fac acum, sa ma duc sa joc cu niste bucatari? Steaua m-a facut mare, nu echipa nationala. Am fost chemat la nationala pentru ca am avut evolutii bune la echipa de club", a zis Radoi.

PRIETENIE. Iordanescu e convins ca LPF nu ii va suspenda pe stelisti. "Avand in vedere prietenia dintre Becali si Dragomir, sunt sigur ca acest lucru nu se va intampla. Cred ca este nevoie si de implicarea FRF."


Dragomir: "Jucatorii nu pot fi suspendati"
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca jucatorii care nu s-au prezentat la echipa nationala nu pot fi sanctionati. "Ei nu pot fi suspendati de federatie, deoarece au trimis hartii prin care se retrag de la nationala in cazul in care situatia nu se rezolva. De asemenea, LPF nu poate sanctiona clubul Steaua, deoarece nu Steaua nu-i lasa pe jucatori la lot, ci fotbalistii s-au simtit jigniti", a comentat Dragomir. "Corleone" crede ca selectionerul Iordanescu va mai convoca jucatori de la Steaua si de acum inainte: "Daca Iordanescu nu mai convoaca stelisti este un om mort. Nu poti da la o parte pe cineva cand ai nevoie de el. Mirel Radoi, spre exemplu, este in primii patru jucatori de baza de la echipa nationala"


Maldarasanu: "Ma simt ca o umplutura"
Mijlocasul Rapidului, Marius Maldarasanu, se numara printre jucatorii chemati de selectionerul Anghel Iordanescu in locul stelistilor. "Sunt accidentat de 6 zile, dar daca medicul va spune ca sunt apt pentru efort voi onora convocarea, chiar daca ma simt ca o umplutura la echipa nationala", a spus Maldarasanu. Antrenorul giulestenilor, Dan Petrescu, s-a aratat indignat de atitudinea celor de la Steaua. "Eu nu as putea refuza echipa nationala si nici nu mi-as impiedica jucatorii sa se prezinte la convocari. Ma rugam sa fiu chemat si sufeream enorm cand nu eram convocat", a declarat "Bursucul ". De precizat ca "bancarul" Caramarin, aflat si el pe lista "inlocuitorilor", se afla in Italia cu echipa sa de club, si pana aseara nu aflase de convocare. (Sorin Anghel)


Ce risca stelistii? Conform ROAF, cei patru jucatori ai Stelei, Mirel Radoi, Dorinel Munteanu, Florentin Dumitru si Nicolae Dica, ar trebui suspendati dupa ce nu au onorat convocarea la echipa nationala. Fotbalistii Stelei risca suspendari intre 3 etape si 6 luni. Scuza celor din Ghencea, ca au trimis hartii prin care anunta ca se retrag de la "nationala", nu sta in picioare deoarece acestea trebuiau intocmite inainte de primirea convocarilor la lot. Astfel, ei pot pierde derby-urile cu Rapid (et. 2), si Dinamo (et.3).




"La urmatoarea Adunare Generala voi propune schimbarea selectionerului. Iordanescu este primul care a sabotat echipa nationala, dar nu e vina lui, ci a lui Dumnezeu, pentru ca el nu are discerna mant"
Gigi Becali Steaua

"Pentru noi reprezinta o datorie de onoare sa avem jucatori selectionati in echipele nationale si vom actiona in consecinta mereu"
Cornel Dinu Dinamo

"Intr-o situatie de acest gen, fotbalistii apara culorile Romaniei. Ei trebuie sa uite ca provin de la Steaua, Dinamo, Rapid sau de la alta echipa"
Ioan Becali Rapid

"Piturca ar trebui sa lase jucatorii la lot si sa se inteleaga cu selectionerul "
Emeric Ienei, fost selectioner

×
Subiecte în articol: sport steaua iordănescu naţională echipa