x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Stiinta", vanduta cu 5 milioane de euro

"Stiinta", vanduta cu 5 milioane de euro

14 Sep 2004   •   00:00

Ieri la pranz, Dinel Staicu si Adrian Mititelu au sustinut o conferinta de presa in care s-a anuntat in mod oficial schimbarea patronului Universitatii Craiova.

MARIO MORCOV, VICENTIU NEAGOE

Dinel Staicu si-a anuntat ieri despartirea oficiala de clubul pe care l-a patronat din vara lui 2002 si pe care l-a trecut in proprietatea lui Adrian Mititelu.

AFACERE. "Am obosit psihic in acesti doi ani de cand am preluat Craiova. Este un stres prea mare ca patron la Universitatea. Nici o afacerea de-a mea nu m-a obosit atat de mult. Adrian sper sa reziste mai mult pentru ca este mai tanar", a spus Dinel. Fostul patron al alb-albastrilor a dorit sa precizeze: "Nu vreau sa mai fie alimentate zvonurile cum ca Mititelu este bagat la inaintare. Este patronul Universitatii, dupa ce am transferat pachetul de actiuni dela SC FC Universitatea SA unei firme de-a lui". Staicu a spus ca tranzactia a fost evaluata la pretul de 5 milioane de euro si a constat, printre altele, in actiuni de la un centru farmaceutic de la Sibiu, un complex hotelier din Targu-Jiu si uzinele miniere UPSROM - Petrosani.

CLAUZE. In plus, exista in contract o clauza in care Staicu va primi 2 milioane de euro din vanzarea de jucatori in urmatorii doi ani si jumatate, dar si toate drepturile de televiziune si de publicitate pana in vara lui 2005, precum si asupra lui Plesan, care este evaluat de Staicu la 2 milione de euro. Staicu a spus ca nu va mai investi niciodata intr-o echipa de fotbal, poate doar la juniori: "M-am gandit sa fac si eu o scoala de fotbal cum este cea a lui Gica Popescu", a mai spus Staicu.

REGRETE. Fostul patron a vorbit si despre neimplinirile sale, dar si-a facut si reprosuri: "Imi reprosez ca nu am facut performanta la Craiova, ii regret pe Papura si pe Miclea", iar la deceptii a pus: "Politica de transferari din aceasta vara, la care am contribuit si eu". Cand a venit randul sau sa vorbeasca, Adrian Mititelu a spus: "Sunt foarte emotionat. Nu m-am gandit niciodata ca acest moment sa vina asa curand. Am facut eforturi foarte mari, atat financiare cat si pe plan sentimental. Am luat de la gura copiilor mei pentru a ajunge patron la Craiova".

LA PRUNE

Fostul patron Dinel Staicu si-a permis sa-i dea si sfaturi lui Mititelu: "Asta in baza prieteniei de 15 ani care ne leaga. Am fost impreuna la cules de prune, la Tamburesti, pe care le vindeam in Olanda. Era ceva de vis cand eram saraci. Impingeam la masinile fiecaruia pentru ca erau asa de rable incat se stricau". Astfel, Staicu i-a zis lui Mititelu: "Sa faca totul dupa mintea lui. Sa nu-i lase pe altii sa decida pe banii lui. Eu cand i-am lasat pe altii, a fost rau, iar cand am condus eu, a fost bine".

REDNIC

Dinel Staicu a declarat ca ii va plati contractul lui Mircea Rednic care se incheie in vara anului viitor. "Daca Adrian nu are nevoie de serviciile lui Rednic, eu ii voi achita contractul. De fapt, nu numai lui, ci tuturor pe care Adrian nu va mai conta. Toti angajatii care nu vor fi pastrati vor fi redistribuiti la firmele mele", a spus Staicu. De fapt, Staicu a anuntat ca si lui Mihaita Plesan ii va plati contractul de joc, precum si primele. "Pana in iarna cand va fi dat in strainatate, Plesan va fi platit de mine", a afirmat Dinel Staicu.

SARAC

"Dintre toti patronii pe care i-a avut Universitatea eu sunt cel mai sarac. Dar eu nu am dat tepe la banci, nu am afaceri cu alcool si nici nu am facut bisnita in Bulgaria", a spus Mititelu, care a continuat: "Am venit sa fac revolutie la Craiova. In luna noiembrie voi prezenta planul de redresare. Ceea ce avem acum este numai o situatie pe linia de plutire. In trei ani vom lupta de la egal la egal cu Bucurestiul. Voi investi bani doar in jucatori tineri. Voi face Ajax-ul Craiovei, la care vor juca numai olteni", a zis stapan pe sine Mititelu.

BALACI

Mititelu a afirmat ca se va implica in tot la Universitatea si ca deocamdata nu stie ce colaboratori va avea. "Ma voi implica peste tot la echipa, dar asta nu inseamna insa ca ma voi baga in echipa. Antrenorul care va fi numit cel tarziu in ianuarie va decide ce jucatori raman sau pleaca. Oricum, cine va fi numit antrenor timp de cinci ani va ramane". Mititelu a promis ca cel tarziu din iarna, Papura va reveni la Universitatea, dar si ca: "Voi sta si in genunchi in fata lui Ilie Balaci sa-l conving sa vina intr-o functie la Universitatea".

STEFAN IOVAN E NOUL ANTRENOR, PITURCA VINE DIN IARNA

"M-am cam grabit sa anunt ca este 99,99% antrenor la Universitatea. Oricum, sunt in tratative cu el. Chiar miercuri ma intalnesc pentru a discuta. Ce pot sa va spun acum este ca nu a fost praf in ochii suporterilor", a anuntat ieri Mititelu. Chiar si asa, el a admis ca este posibil ca Badea sau Napoli sa fie tehnicienii Stiintei: "Poate sa fie si Badea ori Napoli. Badea cu siguranta va reveni in club pentru ca il respect foarte mult", a declarat initial noul patron. "In aceasta dupa-amiaza (n.r. - ieri), Piturca este asteptat la Craiova pentru a se intalni cu Mititelu", a confirmat o sursa. De fapt, Victor Piturca a ajuns deja la Craiova, pentru a-l anunta pe Mititelu ca va prelua echipa din iarna, daca mai este valabila oferta. In cele din urma, Adrian Mititelu a numit ieri o noua conducere tehnica, formata din Stefan Iovan, antrenor principal, Eugen Neagoe, antrenor secund, si Gabi Boldici, antrenor pentru pregatirea portarilor. Acestia vor activa pana in iarna, cand va fi instalat Victor Piturca. Noul patron a spus ca obiectivul echipei este: "Mentinerea pe prima scena fotbalistica a tarii in urmatorii trei ani".
×
Subiecte în articol: sport mititelu staicu universitatea patron