x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Dec 2008   •   00:00

DINAMO II – TINERET 1-2
Naţionala de tineret a României a învins ieri cu 2-1 pe Dinamo II într-un meci amical disputat pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare. Pentru echipa antrenată de Emil Săndoi au marcat Torje ('15) şi Răduţă ('45 – penalty), iar pentru Dinamo II a punctat Damaschin ('61 – penalty). Săndoi a început jocul cu Silviu Lung jr – Bărboianu, Andronic, Cordoş, S. Ilie – Iorga, A. Ionescu, Torje, Buhăescu – Răduţă, Sburlea, iar pe parcursul întâlnirii au mai intrat Lungu, Oghinciuc, Rusescu, Barbu, Doman, Gângioveanu şi Hora. Singurii jucătorii care au evoluat pe toată durata partidei au fost Bărboianu, Iorga şi Buhăescu, în timp ce Ochiroşii şi Teuşan, accidentaţi, nu au mai fost în lot.



BANI DE LA UEFA
UEFA a anunţat ieri sumele de bani pe care le va trimite federaţiilor naţionale pentru a fi împărţite cluburilor care au avut jucători la echipa naţională în timpul EURO 2008. FRF va primi 1.260.382 de euro, sumă care va fi împărţită la cinci echipe: Steaua (571.373 de euro), Dinamo (336.102), CFR Cluj (151.246), FC Timişoara şi Rapid (câte 100.831). Suma totală pe care UEFA o va trimite către federaţiile naţionale este de 43,5 milioane de euro, urmând ca obiectivul pentru EURO 2012 să fie de 55 de milioane de euro. În total, 180 de cluburi vor beneficia de banii de la UEFA, în top situându-se Werder Bremen,  Lyon şi Bayern München, care vor încasa fiecare peste un milion de euro.

UHRIN, ACLAMAT
Peste 400 de fani l-au aclamat pe Duşan Uhrin la ultimul său antrenament la FC Timişoara, care a avut loc ieri-dimineaţă. În scandările galeriei, tehnicianul ceh a ieşit vizibil emoţionat din vestiar şi nu a dorit să comenteze demiterea sa de la gruparea bănăţeană, iar azi urmează să părăsească România. La ultimul antrenament din acest an al timişorenilor a participat majoritatea jucătorilor străini din lot plus Raţiu şi Stelian Stancu, ceilalţi jucători români fiind convocaţi la echipele naţionale A şi Under 21. Pe de altă parte, pe zidurile stadionului Dan Păltinişanu au fost scrise mesaje împotriva patronului Marian Iancu, dar şi altele de susţinere pentru tehnicianul Duşan Uhrin.

CUPA UEFA
Standard Liège, echipa antrenată de Ladislau Bölöni, s-a calificat în 16-imile Cupei UEFA după ce a învins cu 3-0 pe Sampdoria, în etapa a IV-a a grupei C. În urma acestei etape au mai obţinut calificare în faza următoare echipele: Manchester City şi Twente Enschede (Grupa A), Galatasaray şi Metalist Harkov (Grupa B) şi Udinese (Grupa D). Rezultatele înregistrate miercuri: Grupa A: Man. City – PSG 0-0, Twente – Schalke 2-1; Grupa B: Hertha Berlin – Galatasaray 0-1, Metalist Harkov – Olympiakos Pireu 1-0; Grupa C: Standard Liège – Sampdoria 3-0, FC Sevilla – Partizan Belgrad 3-0; Grupa D: Udinese – Dinamo Zagreb 2-1, Spartak Moscova – NEC Nijmegen 1-2.

×
Subiecte în articol: sport grupa