x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Dec 2008   •   00:00

TENIS
Programate azi la Poiana Braşov, alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis (FRF) ar putea fi amânate, după ce Ilie Năstase le-a dat un răspuns favorabil cluburilor afiliate care îl vor la conducerea forului, iar Dumitru Hărădău, unul dintre candidaţi, nu a avut nimic de obiectat. "Dacă acum vin multe cluburi şi spun «Îl vrem pe Năstase, îl vrem pe domnul Ţiriac preşedinte onorific, vrem ca tenisul să rămână cu ce-am avut până acum», binenţeles că m-am gândit la amânarea alegerilor. Asta pentru că este moral să-i acordăm lui Ilie Năstase răgazul solicitat ca să participe la Adunarea Generală de alegeri", a declarat Hărădău pentru site-ul oficial al FRT.



CM AL CLUBURILOR
Astăzi va debuta în Japonia o nouă ediţie a Cupei Mondiale a cluburilor. La startul competiţiei se vor alinia şapte echipe: Manchester United (Anglia) – campioana Europei, Al Ahly (Egipt) – campioana Africii, Waitakere United (Noua Zeelandă) – campioana Oceaniei, Gamba Osaka (Japonia) – campioana Asiei, Adelaide United (Australia) – vicecampioana Asiei, Pachuca (Mexic) – campioana CONCACAF şi Liga de Quito (Ecuador) – campioana Americii de Sud. Prima partidă se va desfăşura la Tokyo, între Adelaide şi Waikatere, pentru un loc în "sferturi". Manchester United şi Liga de Quito vor evolua direct în semifinale. Finala Cupei Mondiale va avea loc duminică, 21 decembrie, la Yokohama.

REAL MADRID

Fostul antrenor al campioanei Spaniei, Bernd Schuster, urmează să primească din partea clubului madrilen indemnizaţii de plecare în valoare de 4,5 milioane de euro. Tehnicianul german a fost destituit în cursul zilei de marţi, în locul acestuia fiind instalat fostul antrenor al lui Tottenham, Juande Ramos. Schuster a venit la cârma lui Real Madrid în primăvara anului trecut de la Getafe şi avea cu "galacticii" un contract până în 2010. Real Madrid, care în ultimele două runde a suferit tot atâtea eşecuri, 1-3 la Getafe şi 3-4, pe teren propriu, cu FC Sevilla, este abia a cincea în clasamentul Primerei Division, cu 26 de puncte, cu nouă mai puţin decât liderul FC Barcelona.

GALA FOTBALULUI

Asociaţia Fotbaliştilor Români şi Clubul Sportiv al Jurnaliştilor vor organiza astăzi, începând cu ora 17:30, Gala Fotbalului Românesc, eveniment în cadrul căruia vor fi premiaţi performerii anului. Gala se va desfăşura la Clubul Level, iar show-ul va fi completat de concursul Miss România, în organizarea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Modeling. În cadrul Galei Fotbalului se vor acorda distincţii pentru: "cel mai bun jucător", "cel mai bun antrenor", "cel mai bun arbitru", "cel mai bun preşedinte de club", "cel mai bun ziarist sportiv". Printre premianţi se vor număra Adrian Mutu, Bogdan Lobonţ, Ionel Dănciulescu, Dan Petrescu, Anghel Iordănescu,
Cornel Dinu şi mulţi alţii.

×
Subiecte în articol: sport