x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Dec 2008   •   00:00

GIMNASTICĂ
Românca Sandra Izbaşa a ocupat duminică seară locul trei în finala la sol din cadrul Cupei Mondiale care s-a desfăşurat la Madrid. Campioană olimpică la acest aparat, Izbaşa a fost notată cu 15,000 şi a fost depăşită de sportivele chinezoaice Cheng Fei – 15,375 puncte şi Jiang Yuyan – 15, 225 puncte. La bârnă, Izbaşa s-a clasat a patra, cu 14,925 puncte, fiind devansată de australianca Lauren Mitchell, cu 15,250 puncte, rusoaica Iulia Lojeciko, 15,200 puncte, şi de chinezoaica Li Shanshan, 15,150 puncte. Celelalte două finale pe aparate, sărituri şi paralale, le-au revenit chinezoaicelor Cheng Fei, respectiv He Kexin.



VOLEI FEMININ
Campioana României, CSU Metal Galaţi, va înfrunta în această seară, de la ora 21:30, în deplasare, formaţia italiană Foppapedretti Volley Bergamo, în cadrul celei de-a patra etape a Ligii Campionilor. În prima confruntare dintre cele două echipe, care a avut loc săptămâna trecută în Sala Giuleşti din Bucureşti, Volley Bergamo s-a impus cu 3-2, după ce gălăţencele au condus cu 2-1 la seturi. Delegaţia gălăţeană a plecat spre Italia ieri-dimineaţă cu avionul până la Milano, de unde până la Bergamo s-a deplasat cu autocarul. În clasamentul grupei, primul loc este ocupat de Fakro Muszyna (Polonia) – 5 puncte, pe poziţia a doua se situează Volley Bergamo – 5 puncte, CSU Metal Galaţi este pe locul trei, cu 4 puncte, iar Vakifbank Istanbul (Turcia) este pe locul patru, cu 4 puncte.

GLORIA BISTRIŢA
Antrenorul ardelenilor, Ioan Ovidiu Sabău, a stabilit deja programul echipei după revenirea jucătorilor din vacanţă. Astfel, după obişnuita vizită medicală, pe care o vor efectua în zilele de 8 şi 9 ianuarie, pentru jucătorii bistriţeni vor urma două stagii de pregătire în Turcia, ambele la Antalya, primul dintre ele în perioada 18-29 ianuarie, iar celălalt între 2 şi 16 februarie. În cadrul acestora, jucătorii “Moţului” vor susţine şi un număr de şapte partide de verificare împotriva unor adversari care nu au fost stabiliţi deocamdată. Ultimul joc-test al ardelenilor este prevăzut să aibă loc în ziua de 21 februarie, cu o săptămână înaintea reluării campionatului. În prima partidă a returului Ligii 1, Gloria Bistriţa va primi, pe teren propriu, vizita Rapidului.   

ARGENTINA
Titlul de campioană a Argentinei la fotbal se va decide în urma unui miniturneu în trei, la care vor participa echipele Boca Juniors, San Lorenzo şi Tigre, acestea terminând la egalitate de puncte (39) Apertura. În ultima etapă a sezonului, Boca a învins pe teren propriu pe Colon, scor 3-2, San Lorenzo a dispus, în deplasare, de Argentino Juniors, scor 1-0, iar Tigre a învins acasă pe Banfield cu 1-0. În Argentina se acordă două titluri de campioană într-o singură stagiune, unul revenindu-i câştigătoarei primei părţi, denumită Apertura, iar celălalt, formaţiei care triumfă în partea a doua a campionatului, numită Clausura.

×
Subiecte în articol: sport