x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Dec 2008   •   00:00

30 decembrie 2008



CFR CLUJ
Presa argentiniană informează că atacantul Christian Fabbiani, împrumutat până în luna iunie de CFR Cluj la Newell’s Old Boys, ar putea ajunge în aceste zile la River Plate. "Conducerea lui River vrea să-l aibă cât de curând, dar şi jucătorul doreşte ca totul să se rezolve foarte repede. Fabbiani are de primit nişte bani de la Newell’s, iar acest lucru este în favoarea sa. Problema este că el e împrumutat până în iunie, iar Newell’s nu vrea să-l lase să plece, pentru a se bucura încă şase luni de serviciile sale", a notat cotidianul Clarin. Dacă Fabbiani va ajunge la un acord cu Newell’s, atunci River va trebui să negocieze transferul cu CFR Cluj, existând şanse ca totul să se rezolve până la sfârşitul anului.

FC VASLUI
Fundaşul Serge Akakpo şi mijlocaşul Nemanja Milisavijevic au semnat pe trei ani şi jumătate cu FC Vaslui, ambii venind la gruparea patronată de Adrian Porumboiu din postura de jucători liberi. Togolez de origine, Akakpo (21 de ani) s-a format la centrul de copii şi juniori al lui Auxerre şi a fost campion european de tineret cu naţionala Franţei. Anul trecut, el a fost foarte aproape de a ajunge la Rapid, însă transferul a căzut în ultimul moment. Milisavijevic are 24 de ani şi a evoluat până acum la Radnicki, OFK Belgrad, Rabotnicki şi la Vardar Skopje, fiind desemnat sezonul trecut cel mai bun fotbalist din Macedonia. "Am făcut o afacere foarte bună, pentru că au venit liberi de contract. Trebuie să aduc străini, pentru că pe ai noştri se cer sume astronomice", a declarat antrenorul Viorel Moldovan.

GERMANIA
Mijlocaşul român Vlad Munteanu a fost împrumutat de VfL Wolfsburg la Arminia Bielefeld, până la 30 iunie 2009. Fostul dinamovist este aşteptat la noua sa echipă la data de 2 ianuarie. În vârstă de 27 de ani, Vlad Munteanu a ajuns în Bundesliga în 2006, unde a impresionat în tricoul lui Energie Cottbus, pentru care a marcat 11 goluri în 33 de partide. La finalul stagiunii 2006-2007 s-a transferat la Wolfsburg, cu care a semnat un contract valabil până în 2011. Fotbalistul nu a convins însă la noua sa echipă, fiind împrumutat pe o perioadă de şase luni, în ianuarie 2008, la formaţia franceză Auxerre, unde a disputat nouă meciuri. Revenit la Wolfsburg, Munteanu nu a evoluat deloc în actualul campionat, fiind pus pe lista de transferări la începutul sezonului.

HANDBAL
Naţionala masculină a României a fost învinsă de Serbia cu scorul de 34-33, în cel de-al doilea meci de pregătire în vederea Campionatului Mondial din Croaţia (16 ianuarie-1 februarie 2009), disputat la Niş. Tricolorii au condus în majoritatea timpului, însă gazdele au revenit în ultimele minute, impunându-se la limită. Golgeterii echipei noastre au fost Irimescu (6 goluri) şi Petrea (5). În primul joc, victoria revenise tot Serbiei, scor 40-38. La CM, România va  evolua în Grupa A, alături de Franţa, Ungaria, Argentina, Slovacia şi Australia. Până atunci, elevii lui Aihan Omer vor mai participa la un turneu de pregătire în Danemarca (8-11 ianuarie), unde vor întâlni Islanda, Bosnia şi naţionala ţării gazdă.

HOCHEI
Cupa României la hochei pe gheaţă a fost câştigată de echipa Steaua, care a învins cu scorul de 5-2 pe Fenestela 68 Braşov, în finala disputată la Gheorgheni. Golurile bucureştenilor au fost marcate de Krechac (3), Severson şi Timaru, pentru braşoveni punctând Gergely (2). Steaua a reuşit astfel să pună capăt supremaţiei din ultimii doi ani a echipei SC Miercurea Ciuc, intrând pentru a 22-a oară (record) în posesia trofeului. În finala mică, HC Csikszereda a dispus cu 3-2 de Progym Gheorgheni.

BASCHET
Reprezentativa feminină a României se va reuni la 2 ianuarie, la Otopeni, în vederea partidelor de baraj pentru rămânerea în Divizia A europeană. După ce a ratat calificarea la turneul final al CE din 2009, echipa antrenată de George Mandache este obligată să joace pentru evitarea retrogradării în eşalonul secund continental. România va evolua în Grupa A, alături de Bosnia, Finlanda şi Anglia, meciurile tur-retur urmând să se dispute în perioada 4-19 ianuarie. Primele două clasate vor rămâne în Divizia A, iar ultimele două vor retrograda în Divizia B.

FORMULA 1
Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial în anii 2005 şi 2006, va ajunge la echipa Ferrari în anul 2011, a anunţat Gazzetta dello Sport, care însă nu citează surse oficiale. "Nimeni nu dezminte semnarea unui contract între Alonso şi Ferrari. Acesta va fi valabil patru ani, pe perioada 2011-2014, ultimul sezon stând sub semnul opţiunii. Legătura dintre Ferrari şi cuplul de piloţi Felipe Massa – Kimi Raikkonen expiră peste doi ani şi cum ultimul a avut un sezon dezamăgitor, echipa va încerca să scape de el încă în 2010, pentru a-i face loc lui Alonso", a scris publicaţia italiană. Oficialii de la Ferrari nu au dorit să comenteze informaţia.

ANGLIA

Învingătoare cu scorul de 5-1, în deplasare, în faţa lui Newcastle United, FC Liverpool şi-a consolidat poziţia de lider în Premier League, după disputarea a 20 de etape. Căpitanul "cormoranilor", Steven Gerrard (foto stânga), autor al două goluri în respectivul joc, a sărbătorit victoria într-un bar din Southport, unde a fost arestat ieri-dimineaţă, în urma unei altercaţii între clienţii localului, care a necesitat intervenţia Poliţiei. Într-un alt meci, Chelsea a fost ţinută în şah de Fulham, scor 2-2, fiind egalată în ultimul minut de joc. În clasament conduce FC Liverpool cu 45 de puncte, urmată de Chelsea cu 42 de puncte, Manchester United şi Arsenal cu câte 35 de puncte fiecare. De notat că Manchester United are trei meciuri mai puţin disputate.

×
Subiecte în articol: sport pană