x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Iun 2009   •   00:00

8 iunie 2009



PLOIEŞTI, ÎN LIGA 1
Cu o etapă înaintea încheierii Ligii a 2-a, formaţia CSM Ploieşti şi-a asigurat matematic promovarea în primul eşalon fotbalistic al ţării. Ieri, ploieştenii antrenaţi de Ion Moldovan au învins cu scorul de 2-0, în deplasare, pe liderul Seriei I, Ceahlăul Piatra-Neamţ, consolidându-şi poziţia secundă. În clasament conduce Ceahlăul cu 66 de puncte, urmată de CSM Ploieşti cu 64 de puncte, în timp ce Delta Tulcea, cu 58 de puncte, nu mai are nici o şansă. Lucrurile sunt clare şi în Seria a II-a, în care conduce Unirea Alba-Iulia cu 66 puncte, urmată de Internaţional Curtea de Argeş cu 61 de puncte, acestea urmând să evolueze din toamnă în Liga 1.

PRIMELE CALIFICATE

Australia, Japonia, Coreea de Sud şi Olanda sunt primele echipe calificate la Cupa Mondială din 2010. Australia a terminat la egalitate, 0-0, meciul din deplasare cu Qatar, iar Japonia a învins în Uzbekistan cu 1-0. Cele două ocupă primele locuri în grupa A din zona Asia, pe care nu le mai pot pierde până la sfârşitul preliminariilor. În grupa B, Coreea de Sud a dispus cu 2-0, în deplasare, de Emiratele Arabe Unite, asigurându-şi prezenţa la turneul final pentru a şaptea oară consecutiv. Din Europa, prima calificată la turneul final este Olanda, învingătoare cu 2-1 în Islanda, care conduce detaşat în Grupa a 9-a, cu 18 puncte din 6 meciuri.

VICTORII LA VOLEI
Naţionala masculină de volei a României, care este antrenată de Stelian Moculescu, a debutat cu dreptul în Grupa B a Ligii Europene, reuşind să învingă cu scorul de 3-2 reprezentativa Germaniei, într-un meci disputat la Constanţa. Din această grupă mai fac parte Grecia şi Belgia, prima clasată urmând să se califice la turneul final programat în zilele de 18 şi 19 iulie. La feminin, în aceeaşi competiţie, România a dispus de Marea Britanie cu scorul de 3-0. Meciul s-a jucat tot la Constanţa. În clasamentul Grupei B conduce Franţa cu 9 puncte, urmată de Turcia şi România cu câte 8 puncte, despărţite de setaveraj, şi de Marea Britanie cu 5 puncte.

SUCCES ÎN BELARUS

Reprezentativa feminină de handbal a ţării noastre a învins, în deplasare, scor 32-31, echipa Belarusului, în primul meci al barajului de calificare la Campionatul Mondial. Golurile au fost marcate de Neagu (8), Lecuşanu (6), Stanca (5), Manea (4), Elisei (4), Maier (3), Moldovan (1) şi Amariei (1). "Adversarele nu ne-au surprins cu nimic, dar noi ne-am făcut viaţa grea. În prima repriză am condus şi la şase goluri diferenţă, iar apoi a intervenit o relaxare, ca să nu spun altfel, aşa că am avut ceva emoţii la final", a declarat antrenorul Radu Voina. Returul se va disputa sâmbătă, la Bucureşti. Turneul final va avea loc în decembrie, în China.

×
Subiecte în articol: sport puncte