x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Iul 2009   •   00:00

FC TIMIŞOARA
Bănăţenii s-au reunit în vederea pregă­ti­rii noului sezon, ei efectuând luni sea­ră primul antrenament sub conducerea lui Ovidiu Sabău. La reunire au fost pre­zen­­ţi şi Chi­ţu, Mansour, Mera sau Bonfim, reveniţi după împrumuturi, dar şi Ale­xandru Bourceanu, transferat în a­ceas­­­tă vară de la Oţelul. Timişorenii vor efectua primul cantonament la Debrecen (1-10 iulie), iar al doilea stagiu de pregă­ti­re va fi în Austria, la Karnten (12-22 iulie), un­de vor juca amicale cu Austria Karnten (14 iulie), FC Koln (16 iulie), Eintracht (18 iulie), Napoli sau Pa­le­r­mo (20 iulie) şi Wi­gan sau Fenerbah­ce (22 iu­li­e).

CE DE TINERET
Reprezentativa Germaniei a câştigat Campionatul European de fotbal pentru tineret, după ce a învins cu scorul de 4-0 (1-0), selecţionata Angliei, în finala disputată la Malmo (Suedia). Germanii au deschis scorul prin Castro ('23), şi-au con­so­lidat avantajul imediat după pauză, du­pă reuşita lui Ozil ('48), şi s-au desprins pe final, prin dubla lui Wagner ('79, '84). Cele două echipe se mai întâlniseră şi în fa­za grupelor, când au terminat 1-1.
Germania a câştigat pentru pri­ma oară titlul continental la tineret, în timp ce Anglia se calificase ultima oară în­tr-o finală de CE Under-21 acum 25 de ani.

WIMBLEDON
Perechea română Andrei Pavel/Monica Niculescu a fost eliminată în turul se­cund al probei de dublu mixt la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Pavel şi Niculescu au fost învinşi de cuplul Robert Lindstedt/Rennae Stubbs (Austria/Suedia), cu scorul de 6-3, 2-6, 6-8. În concursul rezervat juniorilor, jucătoarea română Ana Bogdan, cap de serie numărul 3, s-a calificat în turul doi al probei de simplu feminin, după ce a trecut în runda inaugurală de poloneza Magda Linette, scor 6-3, 6-3. Ana Bogdan va juca în faza următoare în compania olandezei Richel Hogenkamp.

UNIVERSIADA
A început, la Belgrad, ediţia a 25-a a Jo­cu­rilor Mondiale Universitare de va­ră, la care România este reprezentată de o delegaţie formată din 90 de persoa­ne. Sportivii noştri vor concura la şap­te spor­tu­ri: atletism, gimnastică artistică, scri­mă, judo, taekwondo, baschet mascu­lin şi tir cu arcul. Întrecerile se termină la 12 iulie. 6.300 de studenţi sportivi din 142 de ţări vor concura la 15 dis­cipli­ne, urmând să se împartă 461 de me­dalii de aur. În­tr-un meci de ve­rificare, naţionala universitară de bas­chet masculin a României a învins China cu 76-68. Echipa noastră va debuta mâine în Grupa B, contra EAU.

×
Subiecte în articol: sport iulie