x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Sep 2009   •   00:00

23 septembrie 2009



"PĂCĂLIŢI DE ARABI"
Adrian Cristea nu mai pleacă la Al-Ahli. Vicepreşedintele lui Dinamo, Vasile Turcu, a dezvăluit că arabii nu au mai fost de acord cu suma de transfer stabilită iniţial. "Am negociat, dar când să semnăm actele au spus că nu vor să plătească TVA-ul şi multe altele. Al-Ahli a vrut să ne păcălească. Totuşi, dacă ne vor da banii ceruţi, atunci poate transferul se va perfecta", a spus Turcu. Clubul Dinamo anunţase la sfârşitul săptămânii trecute că mijlocaşul Adrian Cristea a fost împrumutat pentru opt luni la formaţia din Emiratele Arabe Unite, Al-Ahli Dubai, pregătită de Ioan Andone. Suma de transfer asupra căreia conveniseră cele două cluburi era de 1,4 milioane de dolari.

GALATA NU GREŞEŞTE

Galatasaray, adversara lui Dinamo în Grupa F a Ligii Europa, a învins luni seară cu 3-1 pe terenul nou-promovatei Kasimpaşa, într-o partidă din etapa a 6-a a campionatului turc. Victoria echipei pregătite de Frank Rijkaard s-a datorat lui Shabani Nonda, autor al unui hat-trick în minutele 61, 88 şi 90. Galata ocupă primul loc în clasament cu punctaj maxim după şase etape. În Cehia, Sparta Praga, adversara lui CFR Cluj în Grupa K a Ligii Europa, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat în deplasare la Brno. Golul praghezilor din minutul 81 a purtat semnătura lui Holenda. După 8 etape, Sparta este pe locul 3, cu 15 puncte, trei mai puţin decât liderul Teplice.

BUSACCA, SUSPENDAT

Asociaţia Elveţiană de Fotbal l-a suspendat pentru trei meciuri pe cel mai bun arbitru din Ţara Cantoanelor, Massimo Busacca, pentru că acesta le-a arătat degetul mijlociu unor suporteri în timpul unei partide din Cupa Elveţiei. "Busacca a făcut un gest nepotrivit către fanii care l-au provocat în timpul meciului dintre FC Baden şi Young Boys, din primul tur al competiţiei", a explicat forul elveţian într-un comunicat. Ulterior, centralul şi-a cerut scuze pentru gestul său. Massimo Busacca a condus în carieră, printre altele, ultima finală a Ligii Campionilor, disputată între FC Barcelona şi Manchester United, dar şi semifinala Euro 2008 dintre Germania şi Turcia.

BCR OPEN ROMÂNIA

Tenismanul Marius Copil, beneficiar al unui wild-card, a furnizat cea mai mare surpriză de până acum la BCR Open România, el calificându-se în turul 2, după victoria cu 6-3, 6-2 obţinută îm faţa lui Victor Crivoi. Următorul său adversar este spaniolul Ruben Ramirez Hidalgo, care a dispus cu 6-4, 6-4 de italianul Andreas Seppi. În schimb, Victor Hănescu a deziluzionat, el cedând cu 7-6, 6-4 în faţa spaniolului Oscar Hernandez. Românul, finalist în 2007 şi principal favorit, nu s-a simţit deloc în largul său.
A condus cu 5-3 în primul set, pierzând la tie-break, iar în cel de-al doilea a cedat complet de la 4-4. Astăzi, Andrei Pavel îl întâlneşte pe uruguayanul Pablo Cuevas.

×
Subiecte în articol: sport