x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Noi 2009   •   00:00

18 noiembrie 2009



DOLIU ÎN POLO
Fostul component al naţionalei României de polo şi al echipei Dinamo, Ramses Juravle, de origine cubaneză, a decedat ieri, la vârsta de doar 32 de ani, din cauza unei tumori pe creier. Potrivit site-ului oficial al Federaţiei Spaniole de Nataţie, Ramses Juravle a decedat la Zaragoza, oraşul unde era stabilit de mai mulţi ani. El fusese diagnosticat în 2008 cu tumoare pe creier. Ramses Juravle a evoluat pentru reprezentativa de polo a României în perioada 1995-2003.
Ultima dată a evoluat în România în ediţia 2006-2007 a Superligii Naţionale. Ramses a mai evoluat la echipele spaniole CN Helios şi Pla-Za Olivar.

VICTORIE LA TINERET
Echipa naţională de tineret a României a câştigat, scor 2-1 (0-0), partida amicală susţinută ieri pe teren propriu, pe stadionul "Concordia" din Chiajna, în faţa reprezentativei similare a Poloniei. Golurile tricolorilor au fost marcate de Liviu Ganea ('51) şi Gardoş ('88), în vreme ce reuşita oaspeţilor a fost semnată de Tyrala ('71). Selecţionerul Emil Săndoi a folosit următoarea formulă: C. Lungu ('84 Straton) - Măţel ('69 Neagu), Mladen ('75 Gardoş), Papp, Melinte - A. Ionescu ('78 C. Cristea), Bicfalvi ('81 Grozav), Achim ('59 Gângioveanu), Pârvulescu ('65 Râpă) - Răduţă, Alibec ('46 L. Ganea).

CARTE DESPRE BURSUC

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, cu ocazia lansării cărţii "Un campion de legendă - Dan Petrescu", că dacă nu ar fi fost fotbalist nu ar fi existat. "Îi mulţumesc lui Anghel Iordănescu pentru tot ce a făcut pentru mine. A fost ca al doilea tată al meu", a declarat "Bursucul", care a spus că intenţionează să scrie şi el o carte după ce se va lăsa de fotbal. La lansarea cărţii scrise de Gabriel Şeitan au participat personalităţi din lumea fotbalului, printre care Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Tibor Selymes, Ilie Stan, Dumitru Stângaciu, Anghel Iordănescu, Vasile Şiman şi Victor Becali.

CEAHLĂUL SE ÎNTĂREŞTE

Atacantul togolez Abdullah Ibrahim (24 de ani) a semnat un contract până la finalul campionatului, cu posibilitate de prelungire, cu echipa Ceahlăul Piatra-Neamţ. Africanul a fost testat într-un meci amical cu Oţelul Galaţi, pierdut de nemţeni cu 2-0, impresionându-i pe oficialii clubului. "A arat terenul, a apărut la combinaţii şi a creat două bune ocazii de gol. Este un jucător care pune osul la treabă. De astfel de fotbalişti avem nevoie", a declarat preşedintele Viorel Măstăcăneanu. Dintre jucătorii încercaţi de antrenorul Gheorghe Mulţescu nu au convins portarul sârb Jovic şi fundaşul francez Paternotte, care au părăsit echipa.

SEAGAL DĂ PREMII

Cunoscutul actor american Steven Seagal, care se află în această perioadă în România, unde lucrează la ultimul său film, va premia antrenorul anului, la Gala Fotbalului Românesc. Aceasta se va desfăşura miercuri, 25 noiembrie, de la ora 20:30, la Rin Grand Hotel din Capitală. Gala Fotbalului Românesc, organizată de Clubul Sportiv al Jurnaliştilor şi de Asociaţia Fotbaliştilor Români, se află la a 13-a ediţie, în cadrul acesteia urmând să se acorde 19 premii, printre care cele pentru "cel mai bun jucător", "cel mai bun antrenor", "cel mai bun preşedinte de club", "cel mai bun ziarist sportiv" şi "cel mai bun comentator tv".

MESSI E CEL MAI BUN
Mijlocaşul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a câştigat premiul Onze d'Or, acordat în fiecare an de publicaţia franceză One Mondial celui mai bun fotbalist al anului din Europa. Acest premiu se acordă din 1976, câştigătorul fiind desemnat pe baza voturilor fanilor. În palmaresul Onze d'Or se află nume importante precum Platini, Maradona, Van Basten, Matthaus, Baggio sau Zidane. În acest an, Messi a mai primit titlul de "Cel mai bun jucător din ediţia 2008-2009 a Ligii Campionilor" şi "Cel mai bun jucător al ediţiei 2008-2009 din Primera Division", el fiind considerat principalul favorit la câştigarea "Balonului de aur".

×
Subiecte în articol: sport