x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Dec 2009   •   00:00

29 decembrie 2009



PETARDA MAX NICU
Conform cotidianului italian Gazzetta dello Sport, internaţionalul român Maximilian Nicu, face parte din echipa "petardelor" din prima ligă a campionatului Germaniei. Potrivit jurnaliştilor italieni, care au analizat evoluţia tuturor fotbaliştilor din Bundesliga, mijlocaşul român al Herthei Berlin a fost catalogat drept o dezamăgire, iar din această categorie mai fac parte jucători selecţi, precum Lehmann, Caio, Rozenhal, Wolf, Hleb, Podolski sau Maniche. Având dublă cetăţenie, româno-germană, Max Nicu a fost selecţionat în reprezentativa României o dată cu venirea lui Răzvan Lucescu, el renuţând să joace pentru Germania.

ARBITRUL-CĂLUGĂR

Arbitrul norvegian Tom Henning Ovrebo, care a condus semifinala Ligii Campionilor dintre Chelsea şi Barcelona, a anunţat că s-a călugărit şi că doreşte să devină misionar. "Primesc tot timpul mesaje despre penalty-urile neacordate englezilor. Am decis să mă retrag, ca să nu mai provoc suferinţă. Mă doare doar să o văd pe Barcelona în Europa. Am căutat o explicaţie pentru prestaţia mea de la meciul de pe Stamford Bridge, dar nu am găsit-o. Am trăit un infern, în fiecare zi îi vedeam pe Essien, Ballack şi Drogba. Nu mai puteam trăi aşa. Acum am sufletul liniştit", a declarat fostul arbitru, care şi-a luat şi un nou nume: "Părintele Knut".

TONY, DORIT DE BRAGA

Cotidianul lusitan A Bola notează că fundaşul echipei CFR Cluj, Tony da Silva, este dorit de Sporting Braga, ocupanta locului secund în campionatul Portugaliei. Conform sursei citate, negocierile dintre cluburi sunt în plină desfăşurare, iar transferul s-ar putea finaliza până la sfârşitul anului. Sporting are nevoie de Tony pentru a suplini plecarea lui Joao Pereira la Sporting Lisabona. "Din câte ştiu, sunt oferte din Franţa şi Portugalia, inclusiv de la Braga, dar pe mine nu m-a contactat nimeni. Din punctul meu de vedere este greu să refuz, pentru că e o echipă mare", a declarat Tony, care a venit la CFR în 2006, de la Estrela Amadora.

ANUL LUI FEDERER
Tenismanul elveţian Roger Federer a fost desemnat pentru a 5-a oară cel mai bun sportiv european al anului, în ancheta efectuată de agenţia de presă poloneză PAP. Federer, care îi succede spaniolului Rafael Nadal, câştigătorul din 2008, a fost urmat de pilotul britanic de Formula 1, Jenson Button, şi de biatlonistul norvegian Ole Einar Bjoerndalen. Gimnastul român Marian Drăgulescu, dublu campion mondial, a ocupat locul 20. De-a lungul timpului, doar doi sportivi români au ocupat primul loc în ancheta PAP, ajunsă la a 52-a ediţie. Este vorba despre gimnasta Nadia Comăneci (1976) şi despre atleta Gabriela Szabo (1999).

×
Subiecte în articol: sport