x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Ian 2010   •   00:00

11 ianuarie 2009



DOLIU NAŢIONAL ÎN TOGO
Guvernul togolez a decretat "trei zile de doliu naţional" începând de azi în semn de omagiu pentru victimele din atacul armat asupra autocarului echipei naţionale de fotbal, a anunţat premierul Gilbert Fossoun Houngbo. În urma atacului şi-au pierdut viaţa trei persoane, iar alte câteva au fost rănite, printre care şi fundaşul lui FC Vaslui, Serge Akakpo. Altfel, dorinţa jucătorilor togolezi de a lua parte la Cupa Africii pe Naţiuni nu a fost luată în seamă de conducătorii ţării, care ieri au decis retragerea din competiţie. "Eram decişi să jucăm, dar ne vom face bagajele", a declarat căpitanul echipei, Emmanuel Adebayor.  

DAVIDENKO, ÎNVINGĂTOR
Jucătorul rus Nikolai Davidenko a câştigat turneul de tenis de la Doha (Qatar), după ce sâmbătă la învins în finală pe spaniolul Rafael Nadal, numărul doi mondial, cu scorul de 0-6, 7-6 (10-8), 6-4. În penultimul act, Davidenko îl depăşise pe liderul clasamentului ATP, elveţianul Roger Federer. În turneul ATP de la Brisbane (Australia), victoria i-a revenit americanului Andy Roddick, care a dispus în finală de cehul Radek Stepanek, scor 7-6 (7-2), 7-6 (9-7). Altfel, jucătoarele române Sorana Cârstea şi Alexandra Dulgheru au părăsit din primul tur turneul WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii de 220.000 euro.

"LOBONŢ E PITORESC"
Antrenorul echipei AS Roma, Claudio Ranieri, a spus că portarul Bogdan Lobonţ, care a evoluat din minutul 13 în meciul cu Chievo, scor 1-0, este "pitoresc". "Lobonţ este pitoresc, dar are experienţă, urlă, se face auzit şi apără", a declarat Ranieri. Chiar dacă fostul portar al lui Dinamo i-a lăsat o impresie bună, tehnicianul "capitolinilor" a anunţat că în meciul de mâine cu Triestina, din Cupa Italiei, va merge pe mâna lui Doni, care a fost eliminat în campionat. Pentru evoluţia din meciul cu Chievo, Lobonţ a fost notat cu 6,5 de Calciomercato şi Datasport. "Atent şi cu reacţii bune", l-a caracterizat pe român Calciomercato.

HALAGIAN, LA MIOVENI
Venerabilul Florin Halagian, care în această iarnă şi-a reziliat contractul cu Gloria Bistriţa din cauza unor probleme de sănătate, a preluat conducerea tehnică a divizionarei secunde Dacia Mioveni. Halagian a semnat cu gruparea argeşeană un contract pe un an şi jumătate cu drept de prelungire pe un sezon şi va avea ca obiectiv promovarea în Liga 1. La Dacia, "Armeanul" va lucra cu Marian Pană, cel care i-a fost secund şi la Gloria Bistriţa. Tot în eşalonul secund, Petrolul Ploieşti şi-a asigurat serviciile fostului jucător al Stelei şi al lui Dinamo, Daniel Opriţa, care a semnat un contract până la finalul stagiunii.

×
Subiecte în articol: sport