x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Ian 2010   •   00:00

15 ianuarie 2010



GOL PENTRU RĂDOI
Fostul căpitan al Stelei, Mirel Rădoi, a marcat din nou pentru Al Hilal, în meciul câştigat cu 4-0, în deplasare, în faţa formaţiei Al Fateh, în etapa a 17-a a campionatului Arabiei Saudite. Internaţionalul român a înscris ultimul gol al partidei, în minutul 81, cu un şut de la aproximativ 23 de metri. Celelalte goluri ale echipei lui Mirel Rădoi au fost marcate de Thiago Neves ('32, '60) şi Christian Wilhelmsson ('66). Al Hilal a înregistrat astfel a 14-a victorie din acest sezon, ocupând detaşat prima poziţie în clasamentul campionatului din Arabia Saudită, cu 44 de puncte, cu 8 mai mult decât următoarea clasată, Al Shabab.

BARCELONA, ELIMINATĂ
FC Barcelona a ieşit din cursa pentru un prim trofeu din acest sezon, fiind eliminată de FC Sevilla în optimile Cupei Spaniei. Catalanii s-au impus în manşa secundă cu 1-0, prin golul marcat de Xavi ('64), dar Sevilla s-a calificat, deoarece în tur învinsese în deplasare cu 2-1. De asemenea, Hercules Alicante, echipa lui Ionel Dănciulescu, a părăsit competiţia, deşi în tur câştigase cu 2-1 meciul de pe teren propriu cu Osasuna Pamplona. În manşa secundă, fără Dănciulescu în lot, Hercules a pierdut cu 1-0. În schimb, Getafe, la care Contra a fost doar rezervă, s-a calificat în sferturi după ce a învins-o cu 5-1, în tur 1-2, pe Malaga.

JUVE CONTINUĂ ÎN CUPĂ

Juventus Torino s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei, după ce a trecut în optimi, scor 3-0, de Napoli. Golurile echipei antrenate de Ciro Ferrara au fost marcate de Diego ('24) şi Del Piero ('77 şi '82 - penalti). De asemenea, AC Milan s-a impus cu 2-1 în meciul cu Novara, echipă din a treia ligă italiană, reuşitele fiind semnate de Inzaghi ('12) şi Flamini ('81), respectiv Gonzalez ('46). Într-un alt meci de miercuri, Catania a învins cu 2-1 în meciul din deplasare cu Genoa. AS Roma s-a calificat în sferturi marţi, după 3-1 cu Triestina, iar Inter Milano a trecut, la 16 decembrie 2009, de Livorno, cu scorul de 1-0.

ALTE SURPRIZE LA CAN
Seria surprizelor de la Cupa Africii pe Naţiuni a continuat şi în ziua a patra, o dată cu disputarea meciurilor din Grupa D. Echipa naţională a Camerunului, de patru ori câştigătoare a trofeului şi semifinalistă în ediţia trecută, a fost învinsă cu scorul de 1-0 de reprezentativa Gabonului. Singurul gol al partidei a fost marcat de Cousin în minutul 17. În al doilea meci din Grupa D, reprezentativa Zambiei a terminat la egalitate, scor 1-1, în compania selecţionatei Tunisiei. Pentru Zambia a deschis scorul Mulenga în minutul 19, în timp ce Tunisia a reuşit egalarea tot în prima repriză, prin golul lui Dhaouadi din minutul 40.

×
Subiecte în articol: sport