x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Ian 2010   •   00:00

21 ianuarie 2010



IACOV VS SANDU
Candidatul la funcţia de preşedinte al FRF, Constantin Iacov, l-a provocat pe Mircea Sandu la o confruntare publică în condiţiile dorite de actualul conducător al federaţiei. Iacov a precizat prin intermediul unui comunicat de presă că este gata să-şi înfrunte contracandidatul "oricând doreşte acesta, la orice post de televiziune sau instituţie media publică sau privată şi în orice condiţii doreşte domnia sa, pentru a discuta despre programele şi proiectele propuse de fiecare aspirant la funcţia de preşedinte al FRF". Alegerile pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal vor avea loc luni la Casa Fotbalului, în cadrul Adunării Generale a FRF.

ECHIPA ANULUI 2009

Josep Guardiola şi şase dintre elevii săi de la Barcelona, Carles Puyol, Xavi, Andres Iniesta, Daniel Alves, Lionel Messi şi Zlatan Ibrahimovici, se află în formaţia ideală a anului 2009, desemnată în urma voturilor fanilor pe site-ul uefa.com. Echipa anului 2009 are următoarea componenţă: Casillas - Daniel Alves, Terry, Puyol, Evra - Cristiano Ronaldo, Xavi, Kaka, Iniesta - Messi, Ibrahimovici. Antrenor: Josep Guardiola. La categoria "cel mai bun antrenor" s-a aflat în competiţie şi românul Mircea Lucescu, câştigător al Cupei UEFA cu Şahtior Doneţk. UEFA va acorda fiecărui membru al echipei ideale un cec în valoare de 100.000 de euro, sumă care urmează să fie donată Crucii Roşii.

AUSTRALIAN OPEN
Sorana Cârstea, singura româncă ajunsă în turul al doilea în turneul feminin de la Australian Open, a părăsit şi ea competiţia ieri-dimineaţă. Jucătoarea română de tenis a fost învinsă în două seturi, scor 6-4, 6-3, de rusoaica Alisa Kleibanova, favorita numărul 27. În schimb, la dublu, perechea Monica Niculescu/Yung-Jan Chan (România/Taiwan) s-a calificat în turul doi după ce a trecut de cuplul australian Monique Adamczak/Nicole Kriz, cu scorul de 6-3, 6-1. De asemenea, perechea Horia Tecău/Lucas Arnold Ker (România/Argentina) merge mai departe la dublu masculin în urma victoriei cu 4-6, 7-6, 7-5 din întâlnirea cu Wesley Moodie/Mihail Iujnâi (Africa de Sud/Rusia).

SUSPENDAT ŞI DE CLUB
Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, îi va aplica rugbistului Mihai Adăscăliţei aceeaşi sancţiune ca şi cea primită de la forul de specialitate, şi anume suspendare din viaţa sportivă, după ce acesta l-a lovit pe colegul său de la echipa Stejarii, Andrei Rădoi. "Am discutat cu Adăscăliţei şi mi-a spus că îi pare rău pentru ceea ce a făcut. L-am sfătuit să-şi ceară scuze, iar el mi-a spus că a vorbit deja cu colegul său pe care l-a lovit. Totuşi, în momentul acesta, părerile de rău nu prea îl mai ajută. A fost suspendat din viaţa sportivă de Comisia de Disciplină a FRR, iar eu nu pot să nu-i aplic aceeaşi sancţiune la club", a spus preşedintele CS Dinamo.

×
Subiecte în articol: sport