x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Ian 2010   •   00:00

26 ianuarie 2010



SCHIURI ŞI MAŞINI LA POIANĂ
În perioada 28-31 ianuarie, la Poiana Braşov este programat BMW X1 Live Tour, în parteneriat cu producătorul de echipamente sportive K2. Sunt organizate teste cu modelele din gama BMW X şi teste pe pârtie cu schiurile K2. Evenimentul are ca punct central colaborarea dintre producătorul de echipamente sportive K2, noul BMW X1 şi ediţia limitată de schiuri K2 LTD BMW X1. Este vorba despre numai 500 de exemplare numerotate, care nu vor fi disponibile la vânzare, ci vor fi distribuite exclusiv prin concursuri speciale. Doi piloţi BMW cu experienţă în sporturile cu motor vor organiza sesiunile de teste cu maşini, care vor cuprinde trasee pe şosea şi off-road, pentru a se demonstra performanţele sistemului de tracţiune integrală xDrive.

NICHITA, AUDIAT DE DNA

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost audiat ieri de procurorii DNA, fiind acuzat într-un dosar privind finanţarea de la bugetul local a echipei Poli Iaşi. Edilul a declarat că toate acuzaţiile care i s-au adus sunt nefondate. "Toată această situaţie a fost creată de o persoană care nu iubeşte fotbalul. Ştiu despre cine este vorba, dar nu-i dau deocamdată numele. Tot ce am făcut pentru echipa de fotbal a fost legal", a spus Nichita. Surse din cadrul procurorilor anticorupţie susţin că învinuirile împotriva primarului sunt abuz în serviciu în instituţiile publice, deturnare de fonduri şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Au mai fost audiate alte 52 de persoane, actuali şi foşti consilieri, printre care Cosmin Coman, director în cadrul Primăriei Iaşi, Mihai Pricop, şef birou, şi consilierii Petra Carp, Sorin Iacoban şi Constantin Neculau.

COASTA DE FILDEŞ, OUT!
Reprezentativa Algeriei a produs surpriza în "sferturile" Cupei Africii, reuşind să elimine una dintre favorite, Coasta de Fildeş. Algerienii s-au impus în prelungiri, scor 3-2, prin reuşitele lui Matmour ('40), Bougherra ('90) şi Bouazza ('92), pentru ivorieni înscriind Salomon Kalou ('4) şi Keita ('89). În semifinale, Algeria va întâlni Ghana, învingătoare, 1-0, în faţa Angolei. Celelalte două semifinaliste s-au decis aseară, după partidele Egipt - Camerun, respectiv Zambia - Nigeria.

WOTTE SE DECLARĂ SEVER
Antrenorul echipei Universitatea Craiova, Mark Wotte, este mulţumit de prima parte a perioadei de pregătire şi este convins că echipa va progresa. "Sunt un antrenor sever, această echipă avea nevoie de severitate. Dacă am o formaţie disciplinată, puternică mental şi pregătită fizic, atunci pot spune că sunt relaxat", a declarat tehnicianul olandez. Acesta a mai adăugat: "Universitatea are nevoie de mai multă disciplină. În primele zile de pregătire, mai mulţi jucători se plângeau de câte ceva, dar acum cred că problema s-a rezolvat". Despre noua achiziţie, brazilianul Matsuoka, antrenorul urmează să ia o decizie după cantonamentul din Antalya.

×
Subiecte în articol: sport