x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Ian 2010   •   00:00

29 ianuarie 2010



CUPA LIGII ANGLIEI
Manchester United s-a calificat miercuri în finala Cupei Ligii Angliei, în urma victoriei cu 3-1 din returul cu Manchester City. Golurile "diavolilor" au fost marcate de Scholes '52, Carrick '71 şi Rooney '90, în timp ce pentru City a înscris Tevez '76. În meciul tur, echipa lui Roberto Mancini câştigase cu 2-1. În finală, Manchester United va întâlni pe Aston Villa, la 28 februarie. Tot miercuri, în etapa a 23-a din Premier League s-au înregistrat rezultatele: Chelsea - Birmingham 3-0, Aston Villa - Arsenal 0-0, Everton - Sunderland 2-0, Blackburn - Wigan 2-1. Lider este Chelsea (51 puncte), urmată de Manchester United (50p) şi Arsenal (49p).

CUPA SPANIEI

FC Sevilla şi Racing Santander s-au calificat în semifinalele Cupei Spaniei. Sevilla a pierdut acasă, 0-1 cu Deportivo La Coruna (gol Bodipo '44), dar a ajuns în penultimul act al competiţiei datorită victoriei cu 3-0 din prima manşă a sferturilor. La rândul său, Racing Santander s-a impus cu 3-0 pe terenul Osasunei, prin golurile lui Xisco '6, Henrique '23 şi Canales '78. Racing câştigase cu 2-1 şi în meciul tur. Celelalte două partide din sferturile de finală, Getafe - Real Mallorca şi Celta Vigo - Atletico Madrid s-au disputat aseară. Favoritele Barcelona, Real Madrid şi Valencia au părăsit competiţia încă din tururile precedente.

CUPA ITALIEI
AC Milan n-a reuşit să treacă peste eşecul înregistrat duminică în derby-ul cu Inter din Serie A şi a călcat strâmb şi în Cupa Italiei. "Rossonerii" au fost învinşi acasă, pe San Siro, 0-1 cu Udinese, ratând calificarea în semifinale. Unicul gol al partidei a fost marcat de Gokhan Inler, în minutul 56. Echipa B trimisă în teren de Leonardo a fost lentă, lipsită de idei şi incapabilă să pună în pericol poarta formaţiei friulane. În semifinale, Udinese va întâlni pe AS Roma (meciuri la 3 şi 10 februarie), în timp ce Fiorentina lui Adi Mutu va juca împotriva învingătoarei din derby-ul Inter Milano - Juventus, care a avut loc aseară.

VICTORIE LA BASCHET
Echipa de baschet masculin Steaua a obţinut, miercuri, pe teren propriu, prima victorie din grupa B a Ligii Balcanice. Bucureştenii au câştigat cu 105-102 (49-51) în faţa formaţiei bulgare Spartak Plevna. Cu şase eşecuri şi o victorie, Steaua ocupă ultimul loc în Grupa B. A doua echipă românească angrenată în Liga Balcanică, Gaz Metan Mediaş, şi-a amânat meciul cu bulgarii de la Euroins Cherno More. Ardelenii au aflat chiar miercuri, în ziua meciului, că au fost reprimiţi în competiţie, după ce fuseseră excluşi săptămâna trecută pentru că nu au respectat regulamentul privind numărul de jucători americani introduşi pe teren.

×
Subiecte în articol: sport