x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stoichiţă: "Titlul sau plec!"

Stoichiţă: "Titlul sau plec!"

de Mihai Igirosanu    |    11 Ian 2010   •   00:00
Stoichiţă: "Titlul sau plec!"
Sursa foto: Stoyan Nenov/REUTERS

Revenit recent de la Sofia, acolo unde a rezolvat, aproape sigur, transferul internaţionalului Hristo Yovov, antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă, le-a comunicat jucătorilor că va demisiona în cazul în care echipa nu cucereşte în vară titlul de campioană.



Stoichiţă a explicat decizia: "Când eşti la Steaua, Dinamo sau altă echipă de top, trebuie să-ţi asumi răspunderea. Totul sau nimic! Nu cred că poate exista altă mentalitate la acest nivel. Nu vreau să mint lumea cu planuri sau cu proiecte". Vizita pe care antrenorul stelist, Mihai Stoichiţă, a întreprins-o în acest week-end la Sofia a dat roade. Steaua a ajuns ieri la un acord cu Levski Sofia pentru transferul în Ghencea al internaţionalului bulgar Hristo Yovov. Atacantul în vârstă de 32 de ani este a doua mutare reuşită de roş-albaştri în această pauză de iarnă, după conaţionalul său, stoperul Jivko Jelev. Yovov va ajunge în această săptămână la Bucureşti şi va semna, în prima fază, un contract pe un an şi jumătate. În primele şase luni, bulgarul va primi un salariu de 60.000 de euro, iar în cazul câştigării titlului va benefica de o primă specială, în valoare de 100.000 de euro. De asemenea, Yovov va primi, la semnătură, 30.000 de euro, drept primă de instalare.

YOVOV, ÎNTRE DAYRO ŞI ZICU?

Conform unor informaţii din Bulgaria, noul partener din atacul Stelei al grecului Pantelis Kapetanos nu se numără printre cei mai cuminţi fotbalişti. În special în perioada petrecută la Litex Loveci, dar şi după transferul la Levski, Hristo Yovov era unul dintre clienţii obişnuiţi ai puburilor şi cluburilor de noapte din Sofia. De asemenea, aceleaşi surse susţin că jucătorul transferat de Steaua nu are o capacitate de efort prea grozavă, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care nu a putut prinde un contract în străinătate. Din acest punct de vedere, Yovov se aseamănă mult cu cel al cărui rol în echipa Stelei îl va prelua, columbianul Dayro Moreno. Totuşi, Yovov s-a mai remarcat în Bulgaria şi prin câteva ratări uriaşe, el fiind recunoscut printre "ratangiii" campionatului, aducând din acest punct de vedere cu dinamovistul Ianis Zicu.

Amical Steaua - Coreea de Sud

Steaua a primit propunerea de a disputa un meci amical în compania echipei naţionale a Coreei de Sud, reprezentativă aflată şi ea la pregătire în Antalya la începutul lunii viitoare. Antrenorul roş-albaştrilor, Mihai Stoichiţă a explicat ieri ce şanse sunt ca partida să se desfăşoare. "În primă fază fusesem de acord, apoi am cerut un răgaz, pentru că nu ştiu când vom întâlni noi în retur o echipă pe stilul Coreei de Sud, cu jucători rapizi, micuţi şi fâşneţi. Dacă nu vom perfecta altceva, atunci vom întâlni Coreea de Sud", a spus Stoichiţă. Coreea de Sud va evolua în această vară la Campionatul Mondial din Africa de Sud, urmând să facă parte dintr-o grupă foarte tare, alături de Argentina, Nigeria şi Grecia.

Dayro, Moreno spre Turcia

Atacantul columbian al Stelei, Dayro Moreno, a intrat în atenţia unei grupări din Turcia. Steliştii sunt de acord să-l lase pe sud-american să plece în schimbul sumei de 500.000 de euro. "Cineva din Turcia m-a întrebat de Dayro Moreno. Le-am zis că e al lor pentru 500.000 de euro", a confirmat patronul Gigi Becali. În timp ce este dat dispărut de către oficialii Stelei, columbianul îşi vede de treaba în ţara sa natală, unde se antrenează cu fosta sa echipă, Once Caldas. În altă ordine de idei, Gigi Becali a mai anunţat că va purta o discuţie serioasă cu atacantul Bogdan Stancu. "Să fie sănătos! Eu l-am simpatizat şi îl simpatizez în continuare, dar o să vorbesc cu el şi am să-i spun mai multe lucruri."

×
Subiecte în articol: sport