x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Publicație canadiană: Succesul Biancăi Andreescu, strâns legat de mentalitatea părinților

Publicație canadiană: Succesul Biancăi Andreescu, strâns legat de mentalitatea părinților

12 Sep 2019   •   10:22
Publicație canadiană: Succesul Biancăi Andreescu, strâns legat de mentalitatea părinților
Sursa foto: Sură: Instagram / Bianca Andreescu

Înainte ca Bianca Andreescu să se nască, mama ei, Maria, a fost angajată la o bancă în România. Acest lucru se întâmpla în 1990. În timp ce ziua muncea, nopțile le dedica studiului – citea, studia, învăța engleza și se pregătea mental pentru o călătorie pe care urma să o aibă, scrie The Globe and Mail.

„Mi-a spus cu mulți ani în urmă că vrea să meargă să muncească în Canada”, povestește mama Mariei, Ana.

La vârsta de 19 ani, Bianca Andreescu a învins-o pe Serena Williams și a câștigat US Open, devenind prima canadiană care a câștigat un Grand Slam. Prietenii și familia spun că succesul ei vine de la părinții ei, Maria și Nicu, care se numără printre imigranții care au venit în Canda, departe de țara lor prinsă într-un colaps postcomunist.

Bianca a fost născută în Canada, însă a crescut parțial în România, unde a descoperit dragostea pentru tenis, înainte să se întoarcă în Canada și să ia acest sport mult mai în serios.

Fostul antrenor al Biancăi, Aref Jallali, spune că mama acesteia a avut o contribuție mare când vine vorba de succesul de azi al Biancăi. „A ajutat-o pe Bianca atunci când vine vorba de partea mentală”.

Aref Jallali spune că Bianca are o mentalitate unică de campion și o abilitate rară de a vizualiza succesul înainte să-l atingă.

Nicu Andreescu este inginer mecanic și muncește la o companie din Tornto încă din 1996, potrivit profilului său de LinkedIn. „Este foarte calm”, a spus în cadrul unui interviu directorul Ontario Racquet Club, Yves Boulais.

Yves Boulais spune că mentalitatea tatălui a ajutat-o să înțeleagă cum să se comporte cu oponenții și să treacă astfel peste situațiile stresante.

După ce mama Biancăi și-a deschis propria afacere în România, familia s-a mutat înapoi pentru câțiva ani, timp în care Bianca a început școala primară. Afacerea nu a mers, iar familia s-a întors în Canada.

„Lucrul care o face unică este determinarea ei”, a spus fostul ei antrenor.

×