x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Suntem foarte optimişti!"

"Suntem foarte optimişti!"

de Mihai Igirosanu    |    01 Feb 2010   •   00:00
"Suntem foarte optimişti!"
Sursa foto: Răzvan Păsărică/Rpressport/Intact Images

Aflat la Florenţa, alături de întreaga familie, Adrian Mutu este în aşteptare. Atât atacantul, cât şi agenţii săi, Giovani şi Victor Becali, împreună cu avocaţii D'Avirrio, Ducci şi Rodella, sunt aproape să demonstreze buna credinţă a jucătorului.
Aflat la Bucureşti, de unde ţine permanent legătura cu fratele său, Giovani, dar şi cu Adrian Mutu, Victor Becali a dezvăluit ieri pentru Jurnalul Naţional care sunt ultimele noutăţi în acest caz.

 

Jurnalul Naţional: Spuneţi-ne ce se întâmplă acum la Florenţa şi ce urmează.

Victor Becali: În această perioadă suntem în aşteptare. Asta face şi Adrian, aşteaptă. Se lucrează, ne pregătim apărarea şi vreau să spun că suntem foarte optimişti Cred că la noi s-a ajuns prea departe, am văzut că toată lumea îşi dă cu părerea, că va fi suspendat trei-patru ani. Au ajuns să fie întrebate până şi fetele din showbiz. În Italia s-a dat o ştire, că Mutu a fost prins dopat şi, gata, toată lumea aşteaptă judecata. La fel s-a întâmplat şi în cazul Cannavaro.

 

Au trimis pastila spre analiză

Ce ne puteţi spune despre starea lui Adrian Mutu?

Vorbesc des cu fratele meu şi cu el. Vă daţi seama că nu se simte deloc confortabil, dar este acolo alături de toată familia şi de soţia sa, Consuelo. E mult mai important să-şi pregătească apărarea decât să apară în presă cu o poziţie oficială.

 

Care sunt noutăţile referitorare la strategia de apărare?

În primul rând, a fost trimisă pastila spre o analiză amănunţită unui laborator şi foarte multe lucruri vor depinde de concluzia la care vor ajunge medicii. Sperăm să confirme şi rezultatele faptul că Adrian a comis o neglijenţă, pentru că sibutramina nu apărea pe instrucţiunile care însoţeau medicamentul. După părerea mea, avem timp cam două săptămâni pentru a ne pune la punct apărarea.

 

Cum aţi simţit poziţia clubului?

Clubul este alături de el, aşa e şi normal. Cât timp e jucătorul tău, trebuie să-l aperi, să-l protejezi, ca să-ţi recuperezi investiţia. Aşa pun problema cluburile din fotbalul civilizat.
Îi cunosc bine pe conducătorii Fiorentinei, sunt nişte profesionişti, iar Pantaleo Corvino este printre cei mai buni din Italia.

 

Apărare de lux
Au apărut şi primii paşi făcuţi de apărătorii lui Adrian Mutu. În primul rând, unul dintre avocaţii internaţionalului român, Nino D'Avirrio, a confirmat că jucătorul Fiorentinei nu va solicita efectuarea unei contraexpertize. A doua mişcare a celor trei avocaţi şi a lui Giovani Becali, prezent la Florenţa, a fost aceea de a consulta permanent un mare specialist, profesorul Alessandro Mugelli (laureat în Ştiinţe Biologice, Medicină şi Chirurgie) de la Universitatea din Florenţa. Acesta va coordona, practic, din puncte de vedere medical întreaga strategie defensivă.

Cheia problemei o reprezintă faptul că pe ambalajul medicamentului şi în instrucţiunile din interior nu era specificată prezenţa sibutraminei. În cazul unor rezultate favorabile ale analizei, Mutu va fi suspendat trei luni.

 

Prandelli:"O neglijenţă"
În cadrul unei conferinţe de presă, organizate sâmbătă, antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a comentat: "Sunt dezamăgit, furios, îngrijorat. Totuşi, sunt şi liniştit, deoarece la locul de muncă pot apărea oricând obstacole. Am vorbit cu Adrian, este o situaţie jenantă pentru mine. Ştie foarte bine că a făcut o prostie, o neglijenţă. Este un produs natural, nu a existat rea-credinţă. Dar a greşit. Mutu va continua să se antreneze, am studiat diferite căi: principalul lucru este că el are nevoie de căldură şi linişte în jurul său, din partea familiei şi a prietenilor.

Trebuie să înţeleagă care sunt cele mai importante lucruri în viaţă, când va depăşi acest şoc, va fi din nou cu noi. Sfatul meu este aceasta: evident îi vom fi alături, dar trebuie să revină acasă pentru a se regăsi, să obţină ajutor de la acele persoane care îi sunt cele mai apropiate. Aspectul uman este crucial.

Sper că îl vom putea avea la dispoziţie în ultima lună a campionatului. A fost o superficialitate din partea sa, dar cred în buna lui credinţă. Am văzut cu ochii mei flaconul respectiv".

 

Ce zice presa italiană
"Pilulele chinezeşti, analizate la Careggi. Au sibutramină", a anunţat ieri La Nazione, citată de Viola News. "Analizele făcute în secret la spitalul Careggi au demonstrat prezenţa sibutraminei în piulele laxative cumpărate de mama lui Mutu", a scris La Nazione, explicând că substanţa nu era trecută în prospect.

Chiar şi aşa, jurnaliştii italieni subliniază "ingenuitatea lui Mutu", care s-a comportat ca un începător şi nu ca un sportiv profesionist, luând pastilele cumpărate de mama sa dintr-un magazin de produse naturiste. "Prandelli uită de Mutu: vine Cassano", a titrat Il Giornale, scriind despre transferul în urma căruia s-ar găsi înlocuitor pentru fotbalistul român. "Mama lui Mutu spune că pastila era a ei", a scris La Marca, subliniind obsesia jucătorului român pentru slăbit, aşa cum reiese din declaraţiile celor apropiaţi, în timp ce Le Parisien s-a concentrat pe transferul lui Cassano.

"Era un loc gol, cel al lui Adrian Mutu. Mai era şi tristeţe, uimire, dar şi o mare dorinţă de revenire", a scris Marco Conterio, pentru La Nazione intitulat "Fără Mutu, dar cu curaj", în care este descrisă atmosfera din prima duminică în care românul a lipsit de la lot.
•Carmen Pleşa

×
Subiecte în articol: sport fiorentina scandal adrian mutu dopping