x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Supercupa Europei: Şahtior pierde, Lucescu se scandalizează!

Supercupa Europei: Şahtior pierde, Lucescu se scandalizează!

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Aug 2009   •   00:00
Supercupa Europei: Şahtior pierde, Lucescu se scandalizează!

Finala Supercupei Europei, programată vineri seara pe arena Louis II din Monte Carlo, a trimis trofeul către Barcelona în urma victoriei reputate de echipa pregătită de Josep Guardiola, cu 1-0, în faţa Şahtior Doneţk. Golul victoriei a fost marcat de Pedro Rodriquez în minutul 115 iar finalul l-a găsit pe Mircea Lucescu un pachet de nervi la adresa arbitrilor!



"Este dificil să joci contra Barcelonei, deoarece arbitrul este mereu de partea lor. Am avut un penalty, care nu ne-a fost acordat, iar arbitrul a fluierat de două ori împotriva noastră, când eram în superioritate numerică. Aşa se întâmplă mereu. Felicit, însă, Barcelona, deoarece este o mare echipă şi a meritat să câştige", a declarat Lucescu despre modul în care decurge un joc contra campioanei Europei. Tehnicianul român a arătat că partida s-a desfăşurat în condiţii extrem de grele, căldura şi gazonul prost fiind adversari pentru ambele echipe:  "A fost un meci bun, disputat în condiţii dificile, fiind foarte cald, în timp ce starea proastă a gazonului nu a permis un joc spectaculos. Cu toate astea, însă, a fost extraordinară dorinţa de victorie a celor două formaţii".

Lucescu nu a fost singurul care a criticat arbitrajul şi starea gazonului. Chiar antrenorul învingătorilor s-a legat de arbitru, căruia i-a reproşat neacordarea câte unui penalty.  "Gazonul a fost inacceptabil şi impardonabil. Pentru a avea asigurat spectacolul într-un astfel de meci era nevoie de un teren adevărat. Şahtior a fost un adversar dificil, care ne-a făcut să suferim, însă noi ne-am respectat balonul şi am câştigat. Da, arbitrul nu a acordat un penalty pentru Şahtior, însă şi nouă ne-a refuzat o lovitură de la 11 m, aşa că este egalitate din acest punct de vedere", a spus şi Guardiola.

×