x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Superlativele JN - Alesii dumneavoastra

Superlativele JN - Alesii dumneavoastra

29 Dec 2006   •   00:00
Superlativele JN  -  Alesii dumneavoastra

Gimnastul Marian Dragulescu, atacantul echipei de fotbal Steaua si antrenorul acesteia, Nicolae Dica, respectiv Cosmin Olaroiu, si echipa nationala de polo au fost desemnati de cititorii JN laureatii anului sportiv 2006.

S-au impus: Dica, Olaroiu, Dragulescu si echipa nationala de polo. Gimnastul Marian Dragulescu, atacantul echipei de fotbal Steaua si antrenorul acesteia, Nicolae Dica, respectiv Cosmin Olaroiu, si echipa nationala de polo au fost desemnati de cititorii JN laureatii anului sportiv 2006.

Ierarhiile finale la cele patru sectiuni pe care vi le-am propus spre vot s-au conturat inca din ziua in care pe adresa redactiei au sosit primele dumneavoastra scrisori, dintr-un numar total de 3.148. Cu toate ca plicurile cu optiunile dumneavoastra s-a inmultit cu fiecare zi a concursului, nu s-au mai produs schimbari semnificative, laureatii anchetei JN impunandu-se, cu o singura exceptie, intr-o maniera categorica.

ZDROBITOR. Gimnastul Marian Dragulescu n-a avut practic concurenta la sectiunea "Sportivul anului". Dublul medaliat cu aur la Campionatele Mondiale de la Aarhus (Danemarca) a obtinut un numar dublu de voturi fata de ocupantul locului secund in clasamentul final, care i-a revenit gimnastei Sandra Izbasa, meritoasa castigatoare a unei medalii de argint si a uneia de bronz la aceeasi competitie din Tara lui Hamlet. Desi ceva mai strans, rezultatul duelului la sectiunea "Antrenorul anului", care s-a purtat intre tehnicianul Stelei, Cosmin Olaroiu, si cel al lui Dinamo, Mircea Rednic, n-a stat nici o clipa sub semnul intrebarii, Oli luand un avans care s-a mentinut constant pana in ultima zi a numararii si contabilizarii voturilor dumneavoastra.

SUSPANS. In contradictie, la sectiunea "Fotbalistul Anului" numele laureatului a devenit certitudine abia dupa desfacerea ultimelor plicuri. A castigat stelistul Nicolae Dica, al carui avans fata de al doilea clasat, fiorentinul Adrian Mutu, parea a fi, dupa primele zile ale numaratorii, imposibil de rasturnat. Numai ca evolutia de senzatie a lui Mutu in campionatul Italiei s-a reflectat tot mai mult in optiunile dumneavoastra, iar acesta a recuperat incredibil, ajungand la numai patru puncte in spatele bunului sau prieten. La sectiunea "Echipa anului", treaba pe care a facut-o Vlad Hagiu cu echipa reprezentativa de polo nu a ramas fara ecou, locul patru obtinut la CM fiind apreciat cum se cuvine.

Dica
Cel mai important om al ofensivei steliste a realizat un an 2006 de exceptie. A contribuit enorm la cel de-al doilea titlul consecutiv obtinut de ros-albastrii, si-a condus echipa catre o semifinala istorica in Cupa UEFA si a intrat in atentia unor cluburi precum Lille, Glasgow Rangers, Bordeaux, Aston Villa, Portsmouth, AEK Atena sau Fiorentina, dupa cele patru goluri reusite in grupele Ligii Campionilor. Dica este cotat acum la peste 5 milioane de euro.

Olaroiu
Antrenorul Stelei a reusit performanta de a fi campion al Romaniei, semifinalist al Cupei UEFA si de a califica Steaua, dupa o pauza de 10 ani, in grupele Ligii Campionilor. Are meritul de a fi transformat echipa din Ghencea intr-o combinatie rar intalnita la noi, intre virtuozitate si rigurozitate. Acuzat initial ca este prea defensiv, Olaroiu a ripostat prin rezultate precum 3-1 cu Heerenven, 3-0 cu Betis Sevilla, 4-1 cu Dinamo Kiev sau 1-1 cu Lyon.

Dragulescu
Are meritul incontestabil de a se mentine in varful ierarhiei mondiale chiar si intr-o perioada in care gimnastica romaneasca a intrat pe o panta descendenta. Dublu campion mondial la sarituri si la sol si campion european la sarituri, cel poreclit "Marocanul" si-a justificat cu varf si indesat titulatura de Sportivul Anului 2006. Dragulescu a izbutit sa lase in urma momentul critic din 2000, cand a vrut sa se retraga, dupa Olimpiada de la Atena.

Echipa de polo
In conditiile unei infrastructuri realmente jalnice, reprezentativa pregatita de fostul mare poloist Vlad Hagiu a reusit sa obtina o izbanda uluitoare, clasandu-se pe locul 4 la Campionatul European Serbia 2006. Rezultatul reprezinta cea mai buna performanta realizata de o echipa nationala de seniori in anul care se va incheia in curand. Baietii lui Hagiu au lasat in urma forte recunoscute in aceasta disciplina, precum Italia, Grecia sau Croatia.
×
Subiecte în articol: sport echipa