x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Supriză de proporții în lumea sportului ! Michael Schumacher este conștient

Supriză de proporții în lumea sportului ! Michael Schumacher este conștient

11 Sep 2019   •   15:28
Supriză de proporții în lumea sportului ! Michael Schumacher este conștient
Sursa foto: antena1

Fostul campion german de Formula 1, Michael Schumacher, s-ar afla în stare conștientă, potrivit declarațiilor unui angajat al Spitalului Georges-Pompidou din Paris, unde acesta se află în prezent. În ziua de 9 septembrie, pilotul a fost adus în unitatea sanitară din capitala Franței pentru a efectua un tratament inovator, potrivit cotidianului Le Parisien.

Schumacher a fost internat într-o unitate de supraveghere permanentă a serviciului de chirurgie vasculară, condus de celebrul profesor Philippe Menasché, pionier al terapiei celulare pentru tratarea insuficienţei cardiace. Pilotul beneficiază de perfuzii cu celule stem care sunt introduse în organism pentru a obţine o acţiune anti-inflamatoare sistemică.

Asistenţa Publică-Spitale din Paris (AP-HP) nici nu a confirmat, nici nu a infirmat informaţia, motivând că ține de păstrarea secretului medical. Totodată, nu a putut fi obţinută nicio reacţie din partea anturajului acestuia.

De șapte ori campion mondial de Formula I, Michael Schumacher a suferit un accident la cap pe 29 decembrie 2013, în timp ce schia la Meribel, în Alpii francezi. Atunci a suferit un traumatism cranian sever și hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori la spitalul din Grenoble. Acesta a intrat în comă dar, potrivit unor neurologi reputați, Schumacher ar fi ieșit tehnic din comă, aflându-se de ani de zile în stare vegetativă. Însă informațiile despre starea sa de sănătate sunt sporadice, familia și persoanele apropiate vrând să păstreze discreția asupra evoluției sale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: schumacher formula 1