x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Surpriza - Lipa se antreneaza in secret

Surpriza - Lipa se antreneaza in secret

de Madalina Corbeanu    |    01 Aug 2006   •   00:00
Surpriza - Lipa se antreneaza in secret

Cea mai titrata canotoare a Romaniei si a lumii, Elisabeta Lipa, ar putea produce o surpriza de proportii, prin participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing

Desi a declarat ca nu va mai pune piciorul in barca intr-o competitie oficiala pana cand canotajul romanesc nu va avea o pista olimpica, Uta, asa cum e alintata de prieteni, nu a renuntat la pregatire. In afara de alergari pe stadionul Dinamo, cea declarata canotoarea secolului urmeaza un program special pentru intretinerea muschilor, recomandat de dr. Mirela Miertoiu de la Cabinetul Dr. MEstetic. "La cat de bun specialist e doamna doctor si cum iti remodeleaza corpul aparatele astea, poate ajung la vreun concurs de Miss, nu in barca de 8+1", a declarat jovial canotoarea.

APARATE. Obisnuita cu antrenamentele grele din Snagov, Uta a descoperit, surprinsa, ca se poate folosi de aparate care suplinesc efortul si actioneaza exact acolo unde e nevoie. "Daca toate sedintele de pregatire ar fi fost asa, eram boboci de fete acum, nu mai stateam in soare si nu mai aveam riduri la ochi", a ras ea. Chiar daca nu a recunoscut oficial ca o tenteaza ideea ajungerii in Japonia, Elisabeta Lipa inca mai spera ca va vedea loturile de canotaj antrenandu-se pe o pista olimpica: "Lumea care ma vede alergand pe Dinamo ma intreaba daca ma pregatesc pentru Beijing. Le raspund la fel, ca da, daca mi se respecta conditia pusa. Nu imi e frica de competitie, si cred ca as mai face fata fara probleme. Eu sunt obisnuita cu munca".

FAMILIA. Daca sotul campioanei, Cornel Lipa, crede ca "Elisabeta ar putea reveni oricand la lot, dar conteaza mai mult cuvantul de onoare pe care si l-a dat", Dragos, fiul celor doi, nici nu vrea sa mai auda de Snagov. "Cand sunt suparata pe el, ii spun ca plec in cantonament. Mai bine il pedepsesc decat sa-l amenint cu asta. Snagovul a ajuns un fel de «bau-bau» pentru Dragos, care nu mai concepe sa stea din nou luni intregi fara mine", a mai povestit Uta. Desi iubeste apa, fiul marii campioane nu vrea sa ajunga canotor. Ii place inotul si schiul si nu intelege de ce nu poate sa faca si in tara schi de performanta. Peste cateva zile, Elisabeta si familia vor pleca in vacanta, in Grecia.

CU POLITIA
In calitate de director adjunct al Directiei Informare si Relatii Publice din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, chestorul Elisabeta Lipa are ziua de lucru extrem de ocupata. Chiar daca sportul este prioritar, ea se implica in tot ceea ce tine de directie, respectiv comunicare publica, analiza media, Editura MAI, grupul de presa si nu numai. "Avem in ingrijire Centrul de plasament «Sf. Nicolae» si Caminul de batrani Schitu Dravari", a completat Uta. Pana acum, ea si-a insotit colegii la Campionatele Balcanice si la Europenele de cros, de karate si de atletism, destinate politistilor. "O data cu ei ma mai antrenez si eu. Ce sa fac? Nu pot sa stau departe de sport", a conchis cea mai titrata canotoare a Romaniei.

"FARA RIVAL"
Elisabeta Lipa urmareste cu atentie evolutia urmaselor ei de la lotul olimpic. In opinia ei, generatia actuala este cu cativa pasi in urma lotului care ne-a obisnuit sa cucereasca aurul peste tot, Campionat Mondial sau Olimpiada. "Am fost la ultima etapa de Cupa Mondiala, cea de la Lucerna. Imi doresc din tot sufletul ca fetele din barca de 8+1 sa devina campioane mondiale. Am incredere in ele, dar in concurs se cunoaste ca sunt sportive fara experienta. Tocmai de aceea, oricare dintre finaliste poate sa le sufle aurul." La momentul actual, nu pot spune ca exista un echipaj de 8+1 fara rival. "Dar lotul e in formare, nu poti sa ceri mai mult", crede Uta, care si-a propus sa ajunga macar la finalele CM care va avea loc in luna august.
×
Subiecte în articol: sport lipa