x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tea Sponte, prins cu îngeraşii

Tea Sponte, prins cu îngeraşii

08 Mai 2008   •   00:00
Tea Sponte, prins cu îngeraşii
Sursa foto: rpressport /

Monitorizarea de către DNA a lumii fotbalului a culminat aseară la Cluj prin ridicarea omului de încredere al lui Gigi Becali, Tea Sponte, şi a încă patru persoane – printre care şi fotbalistul Gigel Coman – care aveau asupra lor peste un milion de euro ce ar fi fost destinaţi răsplătirii fotbaliştilor de la “U” Cluj, dacă ar fi încurcat pe CFR

Monitorizarea de către DNA a lumii fotbalului a culminat aseară la Cluj prin ridicarea omului de încredere al lui Gigi Becali, Tea Sponte, şi a încă patru persoane – printre care şi fotbalistul Gigel Coman – care aveau asupra lor peste un milion de euro ce ar fi fost destinaţi răsplătirii fotbaliştilor de la “U” Cluj, dacă ar fi încurcat pe CFR.

Tea Sponte, vicepreşedintele Clubului Steaua şi mîna dreaptă a lui Gigi Becali, a fost săltat aseară de la restaurantul Aroma, situat la pe­riferia Clujului, de forţe ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), structura centrală, împreună cu alte patru persoane, asupra lor fiind găsit un diplomat cu peste un milion de euro. Deoarece existau foarte multe suspiciuni de stimulare a celor de la “U” Cluj, procurorii DNA au purces la “monitorizarea ambientală” şi la interceptări telefonice. Astfel că o echipă de filaj a pornit pe urmele oamenilor patronului Clubului Steaua, Gigi Becali, de la Bucureşti la Cluj. Potrivit surselor citate, banii descoperiţi asupra lor, cînd au fost săltaţi din restaurant, ar fi fost destinaţi pentru răsplata jucătorilor de la Universitatea Cluj, dacă aceştia ar fi reuşit să-i încurce pe cei de la CFR Cluj, caz în care titlul de campioană ar fi revenit echipei din Ghencea. Suma vehiculată că ar fi fost pusă în joc a fost de 1.700.000 de euro.

 

DESTINATARUL. Infor­maţii contradictorii au ieşit cu privire la persoana care ar fi urmat să primească banii, fiind vehiculate atît numele preşedintelui clubului Universitatea Cluj, Anton Doboş, dar şi posibilitatea im­pli­cării acţionariatului, din care face parte şi Primăria Cluj. Printre cei reţinuţi s-a aflat şi Gigel Coman, fost jucător la Steaua, în prezent legitimat la “U”, dar care ieri n-a avut drept de joc. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu au lămurit aseară opinia publică în legătură cu acest caz. Singura informaţie care a putut fi oferită aseară, oficial, prin intermediul Biroului de presă de purtătorul de cuvînt Livia Săplăcan, este aceea că “există o acţiune în derulare la Cluj”. DNA a promis că va difuza informaţii în cursul acestei dimineţi. De precizat că Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal interzice acordarea de prime altor echipe. La închiderea ediţiei încă nu fusese emisă vreo ordonanţă de reţinere de 24 de ore, cei cinci fiind în audieri. Spre miezul nopţii, Tea Sponte, Gigel Coman şi ceilalţi au fost eliberaţi. De precizat că, promisiunea se pedepseşte atît la dare, cît şi la luare de mită.

 

Inocent

“Nu ştiu, dar din ce spunea Gigi nu era vorba de euro, ci de îngeraşi, trei milioane. Chiar vreţi să ni se pară re­trogradarea mult mai grea şi mai urîtă? Nu ştiu nimic din ce s-a întîmplat.”

Anton Doboş, preşedintele “U” Cluj

 

La bomboane

Gigi Becali a recunoscut că banii sînt ai lui, afirmînd: “Era mai mult de un milion şi e treaba mea ce făceau ei cu banii. N-au voie să cumpere terenuri pe acolo? DNA să-şi vadă de treabă”. Ulterior, el a revenit: “Cum­păr ce vreau eu! Sînt banii mei şi se pot plimba pe unde vreau eu! Sînt banii mei şi vreau să cumpăr bomboane cu ei, aşa le spun la DNA. DNA-ul trebuie să demonstreze că banii urmau să corupă ceva. Nu dau raportul nimănui ce fac cu banii mei. Pot să justific 50 de milioane cash, nu 1,7 mi­lioane, şi pot să mă plimb cu ei unde vreau”. Dacă se va demonstra că banii erau destinaţi jucă­to­rilor lui “U”, Steaua riscă la Comitetul Executiv de vineri de la Piatra Neamţ o depunctare între şase şi nouă puncte şi o amendă uriaşă. La finalul campionatului, Steaua are 75 de puncte, iar urmă­toarea clasată se află la 14 puncte distanţă, astfel că pierderea locului 2 nu este în pericol.


  • de Violeta Fotache

 

Poveste din Cluj - Teia Sponte, Gigel Coman, DNA şi 1,7 milioane de euro

Procurorii DNA Bucuresti au descins după meciului U Cluj - CFR Cluj, 0-1, la restaurantul Aroma, de la periferia Clujului, unde au reţinut cinci barbati. Surse ale Gazetei au aflat că printre cei reţinuţi se află Teia Sponte. Potrivit unor surse din DNA, barbatii aveau asupra lor peste un milion de euro, bani care ar fi trebuit sa ajunga la jucatorii lui "U" Cluj in cazul in care acestia ar fi castigat meciul cu CFR. In aceste momente cei cinci au fost dusi la sediul DNA Cluj unde sunt audiati. Conform primelor informtii, cei care detineau banii ar fi trebuit sa se intalneasca cu un oficial al Universitatii.

Gigel Coman, fost jucător la Steaua, actualmente la U Cluj, a fost şi el reţinut de DNA, alături de Teia Sponte.

00:01/Toate persoanele reţinute au fost eliberate


Ion Cristoiu "O operaţiune de imagine a DNA"

"E o cacealma, şi, până la urmă, unde este infracţiunea? Avem doi cetăţeni care aveau un milion de euro la ei. Şi? Puteau avea şi o femeie goala în geantă. Este o operatiune de imagine a DNA, iar cei de la DNA ar trebui să se facă actori", a declarat Ion Cristoiu.

"Becali are mai multe milioane de euro cash din vanzări imobiliare", a continuat Radu Tudor. Jurnalistul Ion Cristoiu a încheiat fiind sigur de faptul că cei reţinuţi de DNA vor fi eliberaţi. "Pariez că aceşti tipi vor fi eliberaţi", a mai spus Cristoiu.


23:15 / Gigel Coman a ieşit de la audieri

Fotbalistul Universităţii Cluj, Gigel Coman, a ieşit de la sediul DNA Cluj la ora 23:15. Jucătorul a declarat: "Am intrat la mijloc într-o problemă şi am fost să dau nişte explicaţii, mai mult nu pot să vă spun", după care şi a plecat cu maşina lui Adrian Olah, care îl aştepta.


Gigi Becali: "A fost o înscenare!"

Gigi Becali a infirmat ipoteza conform căreia banii găsiţi asupra apropiaţilor săi la Cluj ar fi trebuit folosiţi pentru motivarea jucătorilor de la Universitatea şi spune ca tot acest scandal nu este decît o nouă înscenare.

"Aşa se întîmplă în România. Le-au luat banii oamenilor fără să aibâ nici o vină. Probabil mi-a fost ascultat telefonul şi au aflat că vreau să fac afaceri cu terenuri la Cluj. E vorba despre 1.7 milioane de euro, dar totul mi-a fost înscenat!

Nu asta e corupţia în România! La fel procedează DNA-ul şi cu Mitică Dragomir. Îl cercetează degeaba. Dacă mă cheamă la DNA îi vor ironiza la fel cum am făcut de fiecare dată. Le voi spune că mi-am trimis oamenii acolo pentru a se plimba cu banii prin oraş." a spus Becali la Dan Diaconescu Direct.


Gigi Becali:"Gigel Coman nu cumpără ciocolată de la Cluj"

Gigi Becali a afirmat că nu ştie nimic despre implicarea lui Gigel Coman în afacerea cu terenuri de la Cluj, dar nu a exclus varianta ca prietenul său, Tea Sponte să se fi întîlnit totuşi cu fostul jucător al Stelei

"Gigel Coman era prieten cu Tea Sponte. Probabil de aceea erau împreună. Dar nu ştiu nimic despre asta. Nu cred că el cumpără ciocolată în Cluj. Poate l-a chemat Tea pentru a-l ajuta să care banii. Nu mă interesează ce zice DNA-ul." a comentat Becali la Dan Diaconescu Direct


  • gsp.ro

 

 

×