x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Televizari - TVR a pierdut campionatul national

Televizari - TVR a pierdut campionatul national

de Ionut Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    08 Feb 2007   •   00:00
Televizari - TVR a pierdut campionatul national

Postul Kanal D este, incepand de ieri, detinatorul drepturilor de televizare a meciurilor cu optiunea 1 si 4 din campionatul intern, ramase libere dupa ce Telesport a reziliat contractul cu TVR.

Derby-urile Ligii 1, pe Kanal D!

Postul Kanal D este, incepand de ieri, detinatorul drepturilor de televizare a meciurilor cu optiunea 1 si 4 din campionatul intern, ramase libere dupa ce Telesport a reziliat contractul cu TVR.

Contractul a fost semnat ieri-dimineata, el fiind valabil in returul sezonului 2006-2007, dar si in editia viitoare de campionat. Astfel, Kanal D a luat locul TVR si va transmite meciurile cu optiunea 1 si 4, in timp ce Antena 1 va televiza in continuare al doilea meci ca interes al etapei. La fel ca si pana acum, National TV va avea optiunile 3 si 5, iar restul meciurilor vor fi transmise de Telesport.

REZILIERE. Optiunile 1 si 4 au devenit libere in momentul in care Telesport a pus capat acordului cu TVR, motivand ca televiziunea publica nu a achitat o rata de contract care avea termen de plata la 10 ianuarie 2007. "Din punctul meu de vedere, contractul cu TVR a fost reziliat la 31 ianuarie. Inclusiv domnul Tudor Giurgiu, directorul general al TVR, a recunoscut acest lucru, ba chiar mai mult, mi-a facut chiar o noua propunere. Am semnat cu postul turcesc in special datorita garantiilor financiare aduse. De-a lungul timpului am avut mereu probleme cu toate televiziunile cand a fost vorba despre achitarea drepturilor de televizare la timp. Nu poate fi vorba de rea-credinta din moment ce l-am sunat in repetate randuri pe Tudor Giurgiu, insa de fiecare data apelurile au fost redirectionate la secretariat", ne-a declarat Horatiu Nicolau, patronul Telesport.

LA JUDECATA. In schimb, TVR considera ca rezilierea contractului este nelegala si abuziva. "Este evident ca nu se pot face astfel de abuzuri decat din rea-vointa. In plus, avem informatii ca existau negocieri intre Telesport si un alt post tv in ce priveste cedarea drepturilor de difuzare a acestor meciuri. Suntem decisi sa actionam in justitie pentru recuperarea prejudiciului produs, pe care il evaluam la cateva milioane de euro", a spus Tudor Giurgiu, presedinte director general al TVR.

TRANZACTIA S-A OFICIALIZAT IERI
Postul Kanal D a anuntat oficial ieri achizitionarea celor doua optiuni: Kanal D a achizitionat drepturile de la compania Telesport, pentru perioada februarie 2007-iulie 2008. Cel mai important meci al etapei va fi difuzat duminica seara, in cadrul unui program sportiv de aproape cinci ore". Kanal D va emite din 18 februarie si va putea fi urmarit prin satelit si la cei mai importanti distribuitori de televiziune prin cablu. Alt post interesat de drepturile tv era Boom TV.

×
Subiecte în articol: sport